Keleti csúcs az MK-ban: Nyíregyháza vs. Debrecen

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 13:08
null
Coulibaly és a DVSC győzelemre tör (Fotó: Szabó Miklós)
Ma hat mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Magyar Kupa. A nyolcaddöntő első összecsapásai közül a Honvéd-Diósgyőr meccs tűnik a legnagyobb rangadónak, de ami a presztízst illeti, a Nyíregyháza–DVSC-Teva találkozónál sokkal jobbat nem lehet elképzelni. Balogh János hat év után védhet ismét a Loki ellen.

Az utóbbi hónapokban a Loki is játszott Nyíregyházán és a Szpari is Debrecenben, de a két klub első számú csapatai ezen alkalmakkor elkerülték egymást. Így aztán 2010 áprilisáig kell visszalapozni a legutóbbi keleti rangadóig, amikor a DVSC 3–0-s győzelmet aratott a nyírségiekkel szemben.

A kupában is van múltja a párosításnak – legutóbb hat éve találkoztak a felek, de nem a nyolc, hanem a 16 közé kerülés volt a tét, és akkor egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás sorsa. A Loki javára, a debreceniek 2–0-ra nyerték meg az összecsapást, pedig Dzsudzsák Balázs büntetőjét Balogh János kivédte.

„Hogyne emlékeznék arra a mérkőzésre – mondta a Nyíregyházára márciusban visszatérő kapus, aki tétmeccsen a hat évvel ezelőtti kupacsata óta nem védett nevelőklubja, a DVSC ellen. – Kölcsönjátékosként szerepeltem a Szpariban. Azon a meccsen sikerült olyan teljesítményt nyújtanom, hogy a Loki cseh edzője, Miroslav Beránek vissza is rendelt anyaegyesületemhez. Így aztán a nyáron már a Debrecen elsőségét ünnepelhettem, de a Nyíregyháza feljutását is magaménak éreztem. Kiütöttem ugyan Dzsudzsák Balázs büntetőjét, de a kipattanó labdát értékesítette. Ha most is egy meccsen dőlne el a továbbjutás, nagyobb lenne az esélyünk. Számomra sem mindennapos, hogy a Loki ellen védhetek, és bár két napja lázas vagyok, remélem, játékra jelentkezhetek.”

COULIBALY: NEM JÓ AZ IKSZ

– Sűrű hét elé néznek, szerdán a keleti rivális Nyíregyháza ellen kupamérkőzés, vasárnap pedig a Győr otthonában bajnoki. Hiányzik, mint púp a hátukra?
– Éppen ellenkezőleg, bármilyen furcsán is hangzik, egyáltalán nem bánom, hogy ebben a kiélezett helyzetben is sorozatban jönnek a meccsek – válaszolt Adamo Coulibaly a Nemzeti Sport. – Nincs időnk emészteni magunkat, a legutóbbi négy bajnokit ugyan elvesztettük, de szerintem nem történt tragédia. Szerdán például a nyíregyházi győzelemmel máris sokat tehetnénk azért, hogy jó hangulatban várjuk a vasárnapi bajnokit.

– Kupameccsen idegenben jó az iksz, nem?
– Most nem! Ezúttal hatványozottan fontos lenne, hogy a hétvégén sikerélménnyel a hátunk mögött utazzunk Győrbe. Ha szerdán a Nyíregyháza otthonában győznénk, az sokat javítana a hangulatunkon, nem azt mondom, hogy vihorászva buszoznánk a listavezetőhöz, de legalább lenne okunk a bizakodásra. Arról nem is beszélve, hogy a nyíregyházi győzelemmel nagy lépést tennénk a Magyar Kupa következő körébe jutásért.

– Nagyon megviselte az elmúlt hetek sikertelensége?

A KÉRDÉSRE A VÁLASZT, S HOGY COULIBALY TART-E A GYŐRTŐL, MEGTUDHATJA A SZERDAI NEMZETI SPORTBÓL.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
FC Tiszaújváros (III.)–Dunakanyar-Vác (II.) 13.00
Létavértes (III.)–Szolnoki MÁV FC (II.) 13.00
Dunaújváros PASE (III.)–Siófok FC
13.00
Békéscsaba Előre (II.)–Vasas (II.) 17.00
Nyíregyháza Spartacus (II.)–Debreceni VSC-Teva 17.30
Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK 18.00

A Győri ETO FC–MVM Paksi FC mérkőzést (4–0) kedden játszották, a ZTE FC–Videoton találkozót – a fehérváriak csütörtöki El-szereplése miatt – későbbi időpontra halasztották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik