Somorjai, Sadjo és Sowunmi aláírás előtt a DVTK-nál

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2010.01.18. 14:21
null
Sadjo Haman a héten visszatér Diósgyőrbe (Fotó: Meggyesi Bálint)
Címkék
A Diósgyőr labdarúgócsapata a múlt héten kölcsönbe megszerezte Győrből Bajzát Pétert, Bojan Brnovicsot, Zoran Supicsot és Zámbó Bencét, de a vezetők további erősítéseket terveznek. Jelenleg 14 futballistával állnak tárgyalásban. Úgy tudjuk, közülük Somorjai Tamás, Sowunmi Thomas és a kameruni Sadjo Haman a legesélyesebb arra, hogy szerződést kapjon. Tornyi Barnabás a hét végén hirdeti ki végleges keretét.

Az elmúlt hetekben a DVTK szurkolói csak kapkodták a fejüket a csapatukkal kapcsolatban felmerülő lehetséges erősítésekkel kapcsolatban. A múlt héten eldőlt, hogy Bajzát Péter, Zámbó Bence, valamint a montenegrói Bojan Brnovics és a szerb Zoran Supics fél évre kölcsönbe Győrből Diósgyőrbe kerül. Ezzel azonban még korántsem fejeződött be a csapat megerősítése.

A klub ügyvezetője, Nagy Béla a Nemzeti Sport Online érdeklődésére elmondta, jelenleg 14 labdarúgóval állnak kapcsolatban, és közülük többekkel is szerződést kötnek a héten.

„A kiszemeltjeink közül Sadjo Haman, Somorjai Tamás és Sowunmi Thomas azok közé tartozik, akiket jól ismerünk, tudjuk, hogy mire képesek, így ha az erőállapotuk megfelelő, akkor a héten szerződést kötünk velük" – fogalmazott a sportvezető.

Az említett labdarúgók közül a védő Sadjo – aki korábban már játszott Diósgyőrben, majd Újpesten is futballozott – jelenleg Kamerunban intézi a beutazási papírjait, szóban már megállapodtak vele. Ha a héten megérkezik Magyarországra, és az erőnlétét megfelelőnek ítéli meg Tornyi Barnabás, akkor szerződést kap. Ugyancsak a hivatalos papírok aláírása vár Somorjai Tamásra, a középpályás szerződtetéséről már döntöttek a vezetők.

Sowunmit ma és holnap teszteli a szakmai stáb, de az ő esetében is csak a fizikai állapotát mérik fel, ha nincs lemaradása, akkor ő is a DVTK játékosa lesz, ahogy több régóta tesztelt futballistának is van erre esélye.

„A próbajátékon lévő labdarúgók közül a támadó Roszel Róberttel eddig meg vagyunk elégedve, szerdán tárgyalunk az ügynökével. Továbbá jó esély van három középpályás, Dobos Attila, Zsivoczky Norbert és a kameruni George Menougong szerződtetésére, de ma egy újabb kameruni is érkezik próbajátékra" – mondta Nagy Béla.

Arról már beszámoltunk, hogy a korábban tesztelt futballisták közül Eduard Ratnikov, Gradimir Crnogorac, Victor Marian és Bogdan Peres nem tér vissza, a litván kapust, Mindaugas Malinauskast viszont visszavárják, rajta múlik, hogy Diósgyőrbe szerződik-e.

TAKÁCS NEM TUD A PRÓBAJÁTÉKRÓL
 

Takács Péterrel kapcsolatban korábban beszámoltunk arról, hogy a héten az angol másodosztályú Derby Counntyhoz utazhat tesztelésre. Nagy Béla vele kapcsolatban elmondta, a menedzsere korábban valóban tájékozatta a klubot a próbajáték lehetőségéről, de a DVTK nem kapott kikérőt az angoloktól, és egyelőre a futballista sem tud róla, hogy utaznia kell.   

A DVTK az elmúlt hetekben két MTK-játékos szerződtetéséről is tárgyalt. Közülük Bori Gáborral meg is egyeztek a diósgyőriek, de egyelőre úgy tűnik, az MTK nem kívánja kölcsönadni a középpályást. Hrepka Ádámot is szívesen látná csapatában Tornyi Barnabás, de ő szeretne a fővárosban maradni. Hrepka két budapesti együttessel (információink szerint az egyik a Ferencváros)  is tárgyal, és csak akkor szerződhet a borsodiakhoz, ha ezek az egyeztetések nem vezetnek eredményre.

Korábban szó volt arról is, hogy a DVTK több debreceni játékost is kölcsönvehet a télen. Úgy tudjuk, erre két támadónak, a brazil Dudunak (bár neki külföldről is van kérője), Rezes Lászlónak, illetve a középpályás Szűcs Istvánnak van esélye.

„Az érkezők mellett persze lehetnek távozók is. Balajti Ádámot és Takács Pétert is értékesíthetjük a télen, feltéve, ha megfelelő ajánlatot kapunk értük" – mondta az ügyvezető, aki hozzátette, egyelőre konkrét ajánlatot egyik U20-as vb-bronzérmes futballistáért sem kaptak. Információink szerint Balajtiért több országból is érdeklődtek, a Diósgyőr megközelítőleg kétszázötvenezer eurót szeretne kapni érte.

Sok tehát még a kérdőjel a DVTK keretében, de az biztos, hogy a hét végére tisztul a kép, ugyanis Tornyi Barnabás még a héten kihirdeti a véglegesnek szánt keretét, amely jövő hétfőn edzőtáborába utazik.

JÖTTEK-MENTEK

 

Érkezett: Zámbó Bence (Győri ETO FC – kölcsönbe), Bajzát Péter (Győri ETO FC – kölcsönbe), Bojan Brnovics (montenegrói, Győri ETO FC – kölcsönbe), Zoran Supics (szerb, Győri ETO FC– kölcsönbe)

 

Távozott: Faggyas Milán (DVSC – kölcsönből vissza), Nagy Róbert (DVSC – kölcsöből vissza), Kovács Zoltán (Kaposvári Rákóczi – kölcsönből vissza), Borisz Milicsics (szerb, ?), Deszpot Viskovics (szerb, Finnország?), Beszárion Kodalajev (grúz, ?), Bogdan Apostu (román, International), Nemanja Bulatovics (szerb, ?), Giák Tamás, Bokros Tibor (mindkettő Bőcs – kölcsönbe), Bálint László György (romániai, ?)

 

Akivel tárgyalnak: Hrepka Ádám (MTK), Somorjai Tamás (szabadon igazolható), George Menougong (kameruni, Bőcs), Sadjo Haman (kameruni), Zsivoczky Norbert (szabadon igazolható), Somorjai Tamás (szabadon igazolható), Dobos Attila (REAC), Dudu, Huszák Tamás, Oláh Lóránt, Vinicius Galvao, Nagy Zoltán (mind DVSC), Roszel Róbert (romániai, Baia Mare), Thomas Sowunmi (magyar, Siófok), Mindaugas Malinauskas (litván, FK Tranzits Ventspils – Lettország), Bori Gábor (MTK),Varga Zoltán (REAC)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik