Magabiztos győri győzelem, egyben méltó reváns az őszi fiaskóért

Vágólapra másolva!
2008.02.23. 16:13
Tokody kettő, Völgyi, Dudás és Brnovics góljaival a Győri ETO simán, 5-0-ra legyőzte hazai pályán a Nyíregyháza csapatát, visszavágva az őszi szezonban elszenvedett 1-0-ás vereségért. A hazai gárda rámenősebben futballozott, látszott, hogy jobban akarja a győzelmet, így abszolút megérdemelten tartotta otthon a három pontot.
Völgyi Dániel (jobbra, fehér mezben) a gólját ünnepli, balra Józsi György érkezik a köszöntésére
Meggyesi Bálint
Völgyi Dániel (jobbra, fehér mezben) a gólját ünnepli, balra Józsi György érkezik a köszöntésére
Völgyi Dániel (jobbra, fehér mezben) a gólját ünnepli, balra Józsi György érkezik a köszöntésére
Meggyesi Bálint
Völgyi Dániel (jobbra, fehér mezben) a gólját ünnepli, balra Józsi György érkezik a köszöntésére

Agilisabban kezdett a Győr, már a találkozó elején jelezve, hogy nem bízza a véletlenre a mérkőzést. Több veszélyes helyzetet is kidolgozott, ami nem mondható el a Nyíregyházáról, sőt eleinte úgy tűnt, a vendégek nem is nagyon tudják felvenni a meccs - most már győriek által diktált - ritmusát.

A meccs első góljára mindössze hét percet kellett várni. Már Brnovics is megszerezhette volna a vezetést, de ő nagyon önzetlenül a szintén száz százalékos helyzetben lévő Tokody Tiborhoz passzolt, aki nem is hibázott.

Míg a hazaiak elsősorban a gólokban, a vendégek inkább a szabálytalanságokban jeleskedtek. Tíz percen belül Mboussi és Ramos is besárgult, míg a másik oldalon Völgyi növelte a Rába-partiak előnyét.

A második gól után a vendégcsapat igyekezett összeszedni magát, de veszélyes helyzetig nem sikerült eljutniuk - igaz a mérkőzés ezen részében az ellenfélnek sem. Mindazonáltal teljesen megérdemelt két gólos hazai előnnyel fordultak a csapatok.

A helyzet a szünet után sem változott, továbbra is a Győr irányította a mérkőzést, sőt még tíz perc sem telt el, és tovább növelte előnyét az egyébként nagyon aktív Dudás távoli lövésével.

A Nyíregyháza végül minden tartását elvesztette, összeomlott, ami a végjátékban újabb hazai gólokat eredményezett: Előbb Tokody mattolta (immár másodszor) Takácsot, majd két perc elmúltával a többször is önzetlen Brnovics tette meg ugyanezt.

Eddig is a hazai gárda uralta a mérkőzést, ami ezek után még inkább érvényes volt. A vendégeknek nem mondhatni, hogy frissítést hoztak volna a cserék, és még valódi helyzet kialakításáig sem nagyon jutottak el.

Végeredményben a Győr telesen megérdemelten ütötte ki a Nyíregyházát, és a Kaposvár mögé zárkózott a Soproni Liga tabelláján.

SOPRONI LIGA

Helyszín: Győr
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Bede Ferenc
Asszisztensek: Márton Zs., Butkai Zs.
GYŐRI ETO NYÍREGYHÁZA
1 Sztevanovics 55 Takács T.
25 Nikolov 27 Ramos
32 Stark 26 Bagoly
26 Supics 6 Ambrusz
14 Völgyi 3 Cornaci
21 Dudás Á. 18 Mboussi
7 Jäkl 17 Hegedűs T.
8 Józsi 20 Minczér
12 Varga L. 10 Lippai
23 Tokody 30 W. Silva
11 Brnovics 25 Szilágyi N.
Vezetőedző: Menedzser:
Egervári Sándor Révész Attila
Gólszerző: Tokody (7., 77.), Völgyi (21.), Dudás (54.), Brnovics (79.)
Csere: Varga L. helyett 18 Böőr (61.), Dudás helyett 29 Koltai (70.), Jäkl helyett 17 Eugene (78.) ill. Silva helyett 28 Dossosindou (46.), Ramos helyett 21 George (60.), Lippai helyett 9 Vukadinovics (73.)
Sárga lap: Tokody (89.) ill. Mboussi (9.), Ramos (18.), Cornaci (37.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik