Fölényesen nyerte a Debrecen a Nyíregyháza elleni keleti rangadót

Vágólapra másolva!
2008.04.19. 17:01
Az újoncként is stabil középcsapat Nyíregyháza látogatott a bajnoki címvédő DVSC otthonába. A két ősi rivális mérkőzésén hiába készültek meglepetésre a vendégek, Herczeg András csapata végül sima győzelmet aratott.
Leandro egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Leandro egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből
Leandro egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Leandro egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből

Mérsékelten kezdtek a csapatok, ám ahogy kiderült, hogy Szapporóban magyar győzelemmel ért véget a hoki vébé és Palkovicsék feljutottak az A-csoportba, a hazaiak rákapcsoltak, és alaposan megtornáztatták Illyés Dánielt, a vendégek kapujában álló fiatal kapust.

Illyés a 25. percig ellen is állt a hazai rohamoknak, hol Leandro szabadrúgását, hol Kouemaha közeli próbálkozását védte. A félidő közepén azonban már nem volt ellenszere Huszák pontos lövésére, így megérdemelten került előnybe a bajnoki címvédő.

A gól után az előnybe kerülő debreceniek egyre bátrabban játékba kezdtek, és ugyan ekkor már a vendégek is eljutottak olykor Polekszics kapujáig nem volt igazi sanszuk a szépítésre.

Sőt, a DVSC hozzáállását dicséri, hogy Leandróék továbbra is mentek előre és a félidő végén éppen a brazil születésű magyar válogatott szöglete után Takács Zoltán növelte kettőre a hazaiak előnyét.

A második félidőben aztán olykor már a „Szpari” is eljutott a debreceni kapuig, sőt, szépített is, miután a Dosso fellökéséért járó büntetőt Bagoly Gábor értékesítette. A hosszú pályafutása során a DVSC-ben is megfordult védő ekkor még nem tudta, hogy végül ő lesz az Oláh Gábor utcai találkozó tragikus főszerepelője.

A 34 éves bekk ugyanis bő 20 perccel később egy nem túl jó beadás után a saját kapujába talált, és ezzel gyakorlatilag elvette csapatától az esélyt a pontszerzésre. Bagoly kálváriája ezzel azonban még nem ért véget hiszen a találkozó 82. percben született utolsó góljában is benne volt: lerántotta Kerekest, így Leandro büntetőből állította be a 4-1-es végeredményt.

A DVSC az első félidőben mutatott játékának köszönhetően megérdemelten győzött, a második félidőben pedig jól használta ki a vendégvédők – elsősorban Bagoly megingásait.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Debrecen
Nézőszám: 4500
Játékvezető: Bede
Asszisztensek: Szalai Z., Tóth I.

A KEZDŐCSAPATOK
DVSC NYÍREGYHÁZA
1 Polekszics 1 Illyés
13 Bíró P. 19 Zaleh
16 Komlósi 26 Bagoly
17 Mészáros N. 18 Mboussi
6 Takács Z. 6 Ambrusz
30 Kiss Z. 9 Vukadinovics
88 Huszák 17 Hegedűs T.
4 Leandro 27 Ramos
77 Czvitkovics 12 Miskolczi
8 Kerekes 10 Lippai
40 Kouemaha 28 Dosso
Klubmenedzser: Menedzser:
Herczeg András Révész Attila

Gólszerző(k): Huszák (25.), Takács Z. (43.), Bagoly (72. - öngól), Leandro (82. – 11-es), ill. Bagoly (51. – 11-es)
Csere: Huszák helyett Dombi (59.), Kouemaha helyett Rudolf (62.), Czvitkovics helyett Szakály P. (76.) ill. Vukadinovics helyett George (24.), Hegedűs helyett Zabos (46.) Lippai helyett Minczér (73.)
Sárga lap: Mboussi (41.), Bagoly (81.), Bíró (86.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik