DVTK: Dzurják üzenete Rakaczkinak - Túl lehet élni

Vágólapra másolva!
2012.07.03. 10:57
Tegnap már beszámoltunk arról, hogy súlyos betegséget diagnosztizáltak a Diósgyőr kapusánál – Rakaczki Bence leukémiában szenved. A 19 éves futballistának állapota szinten tartásához vérre van szüksége. A család arra kéri a diósgyőri szurkolókat, hogy aki tud, segítsen. A nyáron kinevezett új edzővel, Sisa Tiborral Dzurják József is megérkezett a DVTK-hoz – márpedig a DVTK és az FTC egykori csatára, „Csöpi" is hasonló betegségen esett át a közelmúltban.

„Hasonló? Az orvosok szerint minden eset más és más – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Dzurják József. – Természetesen meglátogattuk Bencét a kórházban, és mondtam neki, nekem az egyik legrosszabb típusú betegségem volt, és itt van előtte a szó szerint élő példa: túl lehet élni. Sokat beszélgettünk, kértem, hogy ne keseredjen el, legyen erős hite, amely átsegíti a nehéz perceken. Nem lesz könnyű, ez nem titok, de le lehet győzni a betegséget. Számíthat ránk, bármikor kereshet minket, én igazán meg tudom érteni, min megy majd keresztül, és a tapasztalataimmal talán tudok majd segíteni. A DVTK pedig itt lesz neki mindig...″Dzurják József. – Természetesen meglátogattuk Bencét a kórházban, és mondtam neki, nekem az egyik legrosszabb típusú betegségem volt, és itt van előtte a szó szerint élő példa: túl lehet élni. Sokat beszélgettünk, kértem, hogy ne keseredjen el, legyen erős hite, amely átsegíti a nehéz perceken. Nem lesz könnyű, ez nem titok, de le lehet győzni a betegséget. Számíthat ránk, bármikor kereshet minket, én igazán meg tudom érteni, min megy majd keresztül, és a tapasztalataimmal talán tudok majd segíteni. A DVTK pedig itt lesz neki mindig...″

VÉRADÁS
A dvtk.eu tájékoztatása szerint a Semmelweis Kórháznál (Miskolc, Bottyán u. 3) található Miskolci Vérellátó Állomáson adhatnak vért a szurkolók szerdánként 9 és 18 óra között. A klub arra kéri a szurkolókat, a vérvételnél jelezzék, hogy azt – úgynevezett irányított véradás formájában – Rakaczki Bencének szánják. A vérellátó gondoskodik arról, hogy a vérkészítmény Bencéhez kerüljön. Vért 18 év fölötti egészséges emberek adhatnak, ehhez fényképes igazolvány és a véradó TAJ száma is szükséges. Bence vércsoportja 0 Rh+, de várnak minden szurkolót, mert lehet, éppen Bence valamelyik sorstársának tudnak segíteni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik