PMFC: szurkolói miatt is megbüntették a klubot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.29. 10:11
Amint arról már beszámoltunk, nyolcvanezer forintra büntette meg a pécsiek edzőjét, Márton Gábort a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, mert a Videoton elleni Ligakupa-mérkőzésen (1–2) durván sértő megjegyzést tett a játékvezetőre, ugyanakkor nemcsak ő kapott büntetést.

További nyolcvanezer forintot kell fizetnie a klubnak, mert az összecsapás hajrájában két söröspoharat is behajítottak a pályára a szurkolók. Ez utóbbi ítélet ellen nem fellebbeznek a pécsiek, akik hivatalos honlapjukon az alábbi írásban kommentálták a két büntetést:

„Mint az ismert, a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága 80 000 forintra büntette Márton Gábort, mert a jegyzőkönyv állítása szerint durván sértő megjegyzést tett, valamint 80 000 forintra büntette klubunkat azért, mert valakik a Videoton elleni Ligakupa elődöntő visszavágójának 75. és 85. perce között két söröspoharat is bedobtak a pályára.

A PMFC a két fegyelmi határozat közül az utóbbit nem fellebbezi meg, mertaz ilyen cselekedetetmég az sem menti, hogy a játékvezetők minden kétséget kizáróan jól láthatták (élőben is egyértelmű volt, de a felvételek tökéletesen mutatják), hogy a mérkőzés 74. percében a Videoton játékosa kézzel húzta el a labdát Miroszlav Grumics ziccer passzánál a kiugró Márkvárt Dávid elől. A síp néma maradt, a tizenegyes és a játékos kiállítása (volt már egy sárga lapja) elmaradt, így negyedórával a vége előtt nem vezethettünk 20-ra (ezzel már mi álltunk volna továbbjutásra), és nem kerülhettünk létszámfölénybe. Ezzel – ne szépítsük megfosztották csapatunkat az esélytől, hogy bejusson a Ligakupa döntőjébe és ott a kupa mellett 30 000 000 forintot is nyerjen.

A bedobálás azonban ellentétes minden olyan törekvéssel is, amely a pécsi szurkolók és a klub együttműködésében arra irányul, hogy a Munkás hazai mérkőzését ünneppé varázsoljuk, és a leglelkesebbek az idegenbeli találkozókon is a helyszínen buzdíthassák a csapatot (a PMFC-től kapott ingyenes jegyek segítségével)! Annak érdekében, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, a klub kénytelen a Sport törvény 73§ - 76§ paragrafusának előírásai szerint kitiltani a stadionból a tetteseket mindaddig, amíg a klubnak, a csapatnakés szurkolótársaiknak okozott kárt meg nem térítik.

A mérkőzés kezdésére azt gondoltuk, hogy külső körülmények nem akadályozhatják meg a bravúrt, az ország legerősebb csapatának legyőzését és a döntőbejutást, hiszen a klub felhívására mintegy félszáz szurkoló fogott hólapátot és – a műfüves edzőpálya után közösen két óra alatt letakarítottuk, játékra alkalmassá varázsoltuk a stadiont. Azt hittük, ez elég, minden külső körülményt legyőztünk! Tévedtünk...

Fájdalom: a két dobáló akinek indulatát, elkeseredettségét értjük, sőt osztjuk, de tettét elítéljük – nem vett részt a közös munkában...

Végülismét megragadjuk az alkalmat, hogy gratuláljunk a Videoton kiváló és mindvégig sportszerű csapatának a döntőbejutáshoz, valamint, hogy újra és újra köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a mérkőzés napján délben megjelentek a stadionban és munkájukkal is hozzájárultak ahhoz, hogy megrendezhessük az elődöntőt!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik