Kondás: Itthon is fel lehet tisztességgel készülni!

Vágólapra másolva!
2013.01.16. 09:47
Itthon is fel lehet tisztességgel készülni az NB I tavaszi szezonjára – mondta Kondás Elemér. Mint megírtuk, a bajnok DVSC-Teva az idén nem utazik el külföldre edzőtáborba, de a vezetőedző tudott erről, ennek megfelelően készült el a felkészülés programja.

Már beszámoltunk róla, hogy a bajnoki címvédő DVSC-Teva az idén télen gazdasági okokból nem utazik külföldi edzőtáborba. A Loki évek óta Törökországban töltött tíz napot, két hetet, sőt előfordult, hogy kétszer is elutazott Antalya környékére vagy éppen Belekbe. Már beszámoltunk róla, hogy a bajnoki címvédő DVSC-Teva az idén télen gazdasági okokból nem utazik külföldi edzőtáborba. A Loki évek óta Törökországban töltött tíz napot, két hetet, sőt előfordult, hogy kétszer is elutazott Antalya környékére vagy éppen Belekbe.

A téli túra ezúttal elmarad.

Kérdés: a pénzügyi helyzet diktálta döntés mennyire befolyásolja a szakmai munkát?

Kondás Elemér már decemberben tudta, hogy ezúttal nem lesz külföldi edzőtábor (Fotó: Szabó Miklós)
Kondás Elemér már decemberben tudta, hogy ezúttal nem lesz külföldi edzőtábor (Fotó: Szabó Miklós)

Kondás Elemér vezetőedző szerint azon dolgoznak, hogy a válasz az legyen, „semennyire”, és ezt a választ a sikeres tavasz adja meg.

A Debrecen a listavezető Győri ETO mögött tíz, a második MTK mögött négy ponttal lemaradva harmadik, két ponttal megelőzve a negyedik Videotont.

„Mi már decemberben tudtunk erről a vezetőségi döntésről, ezért ennek tudatában állítottuk össze a felkészülési programot – mondta Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője. – Tudomásom szerint a klub pénzügyi helyzete stabil, a bevételek nem úgy jönnek, ahogy tervezték, a szerencsejáték-törvény pedig nyilvánvalóan érzékenyen érintett minket. Most azért is nem utazunk sehová, hogy a tavasszal is nyugodtan dolgozhassunk.”

A szakember elmondta, rengeteg előnye van a külföldi edzőtábornak, főleg amikor itthon a leghidegebb téli napok miatt a füves játékterek használhatatlanok, terembe vagy műfüves pályára kényszerülnek a csapatok – másrészt Cipruson vagy éppen a török tengerparton sok, a magyar klubokhoz mérten erős kelet-európai vagy éppen ázsiai csapat dolgozik, így könnyebb minőségi edzőmérkőzéseket lekötni.

„Itthon is tisztességesen fel lehet készülni – vallja Kondás Elemér. – Ne gondolja, hogy egy percig is sopánkodtunk volna azon, hogy most nem utazunk! Dehogyis! Pallagon csaknem kész a debreceni futballakadémia otthona, ott nyolc nagyméretű füves és műfüves pálya mellett kisebb méretű gyakorló pályák épültek, európai körülmények között dolgozhatunk. Jó edzőmeccsek lesznek itthon is, találkozunk a kassaiakkal, az eperjesiekkel, a Diósgyőrrel, a Videotonnal, szóval ezzel sem lehet gond. Ne feledjük, olyan is előfordult, hogy Törökországban annyira esett az eső, hogy lehetetlenné tette a munkát, aztán a húsz Celsius-fokos tavaszból a mínuszba hazajönni szintén nem volt egyszerű. Nyilván azt reméljük, február közepén nem lesz olyan rettentő az időjárás, hogy képtelenség legyen játszani. Most így alakult, de nem vagyunk kétségbeesve, az itthoni körülmények között próbáljuk meg a lehető legjobban elvégezni a munkát.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik