Kondás: Coulibaly teljesítménye, hozzáállása nem megfelelő

Vágólapra másolva!
2013.03.13. 10:18
null
Adamo Coulibaly (fehérben) partvonalon kívülre szorult Debrecenben (Fotó: Szabó Miklós)
A góllövőlistát vezető Adamo Coulibaly edzettségi állapota továbbra sem felel meg a szakmai stáb elvárásának, a francia légiós viszont kifakadt a DVSC-Teva vezetőire. A klub cáfolta a csatár állításait, a vezetőedző is megszólalt, aki szerint a keret többi, szintén nyáron lejáró szerződésű labdarúgója képes profi futballistaként edzeni.
Egy állítás, egy tagadás, ha jobban tetszik, cáfolat, az igazságot azonban csak Adamo Coulibaly és a Debrecen vezetői ismerik.

Mindenesetre a góllövőlistát tizenegy góllal az újpesti Kabát Péterrel holtversenyben vezető francia csatár a bajnokságban 2013-ban még nem lépett pályára, sőt a Kecskemét és a Pécsi MFC elleni bajnokin, illetve a Videoton elleni Ligakupa-negyeddöntő visszavágóján, valamint a Létavértes elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén a DVSC keretében sem szerepelt. A légiós januári szabadságát önkényesen meghosszabbította, csapattársainál két héttel később kezdte el a felkészülést, s mivel edzettségi állapota nem érte el a szakmai stáb által elvárt szintet, mellőzése a tétmérkőzéseken nem okozott meglepetést.

Csakhogy nem Magyarországon élnénk, ha nem következne fordulat az ügyben – Adamo Coulibaly ugyanis másként látja a helyzetet, s a Bors című napilapnak a következőképpen fogalmazott: „Kondás Elemér nem mond igazat, semmi baja a kondíciómnak, ha lehetőséget kaptam volna a Kecskemét ellen, rúgtam volna két gólt, nekem ez nem probléma, viszont a tulajdonos utasítására nem játszat. A klub kéthavi fizetéssel tartozik nekem, elegem van. Nem tudom, miért szórakoznak velem. A nyáron lejár a szerződésem, de még csak nem is tárgyaltunk a meghosszabbításáról. A legviccesebb, hogy még így is vezetem a góllövőlistát. Remélem, a nyáron találok magamnak csapatot...”

Egy nappal nyilatkozata után a 31 esztendős francia légiós visszafogottabban beszélt, de korábbi kijelentését továbbra is fenntartja, vagyis „Valóban beszéltem a lap újságírójával, de nem szeretném megismételni az elhangzottakat. Sőt már megbántam, hogy kifakadtam, mert sokan megtaláltak az említett mondatok miatt. Maradjunk annyiban, minden igaz, ami megjelent.”

Mindeközben a DVSC-Teva vezetői sem tétlenkedtek, s közleményben reagáltak játékosuk állítására: „A csatár tavaly decemberben, mielőtt szabadságra ment, kéthavi fizetését előre elkérte, ezt át is utaltuk a számlájára, és februári bérét is megkapta a szokásos időpontban. Egyetlen játékosnak, így Adamo Coulibalynak sem tartozunk és nem is tartoztunk soha. A támadó azért nem játszik, mert nagy gond van a hozzáállásával, a mérések alapján messze lemaradva a legrosszabb mutatókat produkálja.”

Mivel a francia csatár korábban Kondás Elemér szavahihetőségét is megkérdőjelezte, a vezetőedző sem maradhatott ki az ügyből, bár korántsem örül a vádaskodásnak: „Hogy a csatárnak milyen anyagi követelései vannak a klubbal szemben, nem tartozik rám, a közleményben szerepel a vezetők álláspontja. A játékosról korábban is elmondtam, edzésmunkája, teljesítménye és hozzáállása az edzésekhez nem megfelelő, fizikai lemaradása miatt nem futballozik. Nyilvánvaló, ha bizonyítja fittségét, számítanék a játékára, de a Pécs elleni bajnoki előtti héten is jelezte, sérült, nem is edzett.”

Adamo Coulibaly azon állítása, mely szerint szerződése a szezon végén lejár, de a vezetők továbbra sem jelezték hosszabbítási szándékukat, igaz, ami azonban nem jelenti azt, hogy ellötyögheti a hétközi edzéseket.

„Csatárunk mellett Dajan Simac és Luis Ramos szerződése is lejár a nyáron, mégis kiválóan teljesítenek az edzéseken. Profi labdarúgó tudja a dolgát, és teljesíti a szerződésben vállaltakat, úgyhogy Adamo Coulibalynak nem ezzel kellene foglalkoznia, sokkal inkább azzal, hogy a tavasszal is a csapat hasznára legyen” – zárta rövidre a történetet Kondás Elemér.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik