Urbányi szerződést hosszabbított, Tóth a kupagyőztesnél folytatja

Vágólapra másolva!
2007.06.19. 16:47
Urbányi István vezetőedző egy évvel, 2008. júliusáig meghosszabbította szerződését az Újpest FC-nél, vagyis eldőlt, nem lesz változás a lila-fehér együttes szakmai stábjának élén. Szerdán az is eldőlt, hogy Tóth Balázs a IV. kerületből a Magyar-kupában győztes Bp. Honvédhoz szerződött. A döntésekről a klub hivatalos honlapja számolt be.
Urbányi István folytathatja az elkezdett munkát
NS-archív (Mirkó István)
Urbányi István folytathatja az elkezdett munkát
Urbányi István folytathatja az elkezdett munkát
NS-archív (Mirkó István)
Urbányi István folytathatja az elkezdett munkát
A korábbi futballista decemberben került az Újpest első csapatának élére, a belga Valére Billent váltotta. Urbányi István nagy célokat tűzött ki a tavaszi szezonra, és munkájával kivívta a vezetés elismerését, noha a gárda végül nem harcolta ki a nemzetközi szereplés jogát.

„…A védekezésben masszívan, szervezetten játszott a csapat, a támadójáték viszont egy-egy meccs egy-egy időszakát leszámítva nemcsak a szurkolókat, hanem engem sem hozott lázba – mondta nemrég az ujpestfc.hu-n a szakember, majd hozzátette: - A következő szezonban óriási szükségünk van a szurkolók buzdítására, támogatására, bizalmára és tiszteletére. Persze egyértelművé kell tennünk, hogy ezt elsősorban a játékosoknak kell kivívniuk a pályán. Ezért olyan keretet és olyan játékot kell kialakítanunk a következő szezonra, ami ehhez alapot ad. A szezon előtt egyik nyilatkozatomban azt mondtam: nem kérek türelmet, most viszont úgy fogalmaznék: köszönöm a türelmet.”

Urbányi István a következő szezonban már biztosan nem számíthat a 2005-ben Kaposvárról igazolt Tóth Balázsra, aki a Honvédnál folytatja pályafutását.

„Az első év számomra és a csapat számára is nagyon jól sikerült, hiszen ezüstérmesek lettünk. Ezt követően több edzőváltás is történt, és el kell ismerni, a következő szezon első szakasza gyengére sikerült – búcsúzott a klubhonlapon a középpályás, majd így folytatta: - Ősszel kezdtük összeszedni magunkat, és én is egyre jobban éreztem magam, de a téli edzőváltás után egyre kevesebb lehetőséget kaptam. A szezon után értékeltük a helyzetet a vezetőedzővel, amely beszélgetés számomra kedvezőtlen eredménnyel járt, így abban állapodtunk meg, hogy ha úgy adódik, távozom egy olyan klubhoz, ahol reményeim szerint több játéklehetőséget kapok majd.”

Tóth Balázs a két szezon során 46 alkalommal szerepelt bajnoki mérkőzésen a lila-fehéreknél.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik