„Itt az idő, hogy mindenki magába nézzen”

Vágólapra másolva!
2010.03.29. 10:16
null
Kovács Zoltán azt mondja, William McStay <br /> állása biztonságban van (fotó: Németh Ferenc - archív)
Az &Uacute;jpest tavaszi m&eacute;lyrep&uuml;l&eacute;se hossz&uacute; folyamat eredm&eacute;nye, &aacute;m Kov&aacute;cs Zolt&aacute;n sportigazgat&oacute; szerint a helyzet nem kezelhetetlen. J&oacute;llehet idehaza ilyen kudarcsorozat miatt &aacute;ltal&aacute;ban kiebrudalj&aacute;k az edzőt, a sk&oacute;t William McStay tov&aacute;bbra is a kispadon marad, az anyagi neh&eacute;zs&eacute;gekről hallgat&oacute; vezetők pedig a megold&aacute;son t&ouml;rik a fej&uuml;ket &ndash; &aacute;ll&iacute;t&oacute;lag mindenf&eacute;le &ouml;n&aacute;ltat&aacute;s n&eacute;lk&uuml;l.

– Amikor az Újpestre gondolok, eszembe jut: egy dolog a meggyőződés, és más a csökönyösség. Egyetért velem?
– Nem feltétlenül kell egyetértenem – válaszolt Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója. – Úgy hiszem, távolról sem nevezhető csökönyösségnek, ha az ember a végsőkig kitart az elvei mellett.

– Mivel magyarázná, hogy a tavaszi mélyrepülés ellenére William McStay vezetőedző, valamint Kovács Zoltán sportigazgató még mindig a helyén van?
– Azt gondolom, két hónapnyi munka legfeljebb tűzoltáshoz elegendő, nem pedig hosszú távú építkezéshez. A téli átigazolási szezonban sikeresnek ítélhető a munkám, hiszen erősödött a keretünk.

– Félreértett. Arra céloztam, a honi futballközegben furcsa, hogy még nem volt személyi változás Újpesten.
– Csak azért, mert az újságírók azt mondják, még nem váltjuk le a vezetőedzőt. Persze elismerem, nem jó a helyzet, mint volt a télen. Elérkezett az ideje annak, hogy Újpesten mindenki magába nézzen, s kicsit elgondolkodjon.

– A Honvéd elleni mérkőzés után azt nyilatkozta, keresik a megoldást, amely a csapatnak és a klubnak is a legjobb. Egy nap alatt jutottak valamire?
– Természetesen nem most kezdtük el a problémák feltárását, már a Győrtől elszenvedett vereségünk idején is megtettük. Több tényezőt kell megvizsgálnunk, így például felmérjük, mit és miért tesz az edző, hogyan készíti fel a csapatot, és mennyire motiváltak a játékosok.

SZAVAZÁS

Sorozatban hatodik tétmeccsét veszítette el az Újpest. Ön leváltaná William McStayt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– William McStay lapunknak azt nyilatkozta, hogy gond van játékosok hitével. Ha ez így van, miért várat magára büntetés?
– Azért, mert a magyar labdarúgásban másról sem hallani, mint hogy játékosokat büntetnek és edzőket küldenek el. Szerintem ezt másképpen is lehetne csinálni. Ezért sem értek egyet azokkal, akik szerint már menesztenünk kellett volna William McStayt. A sajtó akkor is felfújta az egészet, amikor szóba sem került az edzőkérdés, és azóta is folyamatosan felröppennek olyan hírek, amelyek megzavarják a napi munkánkat.

– Ugye nem a sajtó tehet az Újpest gyenge tavaszi szerepléséről?!
– Természetesen nem. A szereplésünkhöz semmi köze az újságoknak. Csak arra utaltam, hogy hiába igyekszünk megteremteni az ideális feltételeket a sikeres munkához, ha mindig van valami, ami kizökkenti a csapatot a nyugalmából.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik