A távozó Sisa Tibor: „Úgy gondolom, döntésem változást hozhat”

Vágólapra másolva!
2009.01.21. 09:43
Bár a Diósgyőr játékosai közül mintegy húszan személyesen keresték fel Sisa Tibort, hogy megpróbálják rávenni arra, térjen vissza a miskolci csapat kispadjára, a szakember a Nemzeti Sportnak elmondta, nem változtatja meg korábbi döntését, azaz befejezettnek tekinti pályafutásának miskolci szakaszát. Sisa Tibor azért állt fel a Soproni Liga 12. helyén álló csapat kispadjáról, mert a klub megrendült anyagi helyzete, és az ebből fakadó problémák miatt nem látott rá esélyt, hogy teljesítse az általa kitűzött célokat a csapattal.
Sisa Tibor reméli: távozása jelzésértékű, és változást hoz a DVTK-nál
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Sisa Tibor reméli: távozása jelzésértékű, és változást hoz a DVTK-nál
Sisa Tibor reméli: távozása jelzésértékű, és változást hoz a DVTK-nál
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Sisa Tibor reméli: távozása jelzésértékű, és változást hoz a DVTK-nál
„Úgy gondolom, döntésem változást hozhat a DVTK életében – mondta az edző. – Az elmúlt három hónapot nem tudtam kitörölni, minden gyönyörű emléke mellett a kilátástalan kínlódás is bennem van. Azt a szeretetet, amelyet akkor és az elköszönésem óta kaptam, örökre elraktározom. Talán azért voltam szimpatikus a miskolciaknak, mert az emberek érezték: ez olyan fickó, mint bárki a tribünről.”

„A szónak legyen súlya… Az igazsághoz hozzátartozik, és ez talán nem vet jó fényt egy határozottságot követelő edzőre, elbizonytalanodtam: a polgármester, Wicha József, a szurkolók látogatása… Ha a távozásom összefogást teremt a DVTK-nál, már megérte” – tette hozzá.

A története sokadik válságát átélő csapatnál a klub hónapok óta tartozik a játékosoknak, ez (és a vezetőedzővel nem egyeztetett igazolások) pedig a szakmai munka ellehetetlenülését okozták. Sisa Tibor reméli, döntése figyelmeztetés is lesz, és egyfajta katalizátorként működik – segít egy szebb diósgyőri jövő megteremtésében.

„Remélem, e lépésem nyomán valami történik végre a klubnál, valami kedvező változás. Nagyon szeretem a klubot, a szurkolók rajongása minden elképzelést felülmúl, hihetetlen élmény a borsodi klubot irányítani. De… Ettől még igaz, ha a minimális feltételek sincsenek adva, képtelenség dolgozni. Nem lehet követelni attól, aki nem kapja meg azt, ami régóta jár neki” – nyilatkozta az U19-es válogatott volt szövetségi edzője.

A SISA TIBORRAL KÉSZÍTETT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJÁK A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

DVTK–CEGLÉDI VSE 2–1
Jászberény, 50 néző. V.: Szabó Gy.
DVTK: Köteles – Kleiber, Nomo, Lakatos, Nagy G. – Kamber, Búrány, Takács P., Lipusz (Illés) – Honma, Bogyó (Szélpál T.)
CEGLÉD: Sánta – Miklósvári, Buzás, Villányi, Ramos – Horváth D. (Mohácsi), Fehér B. (Tóth A.), Barna (Kecskeméti), Selei – Szabó Z. (Utassy), Olasz
G: Kamber, Lipusz, ill. Olasz
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik