Sisa Tibor a Diósgyőr ellen még nem akart leülni a Honvéd padjára

Vágólapra másolva!
2009.03.07. 10:48
A Soproni Liga 18. fordulójának egyik legérdekesebb mérkőzését Diósgyőrben rendezik, ugyanis a csapattól télen anyagi gondok miatt távozó Sisa Tibor ellenfélként tér vissza, ráadásul a szakvezető először ülhet bajnoki meccsen a Honvéd kispadján. Szombat délután egy fővárosi rangadóra is sor kerül: az MTK a Vasast fogadja.
Sisa Tibor visszatér Diósgyőrbe, ahol a vendégkispadon foglalhat helyet
Fotó: Mirkó István
Sisa Tibor visszatér Diósgyőrbe, ahol a vendégkispadon foglalhat helyet
Sisa Tibor visszatér Diósgyőrbe, ahol a vendégkispadon foglalhat helyet
Fotó: Mirkó István
Sisa Tibor visszatér Diósgyőrbe, ahol a vendégkispadon foglalhat helyet

Sisa Tibor első tétmeccsén sikerrel mutatkozott be Kispesten, a Ligakupában 5–1-re győzött a Honvéd a Vasas ellen. Ezt követően különösen nagy várakozás előzi meg a DVTK–Honvéd meccset, már csak azért is, mert két hónapja még a diósgyőrieket irányította Sisa Tibor.

„A kezdés valóban fantasztikus volt, de aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy egy tréner négy-öt nap alatt képes csodát tenni, tévedésben van. Ha ez így működne, heti egy edzőváltás lenne a bajnoki cím receptje” – kezdte a tőle megszokott higgadtsággal a mérkőzés előtti értékelését Sisa Tibor, akinek a jelek szerint már néhány nap alatt sikerült felráznia a kispestieket.

„Egyik korábbi játékosom egyszer azt mondta, hogy én még a mély depresszióban szenvedőket is egy hét alatt rávenném, hogy vegyenek fel százéves kölcsönt…” – válaszolta Sisa arra a kérdésre, hogyan sikerült felráznia a két hete a Vasastól még sima 3–1-es vereséget szenvedő Honvédot.

A szakember hozzátette, nagyon idegesen várja a diósgyőri mérkőzést.

„Sok szépet kaptam a csapattól, a drukkerektől, ezt szívvel-lélekkel elvégzett munkával igyekeztem viszonozni. Az persze eszembe sem jutott a januári távozásomkor, hogy márciusban már ellenfélként térek vissza. Nem titkolom, amikor a Honvédtól megkerestek, jeleztem: örömmel vállalom a felkérést, ám ha egy mód van rá, a DVTK elleni bajnoki után ülnék le a padra. Aztán rádöbbentem, az mégsem járja, hogy húzom-halasztom a dolgot” – fogalmazott Sisa.

A szakvezető dolgát nehezíti a mérkőzés előtt, hogy Nemanja Arszenijevics, Diego, Palásthy Norbert, Marko Simics és Vincze Zoltán valószínűleg nem léphet pályára sérülés miatt.

A hazaiaknál Gálhidi György (aki egyébként szintén korábbi csapata ellen készülhet, hiszen dolgozott Kispesten) a REAC elleni 2–1-es győzelem után második meccsén irányíthatja a DVTK-t. Sérültek és eltiltottak nincsenek a csapatában, így a lehető legerősebb gárdát küldheti pályára a Honvéd ellen.

Szombaton egy fővárosi rangadóra is sor kerül, az MTK a Vasast fogadja. A hazai szurkolók számára jó hír, hogy a hosszú sérülése után a Kaposvár elleni bajnokin góllal visszatérő Kanta József után egy másik régóta sérült játékos, Urbán Gábor is visszatérhet.

A vendégeknél már biztosan nem játszik az Oroszországba szerződött Németh Norbert, és nem lesz ott a pályán a héten leigazolt válogatott csatár, Orosz Péter sem, akinek még nem jött meg a játékengedélye. Piller Józsefre és Tóth Andrásra eltiltás miatt nem számíthat Mészöly Géza vezetőedző, akinek az 5–1-es kispesti Ligakupa-vereség után kell felráznia csapatát.

SOPRONI LIGA

18. FORDULÓ
Fehérvár–Debrecen 0–1 (Demjén 15.)
MTK–Vasas Hidegkuti-stadion, szombat 15 ó
Paks–Kaposvár Paks, szombat 18 ó
Nyíregyháza–Haladás Nyíregyháza, szombat 18 ó
DVTK–Honvéd Diósgyőr, szombat 18 ó
Újpest–Siófok Szusza Ferenc Stadion, szombat 18 ó
Zalaegerszeg–REAC Zalaegerszeg, szombat 18 ó
Győr–Kecskemét Győr, vasárnap 17.30 ó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik