Dombinak eszébe sem jut, hogy nem a Loki nyeri a mérkőzést

Vágólapra másolva!
2009.07.18. 12:06
Szombat este Siófokon kerül megrendezésre a Szuperkupa-mérkőzés, amelyen a Soproni Liga aranyérmese, a DVSC-TEVA a Magyar Kupa győztese, a Bp. Honvéd ellen lép pályára.
Dombi Tibor először emelheti csapatkapitányként magasba a Szuperkupa-trófeát
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Dombi Tibor először emelheti csapatkapitányként magasba a Szuperkupa-trófeát
Dombi Tibor először emelheti csapatkapitányként magasba a Szuperkupa-trófeát
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Dombi Tibor először emelheti csapatkapitányként magasba a Szuperkupa-trófeát

A Loki sorozatban ötödik alkalommal érdekelt a Szuperkupában, és a tavalyi, MTK elleni tizenegyespárbajban elbukott mérkőzésen kívül mindannyiszor győztesen került ki a párharcból.

A Debrecen jobbszélsője, Dombi Tibor először emelheti csapatkapitányként magasba a trófeát.

„Ez is egy motiváció a sok közül – sorolja érveit Dombi Tibor, a DVSC lassan rangidős futballistája. – Aki azt hiszi, hogy nyűg az ilyen mérkőzés, téved: a kupával és az aranyakkal úgy van az ember, hogy sosincs belőlük elég, illetve mindig eggyel többet szeretne, és nem pusztán kapzsiságból”.

„Negyedszer nyerhetem meg a Szuperkupát Siófokon, de nem unom, cseppet sem unom” –tette hozzá a 35 éves, korábbi 35-szörös válogatott játékos, aki kitért a helyszínre is:

„Tizenhat éve, miután a Loki visszajutott az élvonalba, hihetetlenül jól kezdtük a bajnokságot. Nyolc meccsből hétszer nyertünk, s volt egy döntetlenünk, listavezetőként utaztunk Somogyba, ahol megállt a tudomány: kikaptunk a Fischer Pált is bevető Siófoktól. Játszottam a stadionban az olimpiai és az A-válogatott tagjaként is, de az első élvonalbeli szezon emlékei egyszerűen kitörölhetetlenek, megelőznek, felülírnak minden más történetet. Helyszín ide vagy oda, eszembe sem jut, hogy szombaton a Honvéd elleni mérkőzés után nem én emelem fel a kupát.”

A Honvéd részéről Sisa Tibor nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának, a honvedfc.hu-nak a mérkőzésről.

„Ez egy jó erőfelmérő lesz számunkra a bajnoki rajt előtt. Csiszolni kell még a csapatot, gondolok itt például a párok együttmozgására. Ilyenkor még lehet próbálgatni a játékot. De egy pillanatig se gondolja senkit, hogy nekünk mindegy a mai meccs, a legkevésbé sem az!” – kezdte Sisa.

„Nagyon szeretnénk örömet okozni mind magunknak, mind pedig azoknak, akik nekünk szurkolnak! Viszont tudjuk azt, hogy a bajnokkal játszunk. Bízom benne, hogy jó mérkőzés lesz” – tette hozzá az edző.

Arra a felvetésre, hogy egy esetleges sikerrel klubtörténelmet írhatnak Sisa a következőt válaszolta:

„Nagyon szép dolog lenne, de azt tudnunk kell, hogy a magyar bajnokkal mérkőzünk. A Debrecennek olyan kerete van, amelyből két NB1-es csapatot simán ki tudna állítani. Egy nagyon jó gárda ellen fogunk játszani, de fel kell vennünk a kesztyűt és helyt kell állnunk!”

A 19 órakor kezdődő találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik