„A gatya is lerohad majd” a kecskemétiekről az ETO ellen

Vágólapra másolva!
2013.04.23. 13:23
null
Kecskeméten eddig még nem nyert az ETO, legutóbb 2–0-ra győztek a „lilák” (Fotó: Czerkl Gábor)
A labdarúgó NB I 20. fordulójából elmaradt mérkőzésen kedden a KTE-Phoenix Mecano fogadja a listavezető Győri ETO-t. A hazai együttest irányító Horváth Ferenc próbálja megértetni labdarúgóival, a pályafutásuk nem ötvenéves korukig tart, és elárulja azt is, egyelőre miért nem foglalkozik a pénteki, Eger elleni találkozóval.

 

Nem panaszkodhatnak mérkőzéshiányra a kecskeméti játékosok. Csapatuk szombaton a Honvéd otthonában játszott gól nélküli döntetlent, kedden elmaradt mérkőzést pótol a Győri ETO ellen, pénteken pedig a sereghajtó Eger lesz az ellenfele. Nem kérdés, a sorozatban az aktuális feladat tűnik a legnehezebbnek, az ETO legyőzése igazi bravúrral érne fel.

„Ha a két klub költségvetését, játékosállományát összehasonlítjuk, hatalmas a különbség, azt talán mondanom sem kell, nem a mi javunkra – érvelt a Győr elleni párharcra készülve Horváth Ferenc. – A játékosoknak valami olyasmit mondok majd a találkozó előtt az öltözőben, hogy nem veszíthetünk semmit, futballozzanak nyugodtan, és legyenek büszkék arra, amit eddig elértek. Amióta a Kecskemét vezetőedzője vagyok, az eredményeink alapján harmadikok lennénk a bajnokságban, de rögtön hozzáteszem, ez nem az én érdemem. Az edzők közül sokan túlértékelik a szerepüket, én nem szeretnék ebbe a hibába esni. Az eddigi eredményeink annak köszönhetőek, hogy a játékosok rájöttek, mindent bele kell adni, hogy valamit ki lehessen venni a közösből. Rá kell döbbenniük, a pályafutásuk nem ötvenéves korukig tart, ne kerüljenek olyan helyzetbe, mint sok kollégájuk, aki egy fröccsért árulja a történeteit valamelyik kocsmában…”

Bármilyen hihetetlen, az ETO bajnoki meccset még nem nyert a Széktói Stadionban, mi több, négy fellépésén csak egy ponttal gazdagodott. Horváth Ferenc jól tudja, a legjobb taktika is csak annyit ér, amennyi abból a pályán megvalósul, ő mindenesetre a listavezető ellen készíti fel csapatát, és nem azon „agyal”, hogy kollégája, Pintér Attila esetleg milyen váratlan húzással lepheti meg.

„Jó néhány mérkőzését láttam az ETO-nak, bizony nem könnyű készülni ellene – folytatta Horváth Ferenc. – Minőségi játékosok futballoznak ellenfelünknél, több játékrendszert alkalmaznak magas szinten, bár remélhetőleg lesznek létszámfölényes támadásaink, ha nem tudjuk, melyik helyzet mit követel, semmire sem megyünk vele. Nem Pintér Attilából készülök, hanem az ETO-ból, de az biztos, hogy az edző személyisége, elképzelései meglátszanak egy csapat játékán. A listavezetőt aligha tudjuk játékban felülmúlni, de a labdarúgóinkról a gatya is lerohad annak érdekében, hogy legyőzzék az ellenfelet.”

Kedden a listavezető, pénteken viszont a sereghajtó érkezik Kecskemétre. Vajon a két csapat ellen másképpen kell készülni?

„A Biblia azt írja, minden napnak megvan a maga baja. Vagyis ennyire nem tekintek előre, most csakis a Győr elleni párharc a fontos” – zárta a beszélgetést Horváth Ferenc.

A TALÁLKOZÓRÓL ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁST OLVASHAT A NEMZETI SPORT ONLINE-ON!

LABDARÚGÓ NB I, A 20. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
18.00:
KTE-Phoenix Mecano–Győri ETO (Tv: Sport1)
Tabella»


NB I, 20. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK, TV-KÖZVETÍTÉSEK
Időpont
MérkőzésJátékvezető
Április 9., kedd
16.00
Egri FC–MVM Paks 2–2
Erdős József
16.00
Pécsi MFC–Kaposvári Rákóczi 02
Vad II István
Április 10., szerda
16.00
Szombathelyi Haladás–Videoton FC 0–1
Solymosi Péter
18.00
Lombard Pápa–DVSC-TEVA 1–0 Oláh Gábor
Április 16., kedd
16.00
Siófok–Diósgyőri VTK 3–0Bognár Tamás
20.30
Bp. Honvéd–Ferencváros1–0Iványi Zoltán
Április 23., kedd
18.00
KTE Phoenix Mecano–Győri ETO FC (Tv: Sport1)Erdős József
Április 30., kedd
18.00
Újpest FC–MTK Budapest (Tv: Sport1)
TABELLA GÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETREND EREDMÉNYEK
A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashat az NSO-n!
A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashat az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik