ETO: Kalmárt 300 millió forintért vinné a Salzburg - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.23. 09:55
null
Kalmár Zsolt (13-asban) negyvenöt percet játszott első válogatott meccsén (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO középpályása, Kalmár Zsolt csütörtök este mutatkozott be a magyar felnőttválogatottban. A játékos produkcióját az osztrák Red Bull Salzburg megfigyelői is szemügyre vették Debrecenben, és a nyáron szerződtetnék is őt.

A Bors információi szerint a tizenkilencedik életévét bő két hét múlva, június 9-én betöltő játékosért egymillió eurót, azaz 300 millió forintot fizetne a Salzburg. Nem biztos azonban, hogy a Győr elfogadja az ebben a szezonban Európa-liga-nyolcaddöntőig jutó klub ajánlatát.

„Zsolt iránt Franciaországból és Németországból is mutatkozik érdeklődés, ő a klubunk egyik legnagyobb értéke, csakis megfelelő ajánlat esetén válunk meg tőle – mondta Szasa Sztevanovics, a Győr sportigazgatója. – Nem szeretnénk elherdálni, mindenáron eladni, és az sem mindegy, mikor engedjük el, hiszen a felnőttválogatottság tovább növelheti az értékét.”

Lőw Zsolt, a Salzburg fiókcsapatának, a Lieferingnek a segédedzője is megszólalt az üggyel kapcsolatban.

„Maradjunk annyiban, hogy a válogatott meccs, illetve az utolsó bajnoki forduló után már többet tudok mondani…” – mondta sejtelmesen Lőw.

Kalmár Zsolt ebben a szezonban lett alapember a Győri ETO NB I-es csapatában, 21 mérkőzésen játszott, ezeken két gólt szerzett és három gólpasszt adott, teljesítményével pedig felhívta magára Pintér Attila szövetségi kapitány figyelmét, így csütörtök este Debrecenben bemutatkozhatott a felnőttválogatottban Dánia ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik