Nem tárgyal, hanem fellebbez az MLSZ

KEMENCZKY ZOLTÁNKEMENCZKY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2006.09.05. 21:49
Címkék
Látványpernek nevezte hivatalos közleményében a Magyar Labdarúgó-szövetség a Ferencváros által a szövetség ellen indított pert, és bejelenti: megfellebbezi a Fővárosi Bíróság elsőfokú döntését. Az MLSZ szerint az FTC saját problémái megoldása helyett így próbál időt nyerni. A fegyelmi eljárást így is lefolytatják a klub ellen.
Helmeczy László (balra) és Izsó Ignác képviselte a tárgyaláson az MLSZ-t
Helmeczy László (balra) és Izsó Ignác képviselte a tárgyaláson az MLSZ-t
Helmeczy László (balra) és Izsó Ignác képviselte a tárgyaláson az MLSZ-t
Helmeczy László (balra) és Izsó Ignác képviselte a tárgyaláson az MLSZ-t

Megfellebbezi a Fővárosi Bíróság döntését a Magyar Labdarúgó-szövetség – derül ki az MLSZ hivatalos internetes oldalán kiadott közleményből.

A kommünikében egyebek mellett az olvasható: "Az MLSZ vezetése rendkívüli módon sajnálja, hogy az FTC a saját problémái megoldása helyett egy látvány-perben próbál időt nyerni, és sajnálattal közli minden érdekelttel, hogy az MLSZ szabályzatába beemelt FIFA- és UEFA-rendelkezések betartását a maga számára még ebben a kényes helyzetben is kötelezőnek tekinti".

A közlemény fogalmazói rámutatnak: a fő szabály az, hogy a szövetség tagjai mindaddig nem fordulhatnak polgári bírósághoz, ameddig a problémáikat nem rendezik a sporttörvényben is megjelenített független sportbíróság előtt.

Az MLSZ hangsúlyozza, hogy lefolytatja azt a fegyelmi vizsgálatot, amelyet éppen ennek a szabálynak a semmibe vétele miatt indított az FTC ellen, miután a Fradi az augusztus 31-i határidőig nem vonta vissza keresetét a polgári bíróságon.

Mint arról részletesen beszámoltunk, a Fővárosi Bíróság első fokon megsemmisítette az MLSZ elnökségének 2006. május 31. után a Ferencváros rajtengedélye ügyében hozott döntéseit, ami Petró László, az FTC jogásza szerint de jure azt jelenti, hogy az FTC-nek nem jogerősen ugyan, de van rajtengedélye.

Petró a Nemzeti Sportnak nyilatkozva azt hangoztatta, szerencsésnek tartaná, ha az FTC és az MLSZ vezetői leülnének egymással tárgyalni, mivel szerinte kiválhatná a nemzetközi szövetség rosszallását, ha az MLSZ folytatná a polgári pert, amelyben első fokon egyébként megállapítást nyert, hogy a szövetség jogsértő módon járt el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik