ZTE: Nyugodtan lehetne 18 csapatos is az NB I - Csank János

Vágólapra másolva!
2011.02.19. 07:10
A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE vezetőedzője, Csank János elégedetlen a bajnokság lebonyolítási rendjével, igazságtalannak tartja azt, illetve támogatná a tizennyolc csapatos rendszer bevezetését is – idézi a ztefc.hu a vezetőedző által a Magyar Lelátó Sportmagazinnak adott interjút.

„Az NB I nyugodtan lehetne 18 csapatos, a színvonal semmit sem romlana és több mérkőzést tudnánk játszani. Viszont ne hozzunk előre tavaszi fordulót úgy, hogy a rájátszások miatt május végén befejeződik a bajnokság" – fogalmazott Csank János.

„Felvetem mindig azt a javaslatot, hogy visszafelé kellene kezdeni a tavaszi szezont az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva. Egy csapat a bajnokság első fordulójában, július végén jó talajú pályán, több néző előtt fogadhatja ellenfelét, nem úgy, mint a visszavágó házigazdája februárban, amikor mínuszok vannak, derékig érő sár, a szurkolók pedig megfagynak a lelátón. Ha viszont a februári, első tavaszi forduló a novemberi, utolsó őszi játéknapnak a „fordítottja" lenne, akkor egyenlő feltételek mellett, nagyjából azonos időjárási viszonyok mellett küzdhetnének a csapatok" – tette hozzá a zalaegerszegi vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik