Nagy csatára számítanak mindkét oldalon a tavaszi idénynyitón

Vágólapra másolva!
2008.02.22. 14:53
A debreceni Oláh Gábor utcában kezdődik el a 2007/08-as Soproni Liga NB I-es bajnokság tavaszi szezonja. A bajnoki címvédő együttes a Diósgyőrt látja vendégül, és mindkét oldalon nagy csatára számítanak a péntek esti mérkőzésen.
Dorge Rostand Kouemaha (balra) az első fordulóban kétszer vette be a Diósgyőr hálóját
Mirkó István (archív)
Dorge Rostand Kouemaha (balra) az első fordulóban kétszer vette be a Diósgyőr hálóját
Dorge Rostand Kouemaha (balra) az első fordulóban kétszer vette be a Diósgyőr hálóját
Mirkó István (archív)
Dorge Rostand Kouemaha (balra) az első fordulóban kétszer vette be a Diósgyőr hálóját

A bajnoki címvédő Debrecen otthonában indul útjára a tavaszi idény, legalábbis ami a bajnokságot illeti, hiszen a Ligakupában már pályára léptek a csapatok.

A Loki a Diósgyőrt fogadja, a két csapat őszi (vagy inkább még nyári) összecsapásán debreceni siker született, Dorge Rostand Kouemaha két gólja után Katona Attila csak szépíteni tudott. A két gólszerző közül csak a kameruni támadó lehet ott a pályán, a DVTK játékosa időközben Vietnámba szerződött.

Herczeg András az új szerzemények közül nem számíthat a mandulaműtét után lábadozó Szakály Péterre, a Readingtől visszatérő Máté Péter és a Győrből visszarendelt Igor Bogdanovics várhatóan a kezdőben kaphat helyet. A Miroslav Beráneket váltó szakvezető a betegséggel bajlódó Komlósi Ádámra, a térdszalaghúzódást szenvedett Szatmári Csabára, valamint a sárga lapjai miatt eltiltott Rudolf Gergelyre nem számíthat.

„Veresége ellenére a Diósgyőr egy szervezett, mentálisan jól felkészített csapat benyomását keltette – tekintett vissza Bücs Zsolt másodedző a Debrecen hivatalos honlapjának nyilatkozva. - Látszott, nagyon nyerni akarnak az Újpest ellen, és szerintem pénteken, a bajnok otthonában még elszántabbak lesznek. A Diósgyőrnek vannak gyenge és erős pontjai, utóbbit meg kell találnunk és kihasználnunk, mert akkor eredményes játékot produkálhatunk. A DVTK-ból sok játékos távozott télen, de helyettük minőségi futballisták érkeztek. Leigazolták például Sopronból Pintér Zoltánt, aki köztudottan egy nagyon harcos, robosztus játékos, hoztak két afrikait, Pelecaci Florin Ioan személyében egy román irányítót. Érkezett Sebők Vilmos és egy fiatal játékos is Szegedről, Szélpál Tamás, aki az Újpest ellen a második félidőben játszott, nagyon gyors labdarúgó, rá is érdemes figyelni.”

Diósgyőri oldalon a rutinos Sebők Vilmos a kezdőben kaphat helyet, a volt válogatott játékos Hegedűs Gyulával együtt alkothat középső védelmet. Az őszhöz képest teljesen új középpálya veheti fel a versenyt, ugyanis a veterán Vitelki Zoltánon kívül mindenki új szerzemény: Pintér Zoltán a Soprontól, Djordje Kamber a Zseljeznicsartól, míg Dane Trbovics a Vozsdevactól érkezett.

Vágó Attila együttesében Ioan Florin Pelecaci és Kleiber Dávid is sérüléssel bajlódik.
„Biztos vagyok benne, hogy a hagyományokhoz hűen ezúttal is remek mérkőzést játszik egymással a két csapat, sok szurkoló előtt - nyilatkozta a szakvezető a Diósgyőr honlapjának. - Nagy csatára, kemény párharcra számítok, s bár a Debrecen a találkozó esélyese, nem feltartott kézzel játszunk majd. Azért készültünk két hónapon át, hogy a bajnoki nyitányra a legjobb formában legyünk. Mindent megteszünk azért, hogy pontot vagy pontokat hozzunk el a bajnokcsapat otthonából.” – nyilatkozta a diósgyőri szakvezető.

SOPRONI LIGA

16. FORDULÓ
DEBRECEN - DIÓSGYŐR
Debrecen, Oláh Gábor utca, 19 óra
Vezeti: Vad II (Ring, Tóth I.)
DVSC, A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPAT
12 Balogh J. - 22 Bernáth, 18 Máté P., 17 Mészáros N., 4 Leandro - 7 Dombi, 30 Kiss Z., 9 Sándor T., 77 Czvitkovics - 10 Bogdanovics, 40 Kouemaha
Klubmenedzser: Herczeg András
DVTK, A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPAT
26 Köteles - 69 Mogyorósi, 5 Sebők V., 33 Hegedűs Gy., 3 Elek - 6 Pintér Z., 14 Kamber, 8 Vitelki, 11 Trbovics - 9 Simon A., 19 Lipusz.
Vezetőedző: Vágó Attila
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik