Prukner Lászlónak meg kell húznia a nadrágszíjat

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 09:17
A bajnokságot követően több futballista távozott a Ferencváros élvonalbeli labdarúgócsapatától, s még most is vannak olyan játékosok, akiknek bizonytalan a helyzete a zöld-fehéreknél. Eközben a közelmúltban kinevezett szakmai igazgató, Prukner László gőzerővel dolgozik a keret összeállításán, szerdától pedig az edzések is elkezdődnek.

Ami a kerettel kapcsolatban végleges, hogy Megyeri Balázs a görög Olympiakosz Pireusz együttesében folytatja pályafutását, míg Lipcsei Péter felhagyott az aktív labdarúgással. A légiósok zöme távozott az együttestől, de továbbra is bizonytalan Balog Zoltán, Dragóner Attila, Rósa Dénes, Ferenczi István jövője, s lehet, hogy Anthony Elding is távozik.

A  keret még alakulóban, de szerdától már a felkészülést is
 megkezdi Prukner László az Üllői úton
 (Fotó: Németh Ferenc, NS-archív)
A keret még alakulóban, de szerdától már a felkészülést is megkezdi Prukner László az Üllői úton (Fotó: Németh Ferenc, NS-archív)

Prukner László a Nemzeti Sportnak adott interjúban elárulta: volt kaposvári játékosa, Oláh Lóránt aligha követi őt az Üllői útra, mert hiába vetődött fel a neve az erősítések között, leigazolása túl nagy kiadást jelentene. Sőt, a mostani anyagi helyzetben egyetlen labdarúgóért sem tudnak milliókat áldozni.

A ferencvárosiak szakmai igazgatója fix összegből gazdálkodik, azt próbálja meg minél ésszerűbben beosztani.

„Még mielőtt bárki is azt gondolná, hogy százmilliókat költhetünk új futballistákra, gyorsan szögezzük le, nagyon be kell osztanom ezt a pénzt. Gondolja, ha dúskálnánk az anyagiakban, akkor ilyen könnyen lemondtam volna Oláh Lórántról? Alaposan meg kellett húznunk a nadrágszíjat, úgy is mondhatnám, kétszer meg kell gondolnunk, mire, illetve kire költjük a pénzünket" – mondta Prukner.

A szakember szerint a távozó légiósok helyét mindenképpen fel kell tölteniük, de az előttünk álló szezonban aligha lesz harmincas kerete a Ferencvárosnak. Minden poszton szeretnének erősíteni, de elsősorban kapust és támadót keresnek. Az Üllői útra eddig Józsi György, Rodenbücher István, Maróti Béla és Nagy Patrik érkezett meg, a „magyaros" átigazolási politika egyfajta koncepcióként is értékelhető.

A PRUKNER LÁSZLÓVAL KÉSZÍTETT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik