Czvitkovics Péter bombagóljával három pontot zsákmányolt a DVSC

Vágólapra másolva!
2008.03.15. 17:19
A Debrecen hátrányból fordította a maga javára a Zalaegerszeg elleni mérkőzést, amely a közepesnél valamivel jobb színvonalú találkozót hozott. A hazaiak Sorin Botis révén szereztek vezetést, amit a vendégek Dombi Tibor révén egalizáltak. A második félidőben sokkal jobban játszó DVSC végül Czvitkovics Péter nagyszerű találatával szerezte meg a három pontot, így továbbra is a bajnoki cím egyik várományosa.
Czvitkovics Péter döntötte el a meccset
Fotó: Mirkó István
Czvitkovics Péter döntötte el a meccset
Czvitkovics Péter döntötte el a meccset
Fotó: Mirkó István
Czvitkovics Péter döntötte el a meccset
A mérkőzése előtt a debreceni Máté Pétert köszöntötték 100. élvonalbeli találkozója alkalmával. A forduló rangadójára került sor Zalaegerszegen, ahol a hazaiak az élcsoporthoz való felzárkózás reményében léptek pályára, míg a Debrecen a bajnoki címért folytatott versenyfutásban próbálta tartani a lépést.

Az első félidő feléig nem sok említésre méltó esemény történt, a csapatok „kóstolgatták” egymást, kereték a másik gyenge pontját. Úgy tűnt, hogy a hazaiak némileg kezdeményezőbben léptek fel és ez a játékrész derekán helyzetekben is realizálódott. A ZTE-ben különösen a svéd-palesztin származású Imad Zatara tűnt agilisnak, a gólt azonban a román Sorin Botis szerezte a 35. percben.

Koplárovics Béla tekert be egy szabadrúgást a bal oldalról, amit Waltner Róbert okosan továbbcsúsztatott és az idegenlégiós védő 6 méterről előrevetődve ügyesen a kapuba fejelt.
A Debrecenen nem látszott a mindent elsöprő akarat, bár a kapott gólt követően többet kezdték el birtokolni a labdát.

Feljavult az összecsapás, mindkét együttes nagyobb lendülettel játszott, mint az első fél órában. Aztán a vendégek úgy egyenlítettek, hogy másodpercekkel korábban még Polekszics kapusnak kellett bravúrral fölé tornásznia egy Mayéról kapura perdülő labdát. Aztán az ellenakció során Sándor Tamás hozta kihagyhatatlan helyzetbe Dombi Tibort, aki elpasszolta a labdát Vlaszák Géza mellett. 1–1-gyel vonultak pihenőre a csapatok, ami jó második félidőt ígért.

A szünet utáni első negyedórában a Debrecen volt aktívabb, de komoly helyzetre nem futotta az erejéből, míg a ZTE a vendégek kapujáig sem igazán tudott eljutni. A meddő mezőnyfölény aztán mégiscsak kifizetődött, mert a 69. percben, az agilisan játszó Czvitkovics Péter magyar pályán ritkán látható nagy gólt lőtt. A második félidőben mutatott játék alapján teljesen megérdemelten szerzett vezetés a DVSC, a vendégek egyértelműen rá tudták erőltetni az akaratukat vendéglátójukra.

A bajnoki címvédő főleg a második játékrészben érett játékot mutatott be, a piros-fehérek nagyon jól érezték egymást a pályán, érett futballt mutattak be, s kihúzva az első félidő kritikusabb periódusait megérdemelten vitték el a három pontot Zalaegerszegről.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Zalaegerszeg
Nézőszám: 6000
Játékvezető: Solymosi
Asszisztensek: Huszár, Takács G.

A KEZDŐCSAPATOK:
ZTE DVSC
1 Vlaszák 1 Polekszics
16 Máté P. 22 Bernáth
22 Miljatovic 18 Máté P.
6 Botis 17 Mészáros N
4 Vulin 30 Kiss Z.
20 Zatara 6 Takács Z.
7 Molnár B. 7 Dombi
10 Davidov 5 Vukmir
19 Koplárovics 9 Sándor T.
9 Waltner 77 Czvitkovics
21 Meyé 40 Kouemaha
Vezetőedző: Klubmenedzser:
Szlavko Petrovics Herczeg András

Gólszerző(k): Botis (35.), ill. Dolmbi (43.), Czvitkovics (69.)
Csere: Vulin helyett Balázs Zs. (79.), ill. Vukmir helyett Kerekes (22.), Dombi helyett Sztojkov (67.), Kouemaha helyett Komlósi (87.)
Sárga lap: Máté P. (17.), ill. Meyé (11.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik