Csak hárman játszottak a Mészöly-csapatból, Artner a vasi Van Gaal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.04. 16:45
null
Zsótér Donát (balra) volt az egyetlen Eb-t megjáró U19-es válogatott, aki végig a pályán volt az NB I 2. fordulójában <br />(Fotó: Mirkó István)
Mészöly Géza U19-es válogatottjából csak három játékos lépett pályára a hétvégén az NB I-ben. A Haladás vezetőedzője, Artner Tamás a Kecskemét ellen sikerrel alkalmazta a vb-n a hollandoktól látott formációt, a DVTK vezetőedzője, Tomiszlav Szivics kettős emberhátrányban is a pályán hagyott három támadót. A PMFC külföldi csatárt keres, miközben az MTK és a Haladás is volt pécsi góljával tudott győzni. Egy év után ismét a Fradi előtt az Újpest, nézőszámok határon innen és túl – a forduló érdekességei, legjei.

MECCS NÉLKÜL NINCS FEJLŐDÉS

A hazai rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott Portugáliával, Ausztriával és Izraellel került az A-csoportba. A mieink két vereséggel és egy győzelemmel (válogatottunk az utolsó mérkőzésen Izraelt verte meg 2–1-re a Szusza Ferenc Stadionban) a harmadik helyen végeztek, ami világbajnoki részvételt jelent Mészöly Géza fiataljainak. A tornát végül Németország nyerte meg, a fináléban 1–0 legyőzte a csapatunkon korábban átgázoló (6–1) Portugáliát.

A különbség az első négy helyen végző együttesek és a mieink között szemmel látható volt. Az okokat vizsgálva kíváncsiak voltunk arra, hogy a 18 fős magyar keretet alkotó labdarúgók milyen szerepet kaptak és mennyit játszottak a hétvégén az NB I-ben. A nem itthon futballozó játékosok esetében több helyen nem kezdődött még el a bajnokság, így róluk nem kaphatunk teljes képet.

Az U19-es válogatott csapatkapitánya, a Győri ETO-tól távozó Kalmár Zsolt új klubja, az RB Leipzig már érdekelt volt a Bundesliga 2.-ben, de mivel a fiatal középpályás még csak most csatlakozott csapatához, még nem szerepelt a keretben a hétvégén. A szintén a német másodosztályban érdekelt 1860 München ma este játszik az 1. FC Kaiserslautern ellen, de Ricardo Moniz csapatában várhatóan továbbra is Király Gábor véd, Székely Györggyel még aligha számolnak az első csapatnál.

Hazánkban viszont teljes fordulót rendeztek az élvonalban. Az NB I 2. fordulójában mindössze hárman kerültek be csapatuk keretébe, ők viszont pályára is léptek. Közülük a nyáron a Videotontól az újonc Dunaújvároshoz kölcsönbe szerződő Zsótér Donát játszott a legtöbbet, végig a pályán volt a fehérváriaktól elszenvedett 3–0-s vereség során. A fiatal támadó középpályás egyébként az osztrákok elleni meccsen nem játszott, a portugálok ellen egy félidőt kapott, Izrael ellen pedig végig a pályán volt.

Videoton–Dunaújváros 3–0 (a lelátón „edző” újvárosi szurkolók 4:44-től)

A Haladásban 70 percet kapott Medgyes Zoltán, aki az első mérkőzést végigjátszotta az Eb-n, a másodikon már nem szerepelt, míg az utolsó, sorsdöntő találkozón az 59. percben csereként kapott lehetőséget. A DVSC támadójának, Balogh Norbertnek már nem sok idő jutott a bizonyításra, a 90. percben lépett pályára Tisza Tibort váltva az MTK ellen (0–1). A Loki csatára az osztrákok ellen még csak epizódszerephez jutott, a 77. percben Farkas Zoltán helyett állt be, ám a másik két mérkőzést már végigjátszotta, sőt az utolsó találkozón fontos gólt szerzett. A világbajnoki részvételt kivívó csapat itthon játszó többi tagja nem lépett pályára a hétvégén az NB I-ben, ráadásul keretben sem voltak. Kisebb részük valószínűleg csak pihenőt kapott (mint például a Haladásban Németh Márió), többségük viszont amúgy sem szokott játszani az első csapatban.

Ugyanakkor az Eb-keretből kimaradó pécsi Kővári Róbert például végigjátszotta a Puskás Akadémia elleni találkozót, mi több, gólt is szerzett, Nyilasi Tibor a Harmadik félidőben az ő találatát választotta a forduló legszebb góljának.

KŐVÁRI RÓBERT GÓLJA A PUSKÁS AKADÉMIA ELLEN

ARTNER A SZOMBATHELYI VAN GAAL, 9 EMBER ELLEN 3 CSATÁR – A HÉT EDZŐI HÚZÁSAI

A hét edzői húzásai közül kettőt emeltünk ki. Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője a Kecskemét ellen három belső védővel és két, a támadásokat is segítő szélső hátvéddel állt fel. Nem titkoltan azzal a céllal, hogy elöl a támadójátékosok, a Nagy Olivér, Radó András, Hamosi Péter trió tagjai közelebb kerüljenek egymáshoz, mert így nem nekik kell bejátszaniuk a pálya szélét, hanem a védelemből felfutó labdarúgóknak.

Hasonló szisztémában futballozott a brazíliai világbajnokságon Louis van Gaal holland válogatottja is.

A szombathelyiek taktikája bevált, hiszen Nagy Olivér góljával legyőzték a Kecskemétet. Kíváncsian várjuk, hogy a példa ragadós lesz-e, és más csapatok is megpróbálkoznak-e ezzel a formációval.

A kereteket elnézve például a DVTK-tól (a védelemben: Bori, Alves, Debreceni, Kádár, Husic; a támadóhármas: Bognár I. Grumics, Bacsa) és a Fraditól (a védelemben: Dilaver, Nalepa, Pavlovic, Mateos, Bosnjak; a támadóhármas: Gera, Lauth, Böde) is el tudnánk képzelni hasonlót.

A hét másik figyelemre méltó edzői döntése az volt, hogy a diósgyőri Tomiszlav Szivics akkor is a pályán hagyott három támadót Újpesten, amikor csapata kilenc főre fogyatkozott. Ilyen helyzetben tízből kilenc edző valószínűleg behozott volna egy védőt, ő azonban tíz percig még nem nyúlt hozzá a Bacsa Patrik, Takács Tamás, Miroszlav Grumics trióhoz, noha utóbbit kicsit visszább is vonta (csak az utolsó három percre küldte be az elfáradt Bacsa helyére Németh Milánt).

AZ U19-ES VÁLOGATOTTAK HÉTVÉGI JÁTÉKA
Kapusok
Székely György 1860 München nem kezdődött el a bajnokság
Hrabina Alex Nyíregyháza nem volt keretben
Védők
Talabér Attila MTK nem volt keretben
Asztalos Dávid MTK nem volt keretben
Bobál Dávid Bp. Honvéd nem volt keretben
Lenzsér Bence Győri ETO FC nem volt keretben
Tamás Krisztián AC Milan – kölcsönben Varese nem kezdődött el a bajnokság
Forgács Dávid Atalanta nem kezdődött el a bajnokság
Középpályások
Nagy Dominik FTC nem volt keretben
Németh Márió Szombathelyi Haladás nem volt keretben
Mervó Bence Győri ETO FC nem volt keretben
Kalmár Zsolt RB Leipzig nem volt keretben
Medgyes Zoltán Szombathelyi Haladás a 70. percig a pályán volt
Zsótér DonátDunaújvárosvégig a pályán volt
Támadók
Farkas Zoltán Győri ETO FC nem volt keretben
Bobál Gergely Bp. Honvéd nem volt keretben
Balogh Norbert DVSC a 90. percben csereként lépett pályára
Varga Szabolcs Heerenveen nem kezdődött el a bajnokság

VOLT PÉCSIEK GYŐZTES GÓLJAI

Alaposan bekezdtek a pécsi kötődésű labdarúgók. A PMFC-től korábban elszerződött Nagy Olivér a Haladásban, míg Horváth Zsolt az MTK-ban szerzett győztes gólt. Érdekesség, hogy utóbbi játékos a múlt héten volt csapatának, a Pécsnek is betalált.

Nagy Olivér, bár korábban sem termelte ipari számra a gólokat, a PMFC-ben sokáig alapembernek számított. A 2011–2012-es szezonban 23 bajnoki mérkőzésen négy gól és két gólpassz fűződött a nevéhez, míg a 2012–2013-as szezonban 21 bajnokin lépett pályára, gólt nem szerzett. Ezután nem ragaszkodott hozzá a PMFC akkori szakmai stábja, így a középpályás a váltás mellett döntött, és 2013 nyarán az MVM-Pakshoz szerződött. A Tolna megyeieknél mindössze tíz bajnoki mérkőzésen játszott, és egy gólt szerzett. A kevés játéklehetőség miatt ismét klubot váltott, és idén nyáron a Haladásba igazolt. A szombathelyieknél élvezi Artner Tamás vezetőedző bizalmát, az eddigi minkét bajnokin kezdőként kapott szerepet, és a Kecskemét ellen győztes góllal hálálta meg a bizalmat.

Horváth Zsolt a 2011–2012-es évadban kirobbanthatatlan volt a PMFC-ben, 26 bajnokin hat gólt és három gólpasszt jegyzett. A következő éve viszont nem sikerült túl fényesre, és alig játszott (kilenc bajnokin lépett pályára) csapatában. A PMFC-től 2013 nyarán igazolt az MTK-ba. Bár első idénye nem kezdődött jól, súlyos sérülése miatt (eltört a lába) kénytelen volt kihagyni az egész őszi idényt, mára kirobbanó formában csapata meghatározó játékosa lett. A 26 éves támadó középpályást a Nemzeti Sport Online kérdezte a megújulása okairól és a korábbi csapata ellen szerzett találatáról.

„Már a tavasszal sem ment rosszul, három gól mellett hat gólpasszt sikerült adnom, de most valóban álomszerűen kezdtem a szezont, ráadásul korábbi csapatom, a Pécs ellen is betaláltam. Nem éreztem különösebb elégtételt a gólom után, bár magamban nagyon örültem, nem akartam kimutatni" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Horváth Zsolt, az MTK futballistája.

„Utólag nem volt rossz döntés, hogy távoztam Pécsről. Talán szükségem volt a környezetváltásra, hogy meg tudjak újulni. Érzem a bizalmat, ráadásul jó közösségben lehetek, talán ez lehet a kulcs. Azt viszont sajnálom, hogy a búcsú nem úgy sikerült, ahogyan elképzeltem. Azt hittem, többet érdemlek annál, ahogy elváltunk. Pécsi kötődésűként nehéz az ilyet megélni, de ez már a múlt, a várostól amúgy sem köszöntem el végleg, előbb vagy utóbb, valamilyen formában biztosan visszatérek Pécsre" – tette hozzá a 26 éves játékos.

Győri János, a PMFC ügyvezetője még nem dolgozott a klubnál, amikor a fent említett két játékos elszerződött Pécsről, ám szerinte mindkét labdarúgónak szüksége volt a környezetváltásra, hogy rátaláljon régi önmagára.

„Horváth Zsolt és Nagy Olivér is még az előtt futballozott a PMFC-ben, hogy én ide kerültem. Ettől függetlenül úgy gondolom, mindkettőjüknek szüksége volt a váltásra. Egy játékos életében sokszor előfordul, hogy friss impulzusokra, új környezetre van szüksége ahhoz, hogy meg tudjon újulni. A klub nevében mondhatom, mindig örülünk a pécsi kötődésű játékosok sikereinek, csak ne ellenünk szerezzenek gólt..." – nyilatkozta megkeresésünkre Győri.

Érdekesség, hogy miközben Nagy a Haladásban, Horváth az MTK-ban szerzett győztes gólt, a pécsiek éppen csatárt keresnek a délszláv piacon, horvát és szerb játékos is szóba jöhet náluk.

A SOROZATNAK VÉGE, DE DOLL CSAPATA VAJON JOBB LEHET-E NYILASIÉNÁL?

Vasárnap délután Pápán véget ért a Fradi nagy győzelmi, egyben veretlen bajnoki sorozata. A zöld-fehérek előtte sorozatban tíz bajnoki mérkőzést nyertek meg (és 12 fordulón keresztül voltak veretlenek), és ha behúzták volna a tizenegyediket is, akkor a mostani garnitúra azzal büszkélkedhetett volna, hogy hasonló tettet hajt végre, mint 22 évvel ezelőtt a Nyilasi Tibor irányította Ferencváros.

1992 tavaszán a Fradi – a Szombathelyen elért 1–1-es döntetlen után – a bajnokságból hátralévő tizenegy fordulóban mindegyik bajnoki mérkőzését megnyerte, azaz egymás után tizenegy győzelmet aratott az NB I-ben (sőt a következő szezonban még megtoldotta hárommal, azaz végül 14-es volt a széria, amely az Újpest elleni idegenbeli 0–0-val ért véget). A 11. sikert Diósgyőrben, a bajnokavatón érték el a zöld-fehérek, a korabeli tudósítás szerint 30 ezer (!) néző előtt Wukovics László duplájával győztek 2–0-ra.

VIDEO-ÖSSZEFOGLALÓ AZ 1992-ES MECCSRŐL

A sorozatban 11. Fradi-győzelmet megszerző együttes 1992. június 20-án így állt fel Diósgyőrben: Balogh T. – Simon T., Telek, Kuznyecov – Páling, Albert (Vaszil), Fodor I., Lipcsei P., Keller – Balogh G., Wukovics (Nagy Zs.).

Vasárnap Pápán, a sorozatban 11. bajnoki győzelmére hajtó Doll-csapat összeállítása a következő volt: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Csilus A.), Mateos, Bosnjak – Gyömbér, Kukuruzovic (Nagy Dániel) – Busai (Ugrai), Gera, Lauth – Böde.

SZAVAZÁS

Doll csapata lehet még jobb Nyilasi 1992-es együttesénél?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Megnéztük azt is, hogy a bronzérmet érő „tavaszi hadjárat" utolsó meccsén, a Paks elleni találkozón (2–0) hogyan állt fel a gárda, hiszen azóta némileg kicserélődött a Fradi kerete. Nos, a Puskás Ferenc Stadionban a Dibusz – Jovanovic, Mateos, Pavlovic, Bönig (Laczkó) – Somália (Józsi), Gyömbér, Leonardo, Holman (Ugrai), Jenner – Böde összetételű együttes hozta össze a sorozat 9. győzelmét.

Vasárnap Pápán tehát megszakadt a nagy széria. Vajon csak egy kisiklás volt, vagy Thomas Doll alakulata nem is lesz képes megismételni az 1992-es csapat eredményeit, amely bajnoki címet nyert? Szavazzon!

LOMBARD PÁPA–FERENCVÁROS 1–0

A pápai meccs után a különböző szurkolói fórumokon annak a véleménynek is hangot adtak a drukkerek, hogy a Lombard exfradistáiban – Csilus Tamás (az FTC kölcsönjátékosaként szerepel Pápán), Csizmadia Csaba és Szűcs Lajos – több tűz volt a meccsen, mint a Ferencváros jelenlegi játékosaiban. A csapat volt futballistáit egyébként külön is köszöntötték a Fradi-drukkerek.

A Fradi-szurkolók megtapsolták a korábban náluk játszó pápaiakat (fotoalbum.hu/Berkovics Krisztián)
A Fradi-szurkolók megtapsolták a korábban náluk játszó pápaiakat (fotoalbum.hu/Berkovics Krisztián)


ÚJPEST: EGYÉVES ÁTOK TÖRT MEG – ISMÉT AZ ŐSI RIVÁLIS ELŐTT

A Ferencváros vasárnap délutáni veresége után nagy volt az öröm az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, ám a mosoly később leolvadt az arcokról, ugyanis a ravasz Szivics mester szerint „az egy pontnak is örülő" DVTK hatvan percen keresztül jobban és lényegesen veszélyesebben futballozott, mint a lila-fehérek, akiknek végül – az utolsó negyedórában kettős emberelőnyben játszva – be kellett érniük a döntetlennel (1–1).

Csalódott drukkerek hagyták el a stadiont, de két apró statisztikai adatnak így is örülhetnek a szimpatizánsok:

– Négy év, azaz a 2010–2011-es kiírás óta ez volt az első olyan szezon, amikor az első két fordulót vereség nélkül élték túl a lila-fehérek. Akkor a nyitányon az ETO ellen ikszeltek, majd Kaposváron győztek, azaz a mostanihoz hasonlóan az első két bajnokin négy pontot szereztek.

– Legutóbb szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt álltak előkelőbb helyen a tabellán, mint a Fradi. Az előző szezont az Újpest és a Ferencváros is egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte, és mivel a liláknak 3–3, a zöldeknek 2–3 volt a gólkülönbségük, a 2. forduló után az újpestiek megelőzték a ferencvárosiakat. A 3. fordulóban aztán visszaelőzött a Fradi, és azt követően „kinyílt az olló", egyre nagyon pontkülönbség volt a két csapat között. A tavasz eleji Fradi-gyengélkedést (három iksz, egy zakó) kihasználva a 21. fordulóra az Újpest két pontra feljött Doll együttesére, de aztán a zöld-fehérek megint elhúztak. Most viszont fordult a kocka: egy év után először az Újpest megelőzi a tabellán a Ferencvárost.

Más kérdés, hogy a DVTK elleni bajnoki arra is rávilágított, hogy az Újpest támadójátéka több sebből is vérzik. Hiányzik egy kreatív játékos a pálya közepéről, aki képes mozgatni a csapatot, elöl pedig csatárból van hiány, hetek óta a védekező középpályás, Filip Sztaniszavljevics játszik centerként – ezért fordulhatott elő, hogy kilenc ember ellen sem tudta megszerezni a lila-fehér gárda a győztes gólt.

ÚJPEST–DVTK 1–1

LEGUTÓBB BAJNOK LETT A HATPONTOS, A NULLAPONTOSOK PEDIG KIESTEK

Két forduló eredményeiből a bajnokság egészére vonatkozóan még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni – de azt azért meg lehet nézni, hogy az előző szezonokban mely csapatok rajtoltak jól, melyek nagyon rosszul, és ezek a gárdák aztán hol végeztek a szezon zárásakor.

A 2. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
1–4–2–3–1
Molnár P. (MVM-Paks) 4 – Heffler T. (MVM-Paks) 5, Csizmadia (Lombard) 4
Juhász R. (Videoton) 4, Völgyi (Győri ETO) 4 – Elek Á. (Diósgyőr) 4, Pátkai (Győri ETO) 4
– Könyves (MVM-Paks) 5, Kővári (Pécsi MFC) 5, Suljic (Újpest) 5 –
Grumics 5 (Diósgyőr)
A forduló játékvezetője: Vad II István (8) (Újpest–Diósgyőr) – Tóth II Vencel, Kispál Róbert, Farkas Ádám, Iványi Zoltán

Az idén ugyebár a Videoton, a Paks és az MTK kezdte két győzelemmel a bajnokságot, míg a Kecskeméti TE és az újonc Dunaújváros PASE nem szerzett pontot az első két fordulóban.

Tavaly ilyenkor hatpontos és pont nélküli csapatból is több volt. A Videoton és a Paks a mostanihoz hasonlóan rajtolt, és százszázalékos volt két forduló után a Debreceni VSC, valamint – az idén két zakóval indító – KTE.

A DVSC aztán megnyerte a bajnokságot, a Videoton a remek rajt ellenére csak negyedik lett, a KTE a 10. helyen végzett, míg a Paks hiába húzta be első három mérkőzését, 18 meccses nyeretlen szériája miatt a kiesés szélére sodródott, és végül csak jó hajrájának köszönhetően maradt bent az NB I-ben.

Egy évvel ezelőtt négy csapat is pont nélkül állt a 2. forduló után: a PMFC, a Honvéd, a Kaposvár és – a mostanihoz hasonlóan az egyik újonc – a Mezőkövesd. Nos, a folytatás a Pécsnek és a Honvédnak jobban sikerült, előbbi a 7., utóbbi a 9. helyen végzett, a Kaposvár és a Mezőkövesd viszont a szezon végén kiesett az élvonalból – ez intő jel lehet most a kecskemétieknek és az újvárosiaknak.

Ha még egy évet visszalépünk az időben, a 2012–2013-as idény rajtjáig, akkor azt látjuk, hogy a 2. forduló után csupán egy csapat, a Honvéd volt százszázalékos, és egyedül az Újpest állt pont nélkül. A kispestiek repülőrajtot vettek, egészen az 5. fordulóig az élen álltak, és a végén bronzérmesek lettek, míg az újpestiek már a 3. fordulóban elkerültek a kiesőhelyekről, és a 9. pozícióban zárták a bajnokságot.

Konklúzió: a jó vagy a rossz rajt meghatározhatja egy adott csapat egész éves szereplését – a legutóbbi idényben a Debrecent bajnoki címig, két éve a Honvédot a dobogó harmadik fokáig repítette az elején megszerzett lendület, míg az előző szezonban a két zakóval indító Mezőkövesd és a Kaposvár is kiesett –, de mivel hátravan még 28 forduló, a jól indulók simán visszaeshetnek, míg a rosszul startolóknak bőven van idejük javítani, előbbre lépni.

SZLOVÁKIÁBAN SEM TÓDULNAK A NÉZŐK A FUTBALLMECCSEKRE

TOVÁBBI LEGEK, ÉRDEKESSÉGEK
A hét csapata: a Nyíregyházát 3–0-ra idegenben megverő Paks és a Ferencvárost 1–0-ra legyőző Lombard Pápa.
A hét debütánsai: a Fradi ellen győztes góllal nyitó Szasa Popin és a magyar futball egyik nagy ígéretének tartott felcsúti Sallai Roland (a PAFC-ban Spandler Csaba is debütált a Pécs ellen).
A leggyorsabb öngól: a csereként beállva első labdaérintéséből öngólt fejelő pécsi Andrej Causic.
A hét blokkolása: a KTE–Haladás meccsen Farkas Ádám játékvezetőben akadt el a kecskeméti Polyák Kristóf labdája.
A hét nyilatkozata: „Bozsik, azért mégsem Hidegkuti” – az MTK-s Horváth Zsolt mondta a Sport Tv-nek annak kapcsán, hogy saját stadionjuk újjáépítése alatt a Bozsik-stadionban kell játszaniuk a hazai meccseiket.
A hét visszatérője: a Győrbe hazaigazoló Priskin Tamás, aki 2006 április 22. után szerzett ismét gólt az NB I-ben (nyolc éve duplázott a Pápa ellen, most, szezonbeli második bajnoki meccsén a Honvédnak köszönt be).

A bajnokság előtt arra az elhatározásra jutottunk, hogy az idén megpróbáljuk valahogy „kipréselni" a klubokból az NB I-es bajnoki mérkőzések hivatalos nézőszámát, de sajnos nem mindenhol tudnak pontos adatokkal szolgálni, ezúttal Győrben és Pápán nem tudták megmondani, egész pontosan mennyien látták a találkozót a helyszínen, de a klubok tájékoztatása szerint a teljesen pontos nézőszámhoz képest csak minimálisan térhet el a győri 2500-as és a pápai 3500-as becsült adat.

Nem adjuk fel, a jövő héten is megpróbáljuk összegyűjteni a hivatalos adatokat. Már csak azért is, mert ha északi szomszédainknál, Szlovákiában pontos nézőszámokkal tudnak szolgálni, akkor nálunk miért nem? (Csak az összehasonlítás kedvéért néztünk szét a szomszédnál.)

Mindenesetre Felvidéken sem tódulnak a szurkolók a stadionokba. A legutóbbi (4.) fordulóból még csak a Slovan Bratislava–Ruzomberok (2–1) találkozó nézőszáma (2322) szerepel a soccerway.com honlapon, ám az egy héttel korábbi, 3. forduló adatai már fent vannak, és akkor az alábbi volt az első osztályú mérkőzések látogatottsága:

FK Senica–MSK Zilina (1–1) 2216 néző
MFK Ruzomberok–DAC Dun. Streda (1–1) 1698 néző
Dukla Banská Bystrica–Spartak Myjava (0–0) 1530 néző
MFK Kosice–Zlaté Moravce (1–3) 1135 néző
FK Trencín–Podbrezová (2–0) 1716 néző
Spartak Trnava–Slovan Bratislava elmaradt

Szlovákiában öt bajnokin tehát összesen 8295-en voltak, ez meccsenként 1659-es átlagot jelent. Eddig a legtöbben a 2. fordulóban Dunaszerdahelyen, a DAC–Spartak Trnava mérkőzésen voltak, 4811-en, míg a legkevesebben az 1. fordulóbeli Zlaté Moravce–Ruzomberok találkozón, Aranyosmaróton, ahol 1048-an látták a helyszínen a találkozót.

Nálunk az első két forduló után a Nyíregyháza–Debrecen meccs 4828 nézője a „rekord”, a legkevesebben pedig az albérletben játszó MTK és a DVSC találkozóján gyűltek össze, mindössze 737-en.

A 2. fordulót a meglévő adatok alapján 17 385-en látták, ami 2173-at jelent átlagban. Az adatokban máris visszaesést tapasztalhatunk az 1. fordulóhoz képest. A múlt héten a 20 476-os teljes nézőszám 2506-os átlagot eredményezett.

LABDARÚGÓ NB I, 2. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Nézőszám
Augusztus 1., péntek
19.00
Puskás Akadémia FC–Pécsi MFC 2–2
Solymosi Péter
1077
20.30
MTK Budapest–Debreceni VSC 1–0
Iványi Zoltán
737
Augusztus 2., szombat
16.30
Videoton FC–Dunaújváros PASE 3–0
Bognár Tamás
2310
18.30
Nyíregyháza Spartacus–MVM-Paksi FC 0–3
Szabó Zsolt
2245
20.30
Kecskeméti TE–Szombathelyi Haladás 0–1
Farkas Ádám
1411
Augusztus 3., vasárnap
16.30
Lombard Pápa–Ferencváros 1–0
Fábián Mihály
3500*
18.30
Győri ETO FC–Budapest Honvéd 3–1
Németh Ádám
2500*
20.30
Újpest FC–Diósgyőri VTK 1–1
Vad II István 3605
*Becsült, kerekített adatok; a klub nem tudott egészen pontos számmal szolgálni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik