FTC: Dárdai óvatosan fogalmaz a két Hertha-játékosról

Vágólapra másolva!
2014.01.31. 07:49
null
Peer Kluge nagy csatákban edződött, de nagy kérdés, fel tudna-e pörögni a Ferencvárosban (Fotó: Action Images, arhcív)
A Ferencváros által kiszemelt Peer Kluge és Maik Franz egyaránt a karrierje vége felé közeledő, rutinos játékos, ha egészségesek és megfelelő formában vannak, nagy erősségei lehetnek a Ferencvárosnak – vélekedett Dárdai Pál a Thomas Doll által megkörnyékezett Hertha-játékosokról. A 61-szeres válogatott Dárdai szerint azonban az utóbbi időben egyikük sem játszott, ezért kockázatos lehet a szerződtetésük.

A 33 éves Kluge és a 32 esztendős Franz iránti érdeklődésről először a német Kicker írt, majd Kluge ügynöke megerősítette a hírt.

„Peer Kluge korábban arról volt híres, hogy rengeteget futott, különösen Felix Magath kedvelte. Az igazság azonban az, hogy mostanában kevesebb lehetőséget kapott, akik pedig nem játszanak az első csapatban, gyakran a másodikban lépnek pályára, hogy formában tartsák magukat. Nos, Peer Kluge erre nem hajlandó, így nem tudom, milyen állapotban van – mondta az 1997 és 2010 között a Herthában játszó, ma a klub utánpótlásában dolgozó Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak. – Róla az az általános vélekedés, hogy bár korábban meghatározó képességű középpályás volt, a mai Bundesliga élvonalának szintjén sem támadásban, sem védekezésben nem tud megfelelően teljesíteni. Kevés gólt rúg, kevés gólpasszt ad és hátul sem igazán hatékony, így fokozatosan kiszorult a kezdőcsapatból.”

A másik kiszemelt, Maik Franz középhátvéd, márpedig Thomas Dollnak belső védőre van szüksége, hiszen a brazil Gerson elköszönt, David Mateos és Muhamed Besic bevethető ugyan ezen a poszton, de nincs, aki pótolná őket.

„Maik Franz kitűnő versenyző típus, minél nagyobb a tét, annál jobban teljesít – mondta Dárdai Pál. – Ő az a futballista, aki minden tőle telhetőt megtesz a sikerért, ha kell, a vérét adja. Ám mostanában nem játszott, mert keresztszalag-szakadás után lábadozik, és ő sem játszik a második csapatban, így a formájáról szintén nem sokat tudok.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Dibusz Dénes (Pécsi MFC)
Távozott/távozhat:Gerson Guimaraes Ferreira Junior (brazil, Petrolul Ploiesti – Románia), Jack Tuijp (holland, ?), Mark Otten (holland, ?), Arsenio Valpoort (holland, Volendam – Hollandia, próbajáték ?)
Kiszemeltek: Fiola Attila (Paksi FC), Nemanja Koszovics (montenegrói, Cselik Niksics – Montenegró), Maik Franz (német, Hertha BSC), Peer Kluge (német, Hertha BSC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik