A Bozsik-stadionból hozta el a három pontot a Debrecen

Vágólapra másolva!
2008.02.16. 15:12
A Ligakupa C csoportjának negyedik játéknapján a Debrecen a Budapest-Honvéd vendégeként is győzni tudott. A hazaiak mindent megtettek a pontszerzésért, de többször is nagy helyzetben hibáztak. A Vasas és az MTK nem bírt egymással a Budafokon, azaz semleges pályán lejátszott találkozón.
A mérkőzés végén a debreceniek örülhettek
A mérkőzés végén a debreceniek örülhettek
A mérkőzés végén a debreceniek örülhettek
A mérkőzés végén a debreceniek örülhettek

HONVÉD-DEBRECEN

A Ligakupa negyedik fordulójának legérdekesebb találkozójának a Honvéd-Debrecen mérkőzés ígérkezett, a Soproni Liga két ellenlábasa ezúttal a kupában csapott össze.

A szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy sokan kilátogassanak a helyszínre. Valentin-nap alkalmából ingyen engedték be a párokat a Bozsik-stadionba, ennek ellenére csak pár százan üldögéltek a lelátókon.

A hazaiak agilisan vetették bele magukat a játékba, és már a 4. percben vezetést szereztek: egy lecsorgó labdát Ivancsics Gellért vágott a kapu bal oldalába 18 méterről.

A találat után mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, és Zsolnai akár meg is duplázhatta volna a fővárosiak előnyét, de négy méterről a kapu fölé vágta a labdát.

Az egyenlítés a félidő közepén jött össze a vendégeknek, egy bal oldali beadás után Dombi Tibor sodorta a labdát a gólvonalon túlra három méterről.

A játékos kisebb húzódást szenvedett a gólnál, ezért öt perc múlva cserét kért, Nagy Zoltán érkezett a helyére.

A játékrész hátralévő felében hiába nyomott tovább a Honvéd, a szünetre mégis debreceni előnnyel vonulhattak a felek.

Dorge Rostand Kouemaha rúgta a léc alá a jogosan megítélt büntetőt, miután Zsolnai feldöntötte Nagy Zoltánt a 16-oson belül.

A 62. percben egy szép támadás végén Abass lőtt mellé az üres kapu torkából, hatalmas helyzetben hibázott a csereember.

Nem sokkal később Hercegfalvi ugrott ki a Loki-védők között, ám gurítása a jobb kapufáról kifelé vágódott.

Nagyon nyomott a Honvéd a második félidőben, minden támadásában benne volt a gólszerzés lehetősége, de csak nem akart összejönni a második találatuk.

Tíz perccel a lefújás előtt Hercegfalvi kapott azonnal piros lapot a játékvezető megsértése miatt.

A kiállítás ellenére is lendületben maradtak a kispestiek, azonban Szmiljanics közeli fejese csak a kapufán csattant, így a Loki három ponttal térhet haza a „cívisvárosba”.

LIGAKUPA, 4. FORDULÓ, C CSOPORT:

BUDAPEST HONVÉD - DVSC TEVA 1–2 (1–2)
Bozsik stadion, 1100 néző. Vezette: Szabó Zs. (Kispál R., Márton Zs.)
HONVÉD: Tóth I. – Takács Á. , Szmiljanics, Filó T., Gebro – Genito – Adenwunmi (Dobos, 61.), Bárányos (Esad, 78.), Ivancsics – Herczegfalvi, Zsolnai (Abass, 61.). Vezetőedző: Supka Attila
DVSC: Csernyánszki – Bíró P., Komlósi (Szilágyi P., 70.), Szűcs I., Fodor M. – Rezes, Vukmir, Demjén, Dombi (Nagy Z., 25.) – Kerekes, Kouemaha. Klubmenedzser: Herczeg András
Gólszerző: Ivancsics (1–0) a 4., Dombi (1–1) a 20., Kouemaha (1–2 - tizenegyesből) a 45. percben.
Kiálíltva: Herczegfalvi a 81. percben.
Jó: Szmiljanics, Takács Á., ill. Bíró P., Rezes, Kouemaha
MESTERMÉRLEG
Supka Attila: Gyermeteg hibákból kaptuk a gólokat, a későbbiekben jobban kell majd koncentrálnunk.
Herczeg András: A hazaiak gyors gólja után talpraálltunk, és igaz némi szerencsével, de nyerni tudtunk.


VASAS-MTK

A két budapesti együttes mérkőzésén az első félidőben az angyalföldiek irányították a játékot, és kétszer is betaláltak Végh kapujába, de szabálytalanság miatt mindkét gólt érvénytelenítette Bede Ferenc játékvezető.

Tíz perccel a második félidő megkezdése után Németh Norbert szerzett vezetést a hazaiaknak, Kincses jobb oldali beadását értékesítette.

Negyedórával a vége előtt Kanta József helyezett Németh Gábor kapujába, ezzel az MTK legalább egy pontot elcsent a piros-kékektől.

A kék-fehéreknek ez volt az első pontvesztése a sorozatban, míg a Vasas továbbra is csak csoportja sereghajtója.

LIGAKUPA, 4. FORDULÓ, D CSOPORT:

VASAS - MTK 1–1 (0–0)
Promontor u., 150 néző. V: Bede F. (Szalai, Buttkai)
VASAS: Németh G. – Balog, Pandúr, Tóth A., Füzi – Kincses, Németh N. (Mundi, 67.), Pavicsevics, B. Tóth (Piller, 73.) – Lázok (Tandari, 81.), Divics. Edző: Mészöly Géza
MTK: Végh – Horváth L., Lambulics, Pintér (Bajusz, 80.), Pollák – Zsidai – Kulcsár, Pátkai, Kanta, Ladóczki (Szabó Á., a szünetben) – Lencse (Molnár, 61.). Edző: Garami József
Gólszerző: Németh N. (57.), Kanta J. (74.)
Jó: Németh N., Kincses, ill. Zsidai, Kulcsár, Kanta
MESTERMÉRLEG
Mészöly Géza: Szervezetten játszva jól helytállt csapatunk. 1–0 után több volt a játékban, a végeredmény megfelelt a játék képének, segítette a felkészülésünket.
Garami József: Az eredmény megfelelt a játék képének.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik