A Zalaegerszeg két meccsen lenullázta a rákospalotai egyletet

Vágólapra másolva!
2007.10.27. 18:40
A Zalaegerszeg jutott a magyar labdarúgó Ligakupa elődöntőjébe, miután az első mérkőzésen aratott 2-0-s győzelme után, hazai pályán 3-0-ra verte a REAC csapatát. A találkozón az első félidőben Balázs szerzett vezetést a hazaiakbnak, a szünet után pedig Lukács, majd ismét Balázs találataival alakult ki a végeredmény.
Balázs Zsolt mérkőzése volt a REAC elleni
NS-archív
Balázs Zsolt mérkőzése volt a REAC elleni
Balázs Zsolt mérkőzése volt a REAC elleni
NS-archív
Balázs Zsolt mérkőzése volt a REAC elleni

Molnár Balázst és Koplárovics Bélát az influenza káros hatásai tartották távol a mérkőzéstől, a Zalaegerszeg mégis simán 3-0-ra nyert, így harmadik csapatként biztosította helyét a Ligakupa legjobb négy csapata között.

Az első mérkőzésen 2-0-s vereséget szenvedett a REAC, így nem sok esélye maradt a továbbjutás kiharcolására. A 14. percben aztán végleg semmissé váltak a rákospalotai álmok. Ekkor Davidov előrevágott labdájánál a vendégvédők bizonytalankodtak, Szántai az ötösön Balázs Zsolt elé tenyerelte a labdát, aki jobbról jobbal a kapu közepébe lőtt.

Gyakorlatilag végleg eldőlt a továbbjutás sorsa, persze a hátralévő bő 75 percet azért lejátszották a csapatok.

Az első félidőben érdekes módon sorra alakította ki a helyzeteket a vendégalakulat, ám gólt, s ezzel együtt a zárkózást nem sikerült elérniük. Sőt, újabb találatot ismét a zalaiak szeretek.

Az 53. percben Tóth Norbert jó keresztlabdával ugratta ki a kilépő Lukácsot, aki néhány méter labdavezetés után jobbal 15 méterről a kapu közepébe passzolt.

A 73. percben pedig Balázs Zsolt találata kialakította a 3-0-s végeredményt.

A ZTE 5-0-s összesítéssel jutott a ligakupa elődöntőjébe.

LIGAKUPA

NEGYEDDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS:
ZTE FC-REAC 3–0 (1–0)
Zalaegerszeg, 800 néző. Vezette: Király (Huszár, Kovács Z.)
ZTE: Pogacsics – Dudics (Tóth Z., 66.), Miljatovics (Polgár, 32.), Vulin, Kádár T. – Simonfalvi (Meye, 83.), Máté, Davidov, Tóth N. – Lukiács T., Balázs Zs.
Vezetőedző: Szlavko Petrovics
REAC: Szántó – Dinka, Pusztai, Cseri (Horváth G., 64.), Sallai – Kőhalmi (Kovács B., 18.), Erős, Kapcsos, Virág A. – Polonkai – Délczeg (Kiss T., a szünetben)
Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Balázs Zs. (14., 73.), Lukács T. (53.)
Kiállítva: Pusztai (75. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik