Lengyel Ferenc együttese kiütéssel szerezte meg első pontjait

Vágólapra másolva!
2007.08.25. 20:06
A Soproni Liga hatodik fordulójának szombat kora esti mérkőzésén fölényes, háromgólos győzelmet aratott a Paks gárdája a meccset kilenc emberrel befejező Nyíregyháza ellen. A paskisak gólajait Hanák, Horváth Ferenc és Márkus szerezte.
Bagoly Gábor és Horváth Ferenc fejpárbaja
Farkas József
Bagoly Gábor és Horváth Ferenc fejpárbaja
Bagoly Gábor és Horváth Ferenc fejpárbaja
Farkas József
Bagoly Gábor és Horváth Ferenc fejpárbaja

Az első negyedórában mindkét kapu veszélyben forgott, a Nyíregyháza kezdett azonban valamivel nagyobb elánnal, 15 perc alatt háromszor is megszerezhették volna a vezetést a tolnaiak. A 21. percben aztán Montvai tette le Moldovan elé a labdát, aki 12 méterről nagy helyzetben kevéssel a kapu fölé bombázott.

Kezdett felébredni Csipkerózsika-álmából a paksi csapat is, jobboldali Buzás-szöglet után Salamon fejelhetett tisztán az ötösről a 26. minutumban, Ambrusz blokkolni tudott, ám ez intő jel volt a nyírségiek számára, akik fokozatosan át kényszerültek adni a kezdeményezést a hazaiaknak. Horváth Ferenc nem sokkal ezután ordító ziccert hibázott, így gól nélküli döntetlennel fordultak a csapatok.

Fordulás után a 47. percben Buzás baloldali szögletét George fejelte ki, a labda Hanákhoz pattant, aki 25 méterről jobbal félmagasan a kapu jobb oldalába bombázott.

Pár percre rá George műesés miatt begyűjtötte második sárga lapját, ezért levezényelte a pályáról a játékvezető, nem volt tehát túl reményteli a vendéggárda helyzete.

A 70. percben aztán Horváth Ferenc eldöntötte a mérkőzést. Kiss Tamás futott el remekül a jobb szélen, majd lapos beadása egészen Horváthig jutott, aki ajtó-ablak helyzetben a kapuba gurított.

Szegény embert még az ág is húzza – panaszkodhattak volna a nyírségi drukkerek, hiszen a játékvezető Ambruszt is kiállította, mivel meglátása szerint utolsó emberként sszabálytalankodoott Márkussal szemben.

A kegyelemdöfést Márkus adta meg Révész Attila együttesének sakk-matt sziutációban váltotta gólra Báló átadását.

MAGYAR ÉLVONALBELI BAJNOKSÁG (SOPRONI LIGA), HATODIK FORDULÓ

KEZDŐCSAPATOK
Paks Nyíregyháza
1 Kovács A. 33 Lazareanu
2 Molnár Z. 19 Zaleh
73 Éger 26 Bagoly
3 Salamon 6 Ambrusz
14 Hanák 3 Cornaci
49 Horváth S. 21 George
26 Tamási G. 5 Zabos
7 Báló 17 Hegedűs T.
20 Buzás 10 Lippai
99 Horváth F. 8 Moldován
8 Márkus 7 Montvai
Vezetőedző: Menedzser:
Lengyel Ferenc Révész Attila
Gólszerző(k:) Hanák (47.), Horváth F. (70.), Márkus (89.)
Csere: Éger helyett Kiss Tamás (46.), Buzás helyett Heffler (87.), ill. Moldován helyett Minczér (63.), Bagoly helyett Sipos (75.)
Sárga lap: Zabos (18.), George (29., 51.), Bagoly (64.)
Kiállítás: George (51.), Ambrusz (78.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik