Bajzát ezúttal a pozitív hős szerepét játszotta az ETO-Parkban

Vágólapra másolva!
2008.08.31. 19:27
Csütörtökön még a Stuttgarttól szenvedett súlyos, 4–1-es vereséget a Győr, vasárnap már a zöld-fehérek hagyták el győztesen a pályát, miután ugyanekkora arányban múlták felül a Budapest Honvédot. Az UEFA-kupa-mérkőzés után Bajzát Pétert sokan kritizálták sportszerűtlen viselkedése miatt, a győri támadó ezúttal mesterhármasával hívta fel magára a figyelmet.
Bajzát Péter vezérletével megérdemelten nyert a Győr a Honvéd ellen
Fotó: NS Archív
Bajzát Péter vezérletével megérdemelten nyert a Győr a Honvéd ellen
Bajzát Péter vezérletével megérdemelten nyert a Győr a Honvéd ellen
Fotó: NS Archív
Bajzát Péter vezérletével megérdemelten nyert a Győr a Honvéd ellen

Két olyan csapat találkozott egymással a Soproni Liga 6. fordulójának vasárnapi játéknapján, amelyek a magyar színeket képviselték a nyár folyamán a nemzetközi kupákban. Sajnos múlt időt kell használnunk a kupaszerepléssel kapcsolatban, mert a Honvédot a Sturm Graz, a Győrt pedig csütörtökön a VfB Stuttgart búcsúztatta a további küzdelmektől.

Az ETO-nál egyértelmű cél volt a német csapat elleni 4–1-es vereség feledtetése, a Honvéd pedig szeretett volna felzárkózni az élbolyhoz, így jó mérkőzésre volt kilátás. A csapatok nem is cáfoltak rá erre a feltételezésre, kifejezetten jó iramban kezdték a találkozót. Nyolc perc telt csak el, amikor a vendégek megszerezték a vezetést.

Egy jobb oldali szabadrúgást Ivancsics ívelt a kapu elé a jobb oldalról, a későn eszmélő védők közül a berobbanó Szmiljanics a Győr kapujába fejelt. Úgy tűnt, az ETO-nak meggyűlik a baja a pontrúgásokkal, a Stuttgart is profitált párszor a zöld-fehérek ellen rögzített helyzetekből.

Mindenesetre a Honvéd öröme nem tartott sokáig, mert a 11. percben egalizáltak a hazaiak. Koltai végzett el szabadrúgást, jó 24 méterről a bal oldalról. A középre lőtt labdába senki nem ért bele, így az a meglepett Tóth mellett a kapu bal sarkába vágódott.

A gyors gólváltás után sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, a mezőnyben zajlott a játék. Tíz perccel a szünet előtt mégis megszerezte a vezetést az ETO, igaz, némiképp szerencsés körülmények között. Egy jobb oldali győri bedobás után Ivancsics próbált felszabadítani, de a labda egy győri játékosról Bajzát elé pattant, aki a kapussal szemben állva, higgadtan a jobb alsó sarokba gurított.

A második félidő első felében sokat nem forogtak veszélyben a kapuk, egyik oldalon sem. A Honvéd érezhetően küzdött az egyenlítésért, ebben a szakaszban többet is birtokolták a labdát, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk Sztevanovics kapuja előtt.

Az egyenlítés helyett a harmadik győri gól született meg, némiképp váratlanul. Negyedórával a vége előtt egy jobboldali szögletet Kovács I csúsztatott meg a rövid saroknál, a hosszúnál érkező Bajzát Péternek pedig nem okozott gondot 3 méterről az üres kapuba helyeznie a labdát.

És milyen az, ha egy üzlet beindul: Bajzát megszerezte mai harmadik, szezonbeli hetedik találatát, miután Koltai baloldai beadását az asszisztáló Honvéd-védők között Tóth kapujába fejelte.

Ezúttal teljesen más Győr volt a pályán, mint amelyiket a Stuttgart ellen láthattunk, a zöld-fehérek hátrányból fordítva, teljesen megérdemelten győzték le a Honvédot. Bajzát Péter pedig ezúttal jó teljesítményével, és három szerzett góljával hívta fel magára a figyelmet – ezekkel a gólokkal egyébként beérte Tököli Attilát a góllövőlista élén.

MI TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN? TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!

SOPRONI LIGA


Helyszín: ETO-Park
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Fábián M.
Asszisztensek: dr. Varga, Pápai

A KEZDŐCSAPATOK
GYŐRI ETO BUDAPEST HONVÉD
1 Sztevanovics 1 Tóth I.
25 Nikolov 29 Takács Á.
3 Kovács II Z. 4 Szmiljanics
26 Supics 5 Benjamin
6 Pintér A. 23 Vincze Z.
29 Koltai 17 Abass
7 Jäkl 79 Genito
8 Józsi 2 Maróti
23 Tokody 7 Ivancsics
10 Kovács I Z. 21 Hercegfalvi
19 Bajzát 19 Diego
Vezetőedző: Vezetőedző:
Egervári Sándor Pölöskei Gábor

Gólszerző: Koltai (11.) Bajzát (34., 76., 81.) illetve Szmiljanics (8.)
Csere: Józsi helyett Völgyi (76.), Kovács I helyett Copa (77.), Bajzát helyett Brnovics (85.) illetve Genito helyett Sztojakovics (57.), Hercegfalvi helyett Dobos (67.), Diego helyett Zsolnai (82.)
Sárga lap: Koltai (38.), Kovács II (43.), Tokody (57.), Copa (82.) illetve Hercegfalvi (43.), Maróti (82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik