Újpest: Balogh a válogatott meghívóért is dolgozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.29. 08:39
Az Újpest FC középpályása, Balogh Balázs az őt képviselő FMF Hungary menedzseriroda hírlevelében értékelte az őszi szezonját, kitért klubja céljaira, beszélt személyes motivációjáról is.

„Mondhatni jól sikerült az őszi szezonom, mert mindkét edző alapemberként számolt velem, nagy bizalmat kaptam.A legtöbb percet a pályán töltő játékos voltam. Viszont van némi hiányérzetem, mert lehet jól futballozni, lehetek vezéregyénisége a csapatnak,mindez nem sokat ér, ha nem párosul eredményességgel, ami miatt felfigyelnek rám. Az ügyeimet intéző FMF Hungary menedzsmentje megtesz mindent, hogy csak a futballra tudjak összpontosítani. Jelenleg napi két edzéssel készülünk. A jövő héten utazunk Törökországba, ahol következnek egymás után a felkészülési meccsek. Az Ordabaszi kazah élvonalbeli csapat ellen február ötödikén lépünk pályára Belekben” – nyilatkozta Balogh Balázs az őszi szezonjával kapcsolatban.Balogh Balázs az őszi szezonjával kapcsolatban.

„A szereplésünkkel nem lehetek elégedett, hiszen a tizedik helyen állunk, ami ennél a klubnál megengedhetetlen. Pozitívum viszont, hogy ott vagyunk a Magyar Kupában, ami jelenleg elsődleges célunk, hogy megnyerjük. A Ferencváros kiverésével kellemes perceket tudtunk szerezni a szurkolóknak, meg persze ránk is jó hatással volt. Sokat fejlődött a csapat, amióta megérkezett Vignjevics mester. Taktikailag rengeteget léptünk előre. A folyamatos videózások és a túlórák a pályán, meg persze a keményedzésekmeghozták a gyümölcsét. Összeállt a játékunk. A védekezésünknek kellene még jobban működnie. Támadójátékot játszunk, ha úgy adódik, hatan is a tizenhatos előterébe érkezünk, mindenki szeret részt venni atámadásaink befejezésénél, de mindenkinek azt is át kelléreznie,hogy milyen fontos visszazárni egy-egy akció után. Mindenképpen ütőképesebbek leszünk a tavasszal, a szakvezetés mindegyik csapatrészbe szeretne igazolni” – tette hozzá a középpályás.

Balogh arról is beszélt, az ő esete példa lehet az újpesti fiatalok előtt, hogy a klub hosszú távon számít a saját nevelésű játékosokra.

„Látom, hogy épülnek Újpesten is a pályák a fiatalok számára. Biztos vagyok benne, hogy pozitívan fog hatni. A lényeg, hogy keményen dolgozzanak, mert ennél a klubnál alázatos munkával be lehet kerülni az első csapat keretébe. Saját példámat említeném, hogyan tornásztam fel magam az évek alatt – fogalmazott az ősszel mind a 17 NB I-es bajnokin pályára lépő futballista. – Ahogy eddig is, a szívemet-lelkemet beleteszem ebbe a sportba. Iszonyú sok különmunkát végzek a klubon kívül is azért, hogy jobb játékossá váljak. Olyan profi labdarúgónak vallom magam, aki mindent megtesz az álmaiért. Sokan azt mondják, hogy mostanra értem be én is és a játékom is. Bár ehhez kellett csaknem száz meccs. Tudom, hogy figyelnek folyamatosan, ezért a válogatottban is szeretnék játszani. Ha jól teljesítek és eredményesen játszom, előbb-utóbb hívni fognak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik