Videoton: Carrillo szerint ők is kinézték Besicet

Vágólapra másolva!
2014.07.10. 13:35
Mivel a Sevilla is érdeklődik Muhamed Besic iránt, a helyi futballal foglalkozó estadiodeportivo.com is próbál mindent megtudni a Ferencváros labdarúgójáról – ennek érdekében megszólaltatta a Videoton vezetőedzőjét, Joan Carrillót is.

A nemrégiben vezetőedzővé kinevezett spanyol szakember többek között arról beszélt, hogy korábban – amikor még pályaedző volt a székesfehérváriaknál – gondolkodtak Besic szerződtetésén.

„A Magyarországon töltött éveiben többnyire középső védőt vagy jobbhátvédet játszott, de amikor a szerződtetésén gondolkodtunk, elsősorban a középpályán, irányítóként próbáltuk elképzelni. Nagyon figyelemreméltó futballista, akiben megvan az erő és az intelligencia, és aki nagyon jól olvassa a játékot. Besic sokoldalú játékos, több poszton is otthonosan mozog. Bár már világbajnoki tapasztalata is van, még csak huszonegy éves, azaz vélhetően sok fejlődési lehetőség rejtezik benne" – jellemezte Besicet a Videoton trénere, aki szerint nem kérdéses, hogy Besic képes lenne alkalmazkodni a spanyol bajnokság követelményeihez.

„Nem hinném, hogy hosszú ideig tartana neki felvennie a nagyobb spanyol tempót. Az ehhez szükséges tudás és intelligencia megvan benne. Nagyon fiatal még, de a válogatottban nyújtott teljesítménye alapján azt gondolhatnánk, hogy rutinos futballista."

Mint beszámoltunk róla, Muhamed Besic iránt nemcsak spanyol, hanem angol élvonalbeli csapatok is érdeklődnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik