A Gellei, ifj. Albert páros ülhet le a ferencvárosi kispadra

KEMENCZKY ZOLTÁNKEMENCZKY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2005.11.10. 16:02
Címkék
A 20052006-os bajnoki idény végéig  egészen pontosan 2006. június 30-ig  Gellei Imre lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője. Ezt az érintettek jelentették be a klubházban ma délután megtartott sajtótájékoztatójukon. A volt szövetségi kapitány munkáját pályaedzőként ifj. Albert Flórián segíti majd, és erőnléti trénerként visszakerült a csapat mellé Simon Balla István.
Ifj. Albert Flórián (balra) Imre bácsinak hívja Gellei Imrét, aki mostantól a főnöke
Ifj. Albert Flórián (balra) Imre bácsinak hívja Gellei Imrét, aki mostantól a főnöke
Ifj. Albert Flórián (balra) Imre bácsinak hívja Gellei Imrét, aki mostantól a főnöke
Ifj. Albert Flórián (balra) Imre bácsinak hívja Gellei Imrét, aki mostantól a főnöke

Noha Verebes József, Détári Lajos – illetve mellékvágányon Csank János – neve is felmerült a Ferencvárosnál, végig az tűnt a legvalószínűbbnek az utóbbi napokban, hogy Gellei Imrét, a volt szövetségi kapitányt nevezik ki vezetőedzőnek az ország legnépszerűbb futballcsapatánál.

Ma végleg felszállt a füst, a délutánra meghirdetett sajtótájékoztatón ugyanis Gellei Imre ült Furulyás János elnök jobbján, míg kettővel balra ifjabb Albert Flórián foglalt helyet. Előbbi a vezetőedzői, a "kis Flóri" pedig a másodedzői feladatokat látja majd el a jövőben.

Mint ismeretes, az FTC Rt. igazgatótanácsa a REAC elleni 2-0-s vereség után, hétfőn döntötte el végleg, hogy László Csaba, a korábbi vezetőedző nem maradhat posztján. Kedden közös megegyezéssel fel is bontották a szakember szerződését, méghozzá a hivatalos tájékoztatás szerint úgy, hogy László Csaba az év végéig rendesen megkapja a fizetését.

Gellei Imrével 2006. június 30-ig kötött szerződést az FTC, méghozzá azzal a kitételelle, hogy a kontraktus lejárta előtt egy hónappal - május végén, június elején - a két fél újra tárgyalóasztalhoz ül, értékeli a közös munkát, és ha kölcsönösen elégedett egymással A Fradi és Gellei, a szerződést meghosszabbítják.

A csapatnál ismét feladatot kap erőnléti edzőként Simon Balla István: a volt atléta hasonló poszton már dolgozott a klubnál.

A korábbi szakmai stáb tagjai közül Keller Józsefre korábban már László Csaba is csak játékosként számított, míg a változatlanul érvényes szerződéssel bíró Vass Lászlónak a klubnál más beosztásban találnak majd feladatot. Furulyás János a sajtótájékoztatón azt mondta, még nem tudja megmondani, milyen szerepet kap Vass László.

Gellei Imre Zalaegerszegen mutatkozott be élvonalbeli edzőként, majd később dolgozott a Győr, a Siófok, a Vasas és MTK csapatánál is, de irányította a magyar utánpótlás-válogatottat, majd Bicskei Bertalan leváltása után átvette a munkát a nagyválogatottnál. Beugró emberként indult, de két mérkőzés után állandó szerződést ajánlottak neki, és bő két évig maradt szövetségi kapitány.

Itthon legutóbb Zalaegerszegen dolgozott, a nyáron Ciprusra szerződött – a NEA Salamina együtteséhez -, ahol két és fél hete szerződést bontottak vele.

A Ferencváros a várakozásoktól elmaradva szerepel a 2005-2006-s bajnokságban, jelenleg a tizenegyedik fordulót követően tíz ponttal a tizenkettedik helyen állnak az Üllő úti zöld-fehérek.

A második és harmadik fejezetben Furulyás Jánosnak és Gellei Imrének a sajtótájékoztatón elhangzott mondataiból készítettünk egy összeállítást.
>>> ---- Idézetek Furulyás Jánostól:

"Elnök legyen a talpán, aki ilyen körülmények között huszárvágást tud csinálni, és egyik napról a másikra végrehajtja az edzőváltást." (Arról, hogy a sajtó az utóbbi hetekben, hónapokban egyre gyakrabban emlegette: edzőváltásra lenne szükség a Fradinál.)
(…)
"Hangsúlyozom: László Csabával voltak közöttünk konfliktusok, viták, de emberileg semmi bajunk nem volt egymással. (…) László Csabát nem érte váratlanul a dolog."
(…)
"László Csaba szerződésében volt egy olyan pont, hogy ha a csapat december végén nincs dobogós helyen, akkor a szerződés megszüntethető. Ez most már csak matematika, de a harmadik helyezettől 14 ponttal vagyunk lemaradva, és a szünetig hátralévő négy mérkőzésen legfeljebb 12 pontot szerezhetnénk."
(…)
"Kérdezhetik, Gellei Imrének milyen ferencvárosi kötődése van. Ez profi munka, amely profi szemléletet igényel. Ez az Imrénél megvan."
(…)
"Imre sokszor, sok mérkőzésen járt az Üllői úton az ellenfél edzőjeként. Én akkor egyszer azt mondtam neki: Imre, leszel te még egyszer a Fradi edzője. Most, amikor először felhívtam, azt a kérdést tettem fel először neki: Imre, valamikor mondtam neked valamit, ezért hívlak. Ő tudta, mi volt a mondat, ami akkor elhangzott közöttünk."
(…)
"A Magyar Közlönyben november 16-án megjelenik a pályázati kiírás az Üllői úti ingatlanok hasznosításáról. Azok, akik részvényt akarnak vásárolni nálunk, ezt várják. A részvénytársaságnak új tulajdonosai lesznek, akik rendbe rakják majd az rt.-t és a klubot is."
(…)
"Ifjabb Albert Flórián biztosítani tudja az átmenetet." (Az edzőváltást követő adódó átmeneti időszakról)
(…)
"Gellei Imre kifejezett kérése volt, hogy kerüljön vissza Simon Balla István erőnléti edzőként a csapat mellé. Nem örültem, amikor az előző edző azt mondta, nincs szükség erőnléti edzőre."
(…)
"Bizonyítani akarjuk a befektetőknek, hogy nem teszik rossz helyre a pénzüket." ---- Idézetek Gellei Imrétől:

"Nem az én személyem a fontos ebben a történetben, hanem a Ferencváros."
(…)
"Nem mondhatom, hogy vártam a hívást (a Ferencvárostól). Az biztos, hogy ha valaki edzőként önmaga jelentkezik egy munkára, akkor máris vesztes. Mindig meg kell várni, hogy az embert hívják oda, ahová menni szeretne. Ha valaki erre nem képes, azzal erkölcsi szempontból biztosan nem stimmel valami."
(…)
"Akkor, amikor ebben a rohanó világban gyakorlatilag minden edző időzített bombán ül, azt kérdezik, mit akarunk mi, futballszakemberek. Én azt kérdezem, miért ne jöttem volna az első hívó szóra? Legyen egy olyan csapata a Ferencvárosnak, hogy minden ellenfél kellő tisztelettel jöjjön ide, a Fradi szentélyébe.
(…)
"Éppen az a szép ebben a feladatban, hogy egyszer majd egy olyan vérbeli fradistának adhatom tovább a munkát, mint ifj. Albert Flórián."
(…)
"Négy mérkőzésre is elvállaltam volna. És hogy miért? Mert olyan közeli ismerőseimre, barátaimra gondoltam, akik igazi, vérbeli fradisták voltak, és nagyon-nagyon boldogok lettek volna, ha láthatnak engem a Fradi kispadján."
(…)
"Tegnap, amikor hazafelé tartottam a megbeszélésünk után, beszéltem telefonon Illovszky Rudolffal. Ő azt mondta: Tudja Imre vagy tudod, Imre – egyszer tegez, máskor magáz –, nagyon büszke vagyok, nagyon jól döntött."
(…)
"Úgy gondolom, hogy a szurkolók azonnal mellénk állnak, ha jó eredményeket érünk el, és jól szerepelünk. Akkor majd Gellei Imrét is elfogadják majd."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik