NB I: „Rohangáltunk össze-vissza, ez nem a csapatom volt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.05. 19:26
null
Prukner László szerint csapata egyenlő partnere volt az Újpestnek <br />(Fotó: Tumbász Hédi)
Az Újpest labdarúgócsapata hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Kaposvári Rákóczit a labdarúgó NB I 22. fordulójának nyitó mérkőzésén. A találkozó után a hazaiak részéről Szélesi Zoltán és a megbízott edző, Marc Leliévre, míg a vendégektől Prukner László vezetőedző értékelt a Sport Televíziónak.

„A végén sikerült több száz százalékos helyzetet kidolgoznunk, nyugodtabbaknak kellett volna lennünk az utolsó tíz percben. Az 1–0-val is elégedettek lehetünk, hiszen erre a mérkőzésre is át tudtuk menteni azt a formánkat, amit az előző két mérkőzésen mutattunk. Mérkőzésről mérkőzésre dolgozunk, nagyon jó kondíciós állapotban vagyunk, de még ki kell lábalni a gödörből. A szurkolók nagyon sokat segítenek nekünk, együtt értük el ezt a mai sikert is” – értékelt Szélesi Zoltán, az Újpest labdarúgója.

„Nem ismertem ma fel a csapatomat. Nem vettem azt észre, amit a Ferencváros és a Debrecen ellen játszottak. Megvan a három pont és ennyi. Ma lassan játszottunk, lassan mentek a passzok, szervezetlenek voltunk, rohangáltunk össze-vissza. A Kaposvár szervezetten futballozott, ezt kellett volna nekünk is tenni” – vonta le a mérkőzés következtetéseit az Újpest megbízott edzője, Marc Leliévre.

„Eddig sem voltam népszerű Újpesten, ezután sem leszek az. Ezt a mérkőzést nem lett volna szabad elveszítenünk a játék alapján. A hazaiaknak csak akkor voltak lehetőségeik, amikor a végén kinyíltunk. A mi egyéni döntéseinkben lévő hiba hozta meg a győzelmet a lila-fehéreknek. Az első félidőben Bojan Pavlovics gólja szerintem nem volt les, de majd visszanézzük a felvételeket. Sok mindent magunknak köszönhetünk, hiszen ha lefutballozunk egy csapatot idegenben, akkor ilyen hibákat nem szabad véteni” – mondta Prukner László, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője.

A listavezető Győri ETO 2–0-ra nyert a Pécsi MFC otthonában a labdarúgó NB I 22. forudlójának péntek esti mérkőzésén. A bajnoki után a két vezetőedző, Lőrincz Emil és Pintért Attila értékelt a Duna Televíziónak.

„Nem a második piros lap döntötte el a találkozót. Az első tíz percben gyengén kezdtünk, megszerezte a vezetést a Győr, ennek ellenére voltak helyzeteink, illetve egy-két olyan játékvezetői ítélet, amit vissza kell néznünk. A második félidőben még kilenc emberrel is maximálisan küzdöttünk, igaz, nagy helyzetet nem sikerült kialakítanunk, de azért megjegyezném, hogy a Győr az ország egyik legerősebb csapata. A jövőben jóval több lehetőséget kell kidolgoznunk, a támadó harmadban nyugodtabban kell megoldanunk a szituációkat és akkor szebb estéink lehetnek” – értékelt Lőrincz Emil, a Pécsi MFC vezetőedzője.

„Mindkét a csapatnak alkalmazkodni kellett a nehéz talajhoz, nekünk ez jobban sikerült. A meccs előtt megnéztük a pályát és próbáltuk felmérni, hogy mivel tudjuk meglepni a Pécset. Azt gondolom, hogy a srácok ezen a nehéz pályán maradéktalanul megtették azt, amit meg kell. Büszke lehet rájuk a város, a klub és a szurkolók is, hiszen ahogy ezek a játékosok küzdenek egymásért és a klubjukért nagy öröm a győriek számára” – mondta a Győri ETO mestere, Pintér Attila.

A szakember a meccset követő sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, az aranyérem továbbra sem téma az öltözőben, már csak a jövő heti Videoton elleni meccsre koncentrál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik