ETO: egyezség Kalmárról a Red Bull-lal - 1 millió euró is jöhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.02. 16:11
A Nemzeti Sport értesülései szerint a Red Bull Salzburg elviekben megállapodott a Győri ETO-val a válogatott középpályás Kalmár Zsolt átigazolása ügyében.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a 19 esztendős Kalmár Zsolt immár biztosan az osztrák bajnok Red Bull Salzburgnál folytatja pályafutását, vagyis Gulácsi Péter csapattársa lesz.

Úgy tudjuk, az elvi egyezség megszületett a háromszoros felnőtt válogatott játékos ügyében, aki ezekben a napokban is az U19-es válogatottal készül a hazai rendezésű, július 19-én kezdődő Európa-bajnokságra. A szerződés aláírására és a hivatalos bejelentésre a napokban kerülhet sor.

Azt nem tudni, hogy Kalmár pontosan mekkora összegért cserébe kerül Salzburgba, de úgy tudjuk, hogy az ETO olyan szerződést köt, amelynek értelmében részesülhet a játékos továbbértékesítési díjából, és ezzel együtt a jövőben akár az egymillió eurót is elérheti a vételár. Kalmár értékét a transfermarkt.de 200 ezer euróra becsüli.

A támadó középpályás 2013 májusában mutatkozott be az NB I-ben, idén tavasszal Horváth Ferenc csapatában pedig már alapembernek számított. 23 élvonalbeli bajnokinál és három NB I-es gólnál jár, a Magyar Labdarúgó-szövetség őt választotta az előző szezon felfedezettjének.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők: Windecker József (MVM-Paks – kölcsönből vissza?), Milos Kocics (szerb, Portland Timbers – Egyesült Államok), Németh László (Sopron – kölcsönből vissza), Paku Roland (Nyíregyháza Spartacus – kölcsönből vissza), Simon András (KTE – kölcsönből vissza?), Stieber András (Aston Villa – Anglia)
Távozott/távozhat: Rafael Burgos (salvadori, ?), Vladimir Djordjevics (szerb, ?), Kalmár Zsolt (Red Bull Salzburg – Ausztria?), Patrick Mevoungou (kameruni, ?), Nagy Gergely (Dunaújváros) Mihai Nicorec (román, ?), Novák Csanád (KTE), Lazar Sztanisics (szerb, ?)
Kiszemeltek: Milan Borjan (kanadai, klub nélkül, legutóbb Sivasspor – Törökország), Priskin Tamás (Austria Wien – Ausztria, legutóbb Maccabi Haifa – Izrael)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik