Az FTC és a Paks is a kupában javíthat a gyenge bajnoki rajton

Vágólapra másolva!
2007.08.28. 14:55
A Ferencváros labdarúgó csapata ma 18 órakor a Pakssal játszik a Magyar Kupában a legjobb hatvannégy között. Érdekesség, hogy a két csapat közötti osztálykülönbség miatt Csank János csapata már egy döntetlennel is továbbjuthat. Tököli Attila a Fradi volt játékosa nem lép pályára a találkozón.
Csank János győzelemre vezetné csapatát
Csank János győzelemre vezetné csapatát
Csank János győzelemre vezetné csapatát
Csank János győzelemre vezetné csapatát

Nagyon fontos mérkőzéshez érkezett mindkét csapat, ugyanis egy esetleges Magyar Kupabeli továbbjutásnak köszönhetően feledtethetnék az igencsak gyengécske bajnoki rajtot.

A Paks az élvonalban az eddig eltelt hat fordulóban mindössze három pontot szerzett - legutóbb a Nyíregyháza ellen nyert Lengyel Ferenc csapata 3-0-ra -, és hiába szerepel a gárdában több korábbi válogatott játékos is, a csapat így egycsapásra a szezon egyik kiesőjelöltjévé vált.

A Ferencvárosnál szó sincs arról, hogy a kiesés ellen küzdene a csapat, hiszen jelenleg az ötödik helyen áll az NB II Keleti csoportjában, és csupán két pont a hátránya a Bőcs és az Orosháza mögött, azonban a másodosztályban nem éppen a klubhoz méltó kezdés az, hogy egy győzelem mellett kétszer játszottak a zöld-fehérek 2-2-s döntetlent.

Az Üllői útiak számára most – és talán ez az egyetlen eset – jól jöhet az, hogy a gárda a másodosztályban szerepel, hiszen ez a sorozat kiírása szerint az jelenti: az osztálykülönbség miatt döntetlen esetén a fővárosiak jutnak a legjobb harminckettő közé. Csank János csapata egyébként már korábban pályára lépett a Magyar Kupában, ugyanis az első fordulóban a Törökbálintot búcsúztatták, méghozzá az idegenbeli 6-0-lal.

Érdekesség, hogy biztosan nem lép pályára a vendégeknél az a Tököli Attila, aki korábban kétszer is futballozott már az Üllői úton. Azonban a csatár másfél hete nem edzett, mert lázas volt, így biztos nem jut szóhoz az összecsapáson.

Lengyel Ferenc, a paksiak vezetőedzője egyébként elmondta: csapata célja mindenképpen a továbbjutás, azonban most a legfontosabb számukra a bajnokság. Hiszen még a kupaszereplésnél is többet érne a paksiaknak az, hogy a következő szezont is az élvonalban kezdjék el.

Kedden egyébként még egy mérkőzést rendeznek a legjobb hatvannégy között, ugyanis a szintén az első osztályban szereplő Diósgyőr a harmadosztályú Egerhez látogat. A nagyüzemre aztán szerdán kerül sor, amikor 22 találkozót rendeznek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik