NB I: Véber nem szakmázott a szünetben, Csank óvodás gólt látott

Vágólapra másolva!
2011.03.05. 17:18
Véber György, a Lombard Pápa vezetőedzője büszke játékosaira, akik kétgólos hátrányban rendkívül fegyelmezetten hajtották végre a szünetben megbeszélteket, ellenben Csank János, a vesztes Zalaegerszeg szakvezetője keserű, hogy néhány játékosa a második hazai gól után elbátortalanodott – derült ki a Sporttelevíziónak adott edzői gyorsinterjúkból. A labdarúgó NB I szombat délutáni mérkőzését a Pápa 1–3-ról fordítva nyerte meg 4–3-ra.

VÉBER GYÖRGY (Lombard Pápa): – Nem is tudom, hogyan fogalmazzak... Az első tizenöt percben megnyertük a meccset, a következő tizenötben elveszítettük, ráadásul lélektanilag fontos pillanatban, a szünet előtt tizenegyest hibáztunk. Ezek után a szünetben nem is szakmáztunk, hanem folytattuk a mentális felkészülést, mert régi meggyőződésem, hogy ezen a téren vannak problémáink, amúgy a csapat tud futballozni. Hihetetlenül boldoggá tesz, hogy a második félidőben – még egy–háromnál is – a játékosaim nem törődtek semmivel, csak a szünetben megbeszéltekkel, és meg is fordították az állást. Úgy is mondhatnám, hogy széles az árnyékunk, de ma úgy a felét már sikerült átlépnünk.VÉBER GYÖRGY (Lombard Pápa): – Nem is tudom, hogyan fogalmazzak... Az első tizenöt percben megnyertük a meccset, a következő tizenötben elveszítettük, ráadásul lélektanilag fontos pillanatban, a szünet előtt tizenegyest hibáztunk. Ezek után a szünetben nem is szakmáztunk, hanem folytattuk a mentális felkészülést, mert régi meggyőződésem, hogy ezen a téren vannak problémáink, amúgy a csapat tud futballozni. Hihetetlenül boldoggá tesz, hogy a második félidőben – még egy–háromnál is – a játékosaim nem törődtek semmivel, csak a szünetben megbeszéltekkel, és meg is fordították az állást. Úgy is mondhatnám, hogy széles az árnyékunk, de ma úgy a felét már sikerült átlépnünk.

CSANK JÁNOS (Zalaegerszeg): – Igen, kétgólos vezetésnél félig-meddig úgy éreztem, meglesz a meccs, sajnos a játékosaim is így voltak ezzel... Kétgólos előnyről illett volna lehoznunk a győzelmet. Bár nem ezen múlt, megjegyezném, három–egynél éppen cserélni készültem, ott állt a játékosunk az oldalvonal mellett, a játékvezetők mégis engedték elvégezni a pápaiak bedobását, amelyből végül gólt kaptunk. Ezt követően az ellenfél lélektani előnybe került, a mieink közül néhányan már nem mertek úgy futballozni, mint korábban, ráadásul nem támadtunk ki a középpályásaikra. A második tizenegyes? Ilyet nem lett volna szabad összehozni, és a negyedik gól is, az az elpörgetős, kissé óvodás volt... Egyébként ilyen jó pályán még nem játszottunk az idén, kissé szinte már zavaró is volt...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik