Honvéd: „Az NB I-ben gyorsabb a játék, de helyt tudok állni”

Vágólapra másolva!
2013.02.02. 10:05
Mint már beszámoltunk róla, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának első keretéhez csatlakozott négy fiatal akadémista, köztük Lőrinczy Attila, az U19-es válogatott stabil tagja. A 18 éves labdarúgó a klub hivatalos honlapjának beszélt a kezdetekről és az elvárásairól.

„A Vác együttesében öt évet töltöttem, ezt követően kerültem a Magyar Futball Akadémiára. Hogy milyen jó csapatunk volt, azt nagyon jól mutatja, hogy több játékos érkezett velem együtt. Hogy neveket is említsek, Erdélyi Laci, Kovács Geri és Szatmári Patrik. Sokat köszönhetek az ottani edzőmnek, Szél Józsefnek" – kezdte a játékos.

„Nagyon sokat köszönhetek az édesapámnak és a nagypapámnak is, akik, miután felköltöztünk a fővárosba, még évekig vittek Vácra a tréningekre, hogy továbbra is fitt legyek, és edzésben maradjak. Végül az edzőm ajánlott be a Honvédhoz, neki köszönhetem, hogy ide kerültem."

„Az első csapatnál szeretném megmutatni, hogy mire vagyok képes, nem csak az U19-ben. Az NB I-ben gyorsabb a játék, erősebbek a játékosok, de meg szeretném mutatni, hogy helyt tudok állni. Nagyon szeretnék odakerülni majd a keretbe, aztán a kezdő tizenegybe" – folytatta Lőrinczy.

„Nagyban megkönnyíti a helyzetemet, hogy vannak már fenn akadémisták az első csapatnál. Velük jó kapcsolatban vagyok, sokat segítenek, velük könnyebben be tudok majd illeszkedni az együttesbe" – fejezte be a fiatal tehetség.

Az akadémisták közül Lőrinczy mellett még három labdarúgó került az első csapat keretéhez Bobál Gergely, Csábi Mihály és Holender Filip személyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik