A reformok elnyerték az elnökség tetszését – kettős rangadók a láthatáron

Vágólapra másolva!
2009.04.16. 20:06
A Magyar Labdarúgó-szövetség csütörtöki elnökségi ülésén első körben elfogadták a magyar futball reformjára tett javaslatot – amelyről korábban már írtunk –, amelyet az NB I-es és NB II-es klubok ad hoc bizottsága elé terjesztenek majd véleményezésre – adta hírül az MLSZ hivatalos honlapja. Az ülésen többek között arról is szó esett, hogy a Soproni Liga következő szezonjában újra kettős rangadókra kerülhet sor, valamint hogy egy újabb, 150 millió forintos adótartozásra derült fény, amely még az előző elnökség idejéből származik.
A régi kettős rangadókon általában megtelt a Népstadion
A régi kettős rangadókon általában megtelt a Népstadion
A régi kettős rangadókon általában megtelt a Népstadion
A régi kettős rangadókon általában megtelt a Népstadion

A nap folyamán már megírtuk, milyen reformokat vezethetnek be a magyar labdarúgásban (tizenkét csapatos NB I, négy bajnoki kör, negyvennégy meccs, magasabb színvonal, több néző és bevétel), ezek pedig elnyerték az MLSZ vezetőinek tetszését. Az MLSZ honlapja szerint a javaslatok az első és másodosztályú klubok ad hoc bizottsága elé kerülnek majd további véleményezésre.

A pénzügyi beszámolók közben elhangzott: újabb 150 millió forintos adótartozásra derült fény az APEH-nál, amelynek előzményei az MLSZ szerint a korábbi, 2004–2005-ös elnökség tevékenységével vannak összefüggésben.

Szó esett az infrastrukturális fejlesztésekről is, amelyek keretében a Puskás-stadion rendelkezésre álló férőhelyeit bővítenék. Ez nemcsak a válogatott őszi vb-selejtezői miatt lenne hasznos – a jelek szerint több tízezer jegyigénylő maradna a stadionon kívül annak rossz állapota miatt a svédek, illetve a portugálok elleni mérkőzésen –, hanem a hazai bajnokság is profitálhatna belőle. Ez utóbbit a kettős rangadók újbóli bevezetésével tudnák elérni, amelyekre a Puskás-stadionban kerülne sor, irányított sorsolás révén.

Az elnökség végül elfogadta a Nemzeti Sport javaslatát, amelynek értelmében a következő bajnokságra egy olyan háromtagú bizottság alakul, amelynek tagjai – régi, megbecsült, sokszoros válogatott játékosok – egyedül lesznek jogosultak arra, hogy a mérkőzések során felvetődő vitás, kritikus esetek miatt a fegyelmi bizottsághoz forduljanak eljárást kezdeményezve.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik