Borel kapitális hibája után a Honvéd megzavarodott, és végül kikapott

Vágólapra másolva!
2008.04.21. 20:17
A 24. forduló zárómérkőzésén szakadó esőben fogadta a ZTE a Bp. Honvédot. Az első félidőben a vendégek alkalmazkodtak sokkal jobban a körülményekhez, és a szünetig megérdemelt vezetéshez jutottak. A pihenő után a vendégek teljesen visszaálltak, s ez megbosszulta magát. Pascal Borel óriási hibáját követően Waltner Róbert révén egyenlítettek a hazaiak, akik vérszemet kaptak, s a gólkirályi címre esélyes csatáruk második találatával végül a győzelmet is megszerezték.
Küzdelmes mérkőzésen, a második félidőben visszaeső Honvédot végül begyűrték a hazaiak.
Fotó: Unger Tamás
Küzdelmes mérkőzésen, a második félidőben visszaeső Honvédot végül begyűrték a hazaiak.
Küzdelmes mérkőzésen, a második félidőben visszaeső Honvédot végül begyűrték a hazaiak.
Fotó: Unger Tamás
Küzdelmes mérkőzésen, a második félidőben visszaeső Honvédot végül begyűrték a hazaiak.

A mérkőzés eredeti időpontjában óriási vihar zúdult a zalaegerszegi pályára. A heves esőzés még nem is jelentett volna problémát, azonban ijesztő villámok kísérték, ezért Vad II István játékvezető tíz perccel elcsúsztatta a kezdést.

Az égi áldás a kezdő sípszó felharsanását követően is ömlött a pályára lépők nyakába, de úgy tűnt, hogy a kellemetlen körülményekhez a kispestiek jobban tudtak alkalmazkodni. A vendégek, akik a tavasszal mindössze a Paksot tudták a pályán legyőzni – a zöld asztalnál pedig a Sopront is –, élénken futballoztak, s többször is gólveszélyes helyzetet alakítottak ki a ZTE kapuja előtt.

A piros-feketék szezonbeli betegsége – mégpedig az, hogy képtelenek kihasználni lehetőségeiket –, úgy tűnt a hétfői esti összecsapáson is kísérti őket. Hercegfalvi Zoltán, Dieng Abass és Bárányos Zsolt sem a legtökéletesebb megoldást választotta a kapu előtt, így az első húsz percben ellenfelénél sokkal jobban játszó fővárosiak nem tudtak előnyt szerezni.

A félidő közepétől kiegyenlítettebbé vált a játék, a mezőnyben a hazaiak felnőttek ellenfelükhöz, de a kapuig csak elvétve jutottak el. Tíz perc eseménytelenebb időszakot követően aztán a kispestiek újabb ziccerekig jutottak, s próbálkozásaikat a 36. percben siker koronázta. Abass a leshatáron ugratta ki Hercegfalvit, a csatár Molnár Balázzsal és Vlaszák Gézával ütközött, a labda pedig a támadást követő szenegáli támadó, Abass elé perdült, aki az üres kapu közepébe lőtt.

Az esetnél megsérült a hazaiak kapusa, akit Pogacsics Krisztián váltott. A mutatott játékkal méltán elégedetlen Szlavko Petrovics egy percen belül második cseréjét is végrehajtotta, Imad Zatara helyére Tóth Zoltán állt be a félidő hajrájában.

A szünet után nem sokat változott a játék összképe. A ZTE erőtlenül, valamire való helyzet nélkül támadgatott, a Honvéd ellencsapásai viszont állandó veszélyt hordoztak magukban. A kék-fehérek gyámoltalan futballjáról mindent elmond, hogy a félidő elején szerzett lesgóljukon kívül a 69. percig kapura sem lőttek.

Davidov helyzetétől kezdve azonban teljesen megváltozott a játék. Lendületbe jöttek a hazaiak, és a vendégek kapusának, Pascal Borelnek ritkán látható hibáját Waltner Róbert váltotta gólra. A vendégek teljesen megzavarodtak és a ZTE egymás után alakította ki a helyzeteket. Végül egy erőtlen lövést, Waltner Róbert szelídített meg, és önmaga második találatával, kialakította a 2–1-s végeredményt.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Zalaegerszeg
Nézőszám: 1000
Játékvezető: Vad II I.
Asszisztensek: Ring, Kovács Z.

A KEZDŐCSAPATOK:
ZTE BP. HONVÉD
1 Vlaszák 8 Borel
4 Vulin 29 Takács Á.
5 Polgar 5 Benjamin
6 Botis 20 Szmiljanics
22 Miljatovic 23 Vincze Z.
20 Zatara 9 Dobos
7 Molnár B. 79 Genito
10 Davidov 22 Bárányos
17 Balázs Zs. 7 Ivancsics
9 Waltner 21 Hercegfalvi
21 Meyé 13 Abass
Vezetőedző: Vezetőedző:
Szlavko Petrovics Supka Attila

Gólszerző(k): Waltner (72., 88.), ill. Abass (36.)
Csere: Vlaszák helyett Pogacsics (42.), Zatara helyett Tóth Z. (43.), Davidov helyett Pekic (81.), ill. Abass helyett Koós (58.), Ivancsics helyett Diego (58.)
Sárga lap: Meyé (16.), Miljatovic (19.), Molnár B. (36.), Botis (60.), ill. Benjamin (3.), Koós (84.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik