Megnyugtató előnyt szereztek a lila-fehérek

Vágólapra másolva!
2006.11.21. 18:47
Idegenben kétgólos előnyre tett szert az Újpest labdarúgócsapata a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, Pápán. Valére Billen csapata már az első játékrészben megszerezte ezt az előnyt, és a másodikban okosan tartotta.
Vaskó (szemben), Tisza és Kőhalmi (jobbra) ünnepli az újpestiek egyik találatát
Meggyesi Bálint
Vaskó (szemben), Tisza és Kőhalmi (jobbra) ünnepli az újpestiek egyik találatát
Vaskó (szemben), Tisza és Kőhalmi (jobbra) ünnepli az újpestiek egyik találatát
Meggyesi Bálint
Vaskó (szemben), Tisza és Kőhalmi (jobbra) ünnepli az újpestiek egyik találatát

MAGYAR KUP, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Helyszín: Pápa
Nézőszám: 1 500
Játékvezető: Vad II István
Asszisztensek: Huszár Balázs, Butkai Zsolt
A KEZDŐCSAPATOK
PÁPA ÚJPEST
Szűcs L. Balajcza
Buzás Kiss Z.
Lipták Vermes
Edu Vaskó
Varga D. Tóth B.
Lászka Kőhalmi
Farkas A. Korcsmár
Reinaldo Hullám
Szabó II Z. Mészáros M.
Geri T. Tisza
Fabinho Lucas
Vezetőedző: Vezetőedző:
Zoran Kuntics Valére Billen
Gólszerző: Tóth B. (12.), Nagy O. (45.)
Csere: Tóth B. helyett Nagy O. (44.), Reinaldo helyett Honma (46.), Hullám helyett Gulyás (46.), Tisza helyett Rajczi (60.), Geri helyett Ornoch (61.), Lászka helyett Peart (83.)
Sárga lap: Vaskó (15.), Lászka (25.), Szabó II (89.)

A többi párosítással ellentétben a ez a találkozó még csak az első mérkőzése volt a két csapatnak a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A vendégek keserű szájízzel jöhettek Pápára, hiszen az előző szezon hajrájában vereséget szenvedtek az akkori sereghajtó otthonában, és ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a lila-fehérek nem nyerték meg a bajnokságot.

A meccs két pápai helyzettel kezdődött, azonban mégis az újpestiek szerezték meg a vezetést. A tizenkettedik percben ugyanis Kőhalmi szabadrúgására érkezett Tóth Balázs, és az ötösről Szűcs Lajos hálójába fejelt.

Az első negyedóra végén Lucas duplázhatta volna meg a vendégek előnyét Tisza remek labdája után, azonban az argentin támadó perdítését követően Edu a gólvonalról szabadított fel.

Azonban a pápaiak sem adták fel, derekasan küzdöttek, és többször is egyenlíthettek volna, azonban vagy Balajcza hárított, vagy a hazaiak tévesztették el egy kevéssel a lila-fehérek kapuját.

A félidő hajrájában Valére Billen lecserélte az első gól szerzőjét, Tóth Balázst, és helyette a fiatal Nagy Olivér állt be, aki egy perccel később megszerezte a vendégek második gólját is, miután egy lövőcsellel elfektette Szűcs Lajost, és a hazai hálóba helyezett.

A szünet után azonban kijött a két csapat közti tudásbeli különbség, ugyanis a vendégek nagyon jól tartották az eredményt, és ezzel a pápaiak nem tudtak mit kezdeni.

Igaz a mérkőzés hajrájához közeledve Fabinho és Ornoch is szépíthetett volna a Lombard részéről, azonban az előbbi szabadrúgásból, míg az utóbbi egy beadás után fejjel tévesztette el kevéssel Balajcza kapuját.

A lila-fehérek, így az első mérkőzésen idegenben megnyugtató, kétgólos előnyre tettek szert. A visszavágót november 29-én, szerdán rendezik Újpesten.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik