Morales: A legfontosabb meccsem lesz!

Vágólapra másolva!
2010.04.13. 13:42
null
Massimo Morales (balra) bízik benne, hogy csapata bejut a fináléba (fotó: Gy. Balázs Béla)
Ma 18 órakor játsszák a labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő egyik párharcának visszavágóját, amelyen a Debrecen és a Bp. Honvéd csap össze egymással. Herczeg András a bajnokságot részesíti előnyben, de a kupában is az elsőségre tör együttesével, míg Massimo Morales magyarországi pályafutása legfontosabb meccsének nevezte az elődöntőt. Az első mérkőzésen 1–1-es döntetlen született.

„Az első mérkőzésen számunkra kedvező eredmény született, hazai környezetben játszhatunk, tehát ott lehetünk a döntőben" – nyilatkozta a találkozó előtt Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere.

„Az összeállításnál figyelembe kell venni, hogy sérülés és betegség miatt nem mindenki hadra fogható, ráadásul pénteken a Ferencváros ellen bajnoki meccs vár ránk. Figyelmeztetőnek kell lennie, hogy a Honvéd rendkívül szervezetten futballozik mostanában, ugyanakkor saját pályánkon dominálni szeretnénk. Ha választani kellene a bajnoki cím és a Magyar Kupa-győzelem között, nyilván az előbbi a fontosabb, de az eséllyel élni akarunk, vagyis a kupában is az elsőségre törünk."

Massimo Morales szerint csapata a hazai döntetlen ellenére is van bízhat még a továbbjutásban.

„Bárki bármit mond: van esélyünk a továbbjutásra. A legfontosabb az lesz, hogy ne ijedjünk meg a Debrecen otthonában, mert ha azt tesszük, kiesésre vagyunk ítélve. Talán egy gól is elég lehet a döntőbe kerüléshez, de akkor a védekezésünkre nagyon oda kell majd figyelnünk, a területeket le kell zárnunk."

„Hogy egy vagy két csatárral állunk-e ki, azt hadd ne áruljam el, ám az biztos, hogy kockáztatnunk kell. Korábban a bajnokinkon sem azért választottam az egycsatáros rendszert, mert ehhez volt kedvem, egyszerűen nem volt más lehetőségem. Zsolnai Róbert és Angelo Vaccaro most sincs teljesen rendben. Nem tagadom, magyarországi pályafutásom alatt ez lesz a legfontosabb mérkőzés számomra – remélem, kedden nem zárul le egy fejezet, és a döntőben is érdekeltek leszünk."

A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on.

 

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ  
Debrecen–Bp. Honvéd 18.00 (Tv: Sport 1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik