FTC: Besic egyetért Susiccsal, képes megállítani Messit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.19. 11:15
null
Muhamed Besic szerint jelenleg nincs nála jobb védekező középpályás Boszniában (Fotó: Korponai Tamás, archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros világbajnokságra készülő bosnyák válogatott védője, Muhamed Besic a klubja hivatalos honlapjának adott videointerjúban elmondta, egyetért Safet Susic szövetségi kapitánnyal, valóban képes megállítani Lionel Messit. Az FTC futballistája kijelentését azzal támasztotta alá, hogy jelenleg ő a legjobb védekező középpályás Bosznia-Hercegovinában.

 

„Azt gondolom, nagyon jó edzője van most a Fradinak. Thomas Doll személyében olyan trénerrel végezzük a munkát, aki tökéletes taktikát dolgozott ki ahhoz, hogy győzni tudjunk. Eddig is jó játékosaink voltak, de a taktika nála állt össze igazán. A saját játékomat és a csapatot tekintve is úgy látom, szervezettségben fejlődtünk leginkább. Korábban akadtak problémáink a visszazárással, de Doll kiválóan összerakta a védelmüket, minden játékos pontosan tudja, hogy mi a feladata. Megvan hátul az egység, ezért is hoztunk le több mérkőzést kapott gól nélkül. Számomra nem jelent problémát, hogy az edzőm a jobb oldalon számít rám, én csak a pályán akarok lenni. Kemény, de rendkívül jó feladat, ha az ember több poszton is bevethető” – mondta a fradi.hu-nak a sorozatban nyolc győzelemnél járó Ferencváros bosnyák védője, aki az egyik barátjától tudta meg, hogy bekerült a bosnyák válogatott világbajnokságra utazó keretébe, de nincs benne izgalom a brazíliai torna miatt.

A 21 esztendős védőt – aki önbizalomnak továbbra sincs híján – arról is kérdezték, egyetért-e Safet Susic szövetségi kapitány kijelentésével, mely szerint ő az egyetlen bosnyák, aki képes lehet megállítani Lionel Messit.

Igen, mert jó képességű és gyors játékos vagyok. Jól játszom a »hatos« pozícióban, valószínűleg ezért mondhatta ezt a kapitány. Persze, egyedül senki sem állíthatja meg Messit, és nemcsak rá kell odafigyelnünk, hiszen többek között Di María és Higuaín is ott van az argentinoknál. Ettől függetlenül úgy gondolom, ezen a poszton jelenleg én vagyok a legjobb bosnyák játékos. Úgy gondolom, hogy bárkivel fel tudom venni a versenyt. Fiatal, jó játékos vagyok, aki a Ferencvárosnak köszönhetően játékban van, de a vb-meccsek eldöntik, miként sikerült helytállnunk” – mondta a védekező középpályás posztjára utalva Besic, aki szerint nincs rá garancia, hogy stabil kezdő lesz a világbajnokságon nemzeti csapatában.

Az ígéretes jövő előtt álló játékos hozzátette, nem foglalkozik a külföldi klubok érdeklődésével, jelenleg arra koncentrál, hogy a következő idényben minél jobb teljesítményre legyen képes a Fradival.

„Tisztában vagyok a képességeimmel, tudom, hogy fejjátékban és agresszivitásban még javulnom kell. Biztos vagyok benne, hogy a játék ezen elemeiben is meccsről meccsre jobb leszek” – fogalmazott Besic.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik