A Diósgyőr már most eldönthette volna a továbbjutás sorsát

Vágólapra másolva!
2007.03.21. 19:24
Hazai pályán minimális előnyt szerzett a Diósgyőr csapata a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Zalaegerszeg ellen. A 2-1-es eredménnyel záruló találkozón Csank János tanítványai Simon Attila találatainak köszönhetően már két góllal is vezettek. A hajrában szerzett Waltner Róbert gól azonban életben tartotta a vendégcsapat reményeit.
Simon Attila két gólja nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz
Simon Attila két gólja nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz
Simon Attila két gólja nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz
Simon Attila két gólja nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz
Mindkét vezetőedző változtatott az előre megadott kezdőcsapatán: a hazaiaknál Binder Ciprian helyett Vitelki Zoltán kapott lehetőséget Csank Jánostól, míg vendégoldalon Simon Antal Caprian Dianunak szavazott bizalmat, ezt Koplárovics Béla bánta.

A mérkőzés első félórájában többnyire a mezőnyjáték őrölte fel a két gárda játékosainak erejét. A csapatok igen sok hibával játszottak, folyamatos játék nem alakult ki, a két kapu elvétve forgott veszélyben.

A harmincadik percben aztán kissé váratlanul megszerezte a vezetést a Diósgyőr. Ehhez azonban kellett Martin Lipcak hibája is. A tétmérkőzésen először pályára lépő zalaegerszegi kapus Sipeki István nem túl veszélyes lövését csak a keresztlécre tudta paskolni. A labdára érkezett Simon Attila, és közelről a hálóba lőtt. (1-0)

Sipeki újabb lövése tíz perccel később szintén hatalmas galibát okozott! A középpályás szabadrúgásába Molnár Balázs ért bele kézzel, Arany játékvezető pedig habozás nélkül a kaputól 11 méterre lévő mészpontra mutatott. Farkas Viktor állt a labda mögé, de Lipcak javította az első gólnál elkövetett hibáját, és hárította a jobb alsó sarokba tartó labdát.

Megérdemelt vezetéssel vonulhatott szünetre a hazai csapat.

A második félidő szinte még el sem kezdődött, máris megduplázta előnyét Csank János csapata. A negyvennyolcadik percben Foxi ívelt a remek ütemben kilépő Simonhoz, aki az elmélázó védők között a kapuba emelt. (2-0)

Tíz perccel a második játékrész megkezdése után Simon majdnem mesterhármast szerzett. A hazai játékos ezúttal Sipeki szöglete után fejelt kapura, de Lipcak bravúrral hárított, életben tartva ezzel a zalai reményeket.

A nyolcvanegyedik percben aztán kiderült, hogy milyen fontos védés is volt ez: az első gólhoz hasonló találattal szépített a ZTE. Ezúttal Tóth Zoltán lőtt távolról, míg a kapufáról visszapattanó labdára érkező ember, és a gólszerző Waltner Róbert volt. (2-1)

A diósgyőri csapat végig fölényben játszott, kis szerencsével már az első mérkőzésen eldönthette volna a továbbjutás sorsát. A Zalaegerszeg ezúttal is csalósást keltő játékot mutatott, de a hajrában szerzett találattal megmaradt az esélye a legjobb négy közé jutásra.

MAGYAR KUPA

Helyszín: Miskolc
Nézőszám: 3500
Játékvezető: Arany Tamás
Asszisztensek: Butkai Zs., Farkas B.
Tudósító: Doros László
A KEZDŐCSAPATOK:
DVTK ZALAEGERSZEG
25 Szalma 20 Lipcak
66 Farkas V. 2 Kocsárdi
33 Hegedűs Gy. 5 Sebők V.
3 Elek 6 Botis
4 Sadjo 24 Máté
23 Sipeki 7 Molnár B.
81 Katona 16 Nagy L.
10 Foxi 11 Franciskovics
8 Vitelki 14 Dianu
83 Simon A. 9 Waltner
14 Douva 15 Lekics
Vezetőedző: Vezetőedző:
Csank János Simon Anta
Gólszerző(k): Simon Attila (30., 48.) ill. Waltner (81.)
Cseré(k): Douva helyett Rubint (69.), Simon Attila helyett Faggyas (88.) ill. Nagy L. helyett Tóth Zoltán (63.), Kocsárdi helyett Sebők József (78.)
Sárga lap: Foxi (1.) ill. Botis (78., 90)
Piros lap: Botis (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik