FTC: Máté nem marad Siófokon, az NB I-ben játszana

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.16. 10:34
Eseménydús bajnoki évet tudhat maga mögött Máté János. A 23 esztendős támadó (aki a 2011–2012-es bajnokságban tizenhét találattal NB II-es gólkirály lett a Videoton-Puskás Akadémia színeiben) ősszel nyolc meccsen jutott szóhoz a Ferencvárosban, hogy aztán a tavaszt kölcsönben már Siófokon töltse.

Amiért ment, részben megvalósította, a balatoni együttesben állandó játéklehetőséghez jutott, ugyanakkor nem tudta bennmaradáshoz segíteni a klubot. A siófokiak mindenese, Horváth Károly az idény végén azt mondta, visszavárja őt, ám szerződése a Fradihoz köti, ráadásul a jövőjét is az élvonalban képzeli el.

„A folyamatos játéklehetőség miatt mentem Siófokra, és bár rengeteg tapasztalatot szereztem, sajnálom, hogy a bennmaradást végül nem sikerült kiharcolni – tekintett vissza az előző idényre Máté János a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában. – Jó közösséget alkottunk, a tavasszal megszerzett pontok alapján a középmezőnyben végeztünk, ám nagy volt a hátrány, csodával ért volna fel, ha elkerüljük a kiesést. A bajnokság végén Horváth Károly azt mondta, visszavár, és bár jólesik, hogy bízik bennem, azt mondtam neki, szeretnék továbbra is az NB I-ben futballozni. Nem tudom, miként alakul a jövőm, csak az biztos, a szerződésem a Fradihoz köt. Szeretnék rendszeresen játszani az első osztályban, menedzserem, Hrutka János szerint erre lesz is lehetőségem.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik