Futsal: BL-csoportkört rendezhet Berettyóújfalu?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.17. 10:30
A futsal NB I-ben aranyérmet és ezzel az UEFA Futsal Cupban indulási jogot szerző MVFC-Berettyóújfalu csoportkört rendezne a teremlabdarúgásban a Bajnokok Ligájával felérő sorozatban.

„Prominens vendéget fogad szerdán az MVFC, hiszen Laurent Morel, az UEFA futsaligazgatója látogat el Berettyóújfaluba – olvasható a klub Facebook-oldalán. – A sportvezető európai körúton van, hogy néhány klubot meglátogatva képet kapjon a futsal infrastrukturális helyzetéről, s emiatt érkezik hozzánk is egy napra.”

„Mivel a Mezei-Vill jelezte, hogy szeretné megrendezni az UEFA Futsal Cup egyik csoportjának minitornáját, ilyen szemmel is megnézi a lehetőségeket, meglátogatja a Pálfi István Rendezvénycsarnok mellett a lehetséges szálláshelyeket is. Hamarosan az is kiderül, hogy melyik körben kezdhet csapatunk, hiszen lassan lezárul az összes európai bajnokság, és az UEFA össze tudja állítani az idei rangsort, amely alapján besorolják a résztvevőket.”

Egyelőre tehát kérdéses, hogy kell-e selejteznie a Berettyóújfalunak, és ha igen, mikor csatlakozik a versenysorozathoz. Hír még a bajnokcsapattal kapcsolatban, hogy információink szerint a vezetők nehézségekkel küszködnek az együttes megerősítését illetően, mivel nehezen tudnak vidékre csábítani olyan játékosokat, akik megfelelő erősítést jelentenének számukra.

Az MVFC négy, egymást követő győri bajnoki cím után, a Rába-partiak hegemóniáját megtörve nyerte meg harmadszor a futsal NB I-et a 2013–2014-es szezonban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik