NB I: „Farkasnál mindig van egy diósgyőri piros; inkább nekem, mint valamelyik játékosnak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.14. 21:49
A labdarúgó NB I huszadik fordulójában hiába szerzett a Lombard Pápa Georges Henri Griffiths révén vezetést a Diósgyőr otthonában, a hazaiak a 100. élvonalbeli bajnokiján szereplő Gosztonyi András duplájával megfordították a mérkőzést.
„Úgy gondolom, hogy jobban játszottunk, mint a Pápa és megérdemelten győztünk, és az még plusz öröm számomra, hogy a 100. mérkőzésemen két góllal tudtam hozzájárulni a sikerhez – mondta a lefújást követően a Sport Tv-nek Gosztonyi. – Az elejétől kezdve felszabadultan játszottunk, a Pápa egy akcióból elment, gólt szerzett, tényleg, Murphy törvénye volt, de aztán úgy gondolom, voltak helyzeteink, fejeltünk kapufát, ott volt Zoran Kosztics nagy helyzete, ahol Szűcs bravúrral védett, aztán szerencsére visszakaptuk.”

„Felőrölt minket az ellenfél. Amit a mai Nemzeti Sportban mondtam, az most világossá vált, hogy kevesen vagyunk, és a 70. percben jelentkezett a probléma, azt követően kaptuk a két gólt – mondta ezt már Tóth Bálint, a Pápa edzője. – Számítottunk a félidőben a DVTK rohamaira, a hazaiaknak a győzelemért ez az egy választásuk volt. A szünetben nem mondtam az öltözőben, hogy fogyunk energiában, én tudtam ezt, de ez ellen nem tudok most egyszerűen mit csinálni. Nehéz most bármit mondani, a srácok mindent megtettek, nagyszerűen küzdöttek, de sajnos a Diósgyőr ma ennyivel jobb volt.”

Tomiszlav Szivicset az első félidő hajrájában a lelátóra küldte Farkas Ádám játékvezető, a meccs után pedig elárulta, mi volt ennek az oka.

„Nem volt könnyű érzés – mondta Szivics az első félidő kihagyott lehetőségeit firtató kérdésre. – Ma nagyon jól játszottunk, lehet, hogy a legjobb meccsét játszotta a csapat, amióta itt vagyok. Köszönöm a csodálatos közönségnek, amely vitt minket végig és segített nekünk. A bíróról szeretnék egy kicsit beszélni. Tudom, hogy tisztelt Puhl Sándor úr azt fogja holnap mondani, hogy nincs igazam, nincs ezzel semmi baj. Én készültem, követem a statisztikát, Farkas Ádám minden diósgyőri mérkőzésen kiállít valakit, én pedig megelőztem, hogy ne a játékosok közül valakit, hanem inkább engem állítson ki. Elnézést kérek azért, amit mondtam neki, nem volt szép, és megérdemeltem a piros lapot, de megelőztem, hogy ne állítson ki játékost. Az élet úgy hozta, hogy bemutatta, hogy nem ezen a szinten van, és befújt egy tizenegyest, amit én sem láttam, hogy az volt.”

Való igaz, hogy Farkas Ádám ténykedése nem nélkülözi a piros lapokat a diósgyőriek mérkőzésen, ebben a szezonban a 12. fordulóban a Haladás (Haladás–DVTK 2–2) ellen Kádár Tamást a 90. percben, az előző kiírásban pedig a 10. fordulóban az MTK ellen (DVTK–MTK 2–1) Vadász Viktort a 40. minutumba állította ki – ez utóbbi alkalommal még Sisa volt a diósgyőriek edzője.

„Annyira küzdöttünk, hogy kellett egy kis lendület, amit megadott az egyenlítő gól. Végig mi diktáltuk az iramot, sok helyzetet dolgoztunk ki, de egyszerűen olyan passzban vagyunk, hogy az ellenfél egyszer elment a félpályánál és szerzett egy gólt. A félidőben semmi rosszat nem tudtam mondani, mert a csapat jól játszott. Azt mondtam a fiúknak, hogy bravó, megpróbálunk fordítani, ha nem sikerül, nincs semmi baj, mert ennél jelen pillanatban nem tudunk jobban játszani, és szeretnék gratulálni nekik, mert ma tényleg nagyon küzdöttek, hajtottak, úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik