Behozta hátrányát, de kiesett a REAC

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.11.22. 14:16
A Magyar Kupa nyolcaddöntőjéből elsőként a Zalaegerszeg csapata jutott be a negyeddöntőbe, miután idegenben lőtt több góllal búcsúztatták a REAC együttesét. A zalaiak a hazai 1-0-s győzelmet követően idegenben kikaptak ugyan a rákospalotaiaktól, ám Waltner két, illetve Ferenczi egy találata a visszavágón továbbjutást ért. Bárányos kiállítását követően a hazaiak a második félidőt emberhátrányban játszották.
Waltner Róbert két gólja nagyon kellett a ZTE-nek, enélkül alighanem elbúcsúztatta volna őket a tíz emberrel játszó fővárosi csapat
Waltner Róbert két gólja nagyon kellett a ZTE-nek, enélkül alighanem elbúcsúztatta volna őket a tíz emberrel játszó fővárosi csapat
Waltner Róbert két gólja nagyon kellett a ZTE-nek, enélkül alighanem elbúcsúztatta volna őket a tíz emberrel játszó fővárosi csapat
Waltner Róbert két gólja nagyon kellett a ZTE-nek, enélkül alighanem elbúcsúztatta volna őket a tíz emberrel játszó fővárosi csapat

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ

Helyszín: Budai II László-stadion
Nézőszám: 200
Játékvezető: Fábián Mihály
Asszisztensek: Erős G., Vámos T.
A KEZDŐCSAPATOK:
REAC ZALAEGERSZEG
1 Illyés 1 Varga Z.
2 Dinka 2 Kocsárdi
20 Pusztai 5 Sebők V.
17 Horváth G. 17 Csóka
4 Makra 23 Józsi
7 Cseri 22 Ljubojevics
8 Kapcsos 8 Nagy L.
22 Polonkai 7 Molnár B.
Bárányos 24 Máté
11 Nyerges 20 Ferenczi
10 Torma 9 Waltner
Vezetőedző: Vezetőedző:
Aczél Zoltán Simon Antal
Gólszerző: Torma (9.), Waltner (11., 26.), Pusztai (30., 86.), Nagy G. (74.), Ferenczi (75.)
Csere: Cseri helyett 6 Nagy I G. (54.), Kapcsos helyett 21 Török S. (54.), Ljubojevics helyett 87 Simonfalvi (60.), Dinka helyett 9 Tamási (73.),
Sárga lap: Torma (34.), Kapcsos (38.), Bárányos (45.), Horváth G. (53.), Kocsárdi (78.)
Kiállítás: Bárányos (45.), Nagy G. (lefújás után, a játékvezető megsértéséért)

Roppant szerény nézőszám mellett rendkívül sok hibával kezdődött a Zalaegerszeg rákospalotai vendégjátéka, ebből kiindulva igazán meglepetésként szolgált, hogy a 11. percben már 1-1 állt az eredményjelzőn.

Az NSO ajánlja:

A zalai védő, Csóka ügyetlenkedését Torma váltotta gólra, ám előnyének, illetve összesítésben egygólos hátránya ledolgozásának nem sokáig örülhetett Aczél Zoltán együttese, mert Nagy Lajos gyenge kísérleténél a vetődő Illyés nem tudta birtokba venni a labdát, amely túljutott rajta, a rutinos Waltnernek pedig nem okozott gondot két lépésről a hálóba továbbítania azt.

Az első percek eseménytelenség köszönt vissza a gyors gólváltást követően, a mezőnyben egymás egyéni hibáiból éltek a csapatok, helyzetig még véletlenül sem jutottak el.

A 26. percben aztán a vendégek talán legaktívabb, legtöbbet foglalkoztatott játékosa, Nagy Lajos remekül ugratta ki Waltnert, aki nem hibázott.

Összesítésben ekkor már 3-1 volt a zalaiak javára, akik idegenben is két gólt szereztek, így a REAC nagyon komoly feladat előtt állt a továbbjutást illetően.

Hogy mégis közelebb kerüljenek annak megvalósításához, arról Pusztai gondoskodott, aki egy szöglet utáni kavarodásból szerzett gólt a 30. percben.

A felfokozott tempót és a négy gólt nehezen dolgozták fel pszichésen a hazaiak, miután Torma és Kapcsos is besárgult, a 45. percben Bárányos egy véleményes szabálytalankodást követően – éppen ő esett el a vendégek tizenhatosán belül – reklamált, amiért sárga lapot kapott. Ezt tetézte a játékvezető megsértésével is, Fábián így második sárga lappal kiállította a magáról megfeledkezett válogatott középpályást.

Nem a legjobb előjelekkel várta a második félidőt a REAC: ember- és gólhátrányban - legalábbis ami az összesítést illeti - kellett felvenniük a küzdelmet. A játék így ott folytatódott, ahol az első félidőben befejeződött: hazai sárgával…

Ezt követően Aczél Zoltán kettős cserével frissítette csapatát, amely támadóbb szellemben futballozott azt követően, mégis egy szöglet után voltak eredményesek. Pusztai egy kipattanót lőtt kapura, amelyet Varga csak öklözni tudott, Nagy Gábor meg ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat.

Ezúttal azonban egy perc alatt adta el vezetését a REAC: rögtön a középkezdésből Nagy Lajos hozta helyzetbe Ferenczit, aki élt a lehetőséggel.

A hajrában még emberhátrányban is nagy erőket mozgósított a hazai csapat a rutinos játékosok sorát felvonultató ZTE ellen. Pusztai remek fejessel a győzelmet jelentő gólt is megszerezte – nem sokkal később lesállás miatt érvénytelen gólt is lőttek a rákospalotaiak -, ezzel együtt kiesett az Aczél-csapat, amely a látottak alapján inkább megérdemelte volna a továbbjutást, mint a kényelmes vendégek.

Fábián játékvezető erélytelen bíráskodásával befolyásolta a mérkőzést, amellyel inkább a vendégeknek kedvezett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik