Nem tudtak előnyt szerezni a kispestiek a Bozsik-stadionban

Vágólapra másolva!
2007.07.11. 22:33
Döntetlennel ért véget a Szuperkupa döntőjének első mérkőzése a Bp. Honvéd és a Debrecen között. A kupagyőztes kispestiek Ivancsics Gellért találatával szereztek vezetést, a végeredményt Dorge Kouemaha állította be, így lett 1-1. A visszavágót vasárnap vívják a csapatok Debrecenben.
Komlósi Ádám (jobbra) nagy küzdelemben a hazaiak csatárával, Abrahammal
Meggyesi Bálint
Komlósi Ádám (jobbra) nagy küzdelemben a hazaiak csatárával, Abrahammal
Komlósi Ádám (jobbra) nagy küzdelemben a hazaiak csatárával, Abrahammal
Meggyesi Bálint
Komlósi Ádám (jobbra) nagy küzdelemben a hazaiak csatárával, Abrahammal

SZUPERKUPA, 1. MÉRKŐZÉS

BP. HONVÉD DEBRECEN
1 Tóth I. 24 Csernyánszki
2 Mogyorósi 22 Bernáth
6 Pomper 16 Komlósi
20 Szmiljanics 17 Mészáros N.
23 Vincze Z. 6 Takács Z.
9 Dobos 7 Dombi
5 Benjamin 5 Vukmir
22 Bárányos 30 Kiss Z.
7 Ivancsics 19 Dzsudzsák
18 Abraham 32 Sztojkov
21 Hercegfalvi 40 Kouemaha
Vezetőedző: Vezetőedző:
Supka Attila Miroslav Beránek
Gólszerző(k): Ivancsics (26.), Kouemaha (67.)
Cserék: Takács Z. h. Sándor T. (46.), Abraham h. Koós (61.), Sztojkov h. Sidibe (62.), Ivancsics h. Diego (65.), Bárányos h. Ndjodo (82.), Kouemaha h. Zsolnai (84.)
Sárga lap: Vukmir (31.), Pomper (56.), Komlósi (60.), Hercegfalvi (64.), Bernáth (89.)

A szurkolói csoportok közleménye

A kispesti szurkolói csoportok a Szuperkupa-mérkőzést megelőzően közleményt adtak ki, amelyben egyrészt elismerik George F. Hemingway klubtulajdonos munkáját, másrészt bírálják is.

A szurkolók üdvözlik a Bozsik-stadion megújulását, a csapat teljesítményét és a Magyar Kupa megnyerését, amelyben a tulajdonosnak nagy szerepe van.

A drukkerek azonban nem értenek egyet olyan intézkedésekkel, amelyek sértik egyes szurkolók alapvető jogait. Az Ultras Kispest úgy érzi, kölcsönös megbecsülés a megoldás az ellentétek megoldására, tisztelni kell a múltat, de a jelenben kell megtalálni az összhangot.
Az első mérkőzést a Bozsik-stadionban vívta a kupagyőztes Bp. Honvéd és a bajnok Debrecen együttese a Szuperkupa döntőjében. Supka Attila kihagyta Genitót és Diegót a kezdőből, helyettük a visszatérő Bárányos Zsolt, valamint Ivancsics Gellért kapott lehetőséget.

A másik oldalon Miroslav Beránek Sándor Tamás helyett Dombi Tibort jelölte a kezdőbe.

Aktívabban kezdett a DVSC, Tóth Ivánnak kétszer is óriásit kellett hárítania. A rutinos kapus előbb Sztojkov közeli fejesét, majd Dombi lövését hárította bravúrral.

Negyedóra játék után magára talált a Honvéd is, első helyzetüket viszont a Loki védője, Mészáros Norbert hozta össze, akinek mentése alig ment el a felső sarok mellett. A szöglet után újra fellélegezhetett a bajnokcsapat szurkolótáborra, ugyanis Hercegfalvi fejese centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.

Bárányos és Hercegfalvi vezérletével komoly fölénybe került a kispesti csapat, és a 26. percben meg is szerezte a vezetést: a támadó egy megkerülős csel után középre adott, az érkező Ivancsics pedig közelről a hálóba helyezett.

A félidő hátralévő részében is főleg a kispestiek próbálkoztak, de szünetig nem esett újabb gól.

A második 45 percre már Sándor Tamás is beszállt, Takács Zoltánnak fejeződött be hamarabb a mérkőzés. A félidő első negyedórájában nem a nagy helyzetek, inkább a kemény belépők voltak a jellemzőek, Pomper és Komlósi is ilyenért kapott sárga lapot.

A 67. percben azonban egy kispesti védelmi hibából egyenlített a Debrecen: Mogyorósi labdavesztése után Dzsudzsák adott középre balról, Kouemaha pedig közelről a hálóba helyezett.

A folytatásban kétszer is Csernyánszki kapujába került a labda, Arany azonban egyik találatot sem adta meg: mindkét ítélete jogos volt, hiszen Koós lesen volt a 73. és a 77. percben is.

A 83. percben Pomper szabadrúgása kerülte el kevéssel a felső sarkot, újabb gól azonban már nem esett. Az 1-1-es döntetlennel a Debrecen várhatja kedvezőbb helyzetből a vasárnapi visszavágót, de ez a párharc még távolról sem lefutott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik