Az erősebb csapat nyert

A mérkőzésről tudósított: VAJDA GYÖRGY, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: VAJDA GYÖRGY, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.07.31. 00:27
Címkék
Reszeli Soós István magyar szinten igazán erős játékoskerettel dolgozhat, és mivel az állományban remek csatárok találhatók, nem meglepetés, hogy a szakember három támadóval játszatja még idegenben is a csapatát.

Bajzát Péter, Kenesei Krisztián és Priskin Tamás semlegesítése megoldhatatlan feladatnak bizonyult az angyalföldi védők számára. A három csatár közül a rendre középen elhelyezkedő Kenesei Krisztián volt az, aki mélységbe visszalépett a labdáért, a jó ütemben beinduló társait többször is remek passzokkal hozta helyzetbe.

Az ETO fölényében döntő szerepe volt annak, hogy a zöld-fehér együttes középpályássora jóval tudatosabban futballozott, mint a házigazda, és nem követett el komoly helyezkedési hibát. Akár az ETO kapujának az előteréből, akár Németh Gábor kapuja elől vágták a védők előre a labdát, szinte mindig győri futballista "gyűjtötte be" azt, és így jóval több vendégakciót láthatott a közönség.

A gyôriek rutinos védôje, Jäkl Antal (jobbra) rendre megnyerte a fejpárbajokat az angyalföldi játékosok ellen (Fotó: M. Németh Péter)
A gyôriek rutinos védôje, Jäkl Antal (jobbra) rendre megnyerte a fejpárbajokat az angyalföldi játékosok ellen (Fotó: M. Németh Péter)
A gyôriek rutinos védôje, Jäkl Antal (jobbra) rendre megnyerte a fejpárbajokat az angyalföldi játékosok ellen (Fotó: M. Németh Péter)
A hazaiak védősorából amúgy egyedül Molnár Zoltán vállalkozott arra, hogy a labdaszerzést követően felfutással segítse csapatát, igaz, ő is csak a játékrész első felében. A hazaiak középpályáján Németh Norbert és az elsősorban védekező feladatot ellátó Ivan Janjics rengeteg átadási hibát ejtett, és a két elöl lévő támadó, Gyánó Szabolcs és Waltner Róbert reménytelen küzdelmet folytatott az ETO védősorával.

Persze az is az igazsághoz tartozik, hogy a két futballista keveset mozgott, és így Horváth Róbertnak és Jäkl Antalnak nem okozott gondot a semlegesítésük. Priskin Tamás két góljával a Győr biztos vezetéshez jutott 45 perc után, és bizony nehéz volt azt elképzelni, hogy a folytatásban esetleg komoly fordulat áll be a mérkőzésen.

Noha az első 45 perc alapján nehéz volt elképzelni, hogy jelentős fordulat álljon be a mérkőzésen, a folytatásra igencsak megváltozott a játék menete. Ez egyértelműen a Győr csapatának a bírálata, ugyanis a vendégegyüttes megelégedett a kétgólos előnyével, jól láthatóan nem törekedett mindenáron arra, hogy még egyszer bevegye Németh Gábor kapuját, és ennek a "langyos futballnak" Vasas-fölény lett a következménye. A hazaiak feljavulásában döntő szerepe volt a középpálya jobb oldalán futballozó Weitner Ádámnak és a bal oldali szerepkörben remek megmozdulásokkal játszó Majoros Árpádnak. A két futballista a szélekről befelé indulva szinte mindig megnyerte ellenfelével szemben a párharcot, és ha centerezéseik pontosabbak, akkor még több veszély alakulhatott volna ki Szása Sztevanovics kapuja előtt. Az első két helyzetet még kihagyta a házigazda, azonban a büntető értékesítése után reális esélye volt akár az egyenlítésre is. ---- Mestermérleg

Egervári Sándor, a Vasas vezetőedzője: - Az első félidő második felében kapott két góllal veszítettük el a találkozót, pedig a második játékrészben megfordíthattuk volna az eredményt.

Reszeli Soós istván, a Győr szakmai igazgatója: - Az első félidőben nagyon jól játszottunk. A második játékrészben nyújtott teljesítményünk kevésbé tetszett, de nagyszerű a Vasas otthonából elhozott három pont.

Egy félidő foci

Noha a Vasas együttese két héttel a Győr előtt kezdte a felkészülést - a piros-kékek ugyanis indultak az Intertotó-kupában, ahonnan már az első körben búcsúztak -, a mérkőzés egyértelműen megmutatta, bizony az ETO jóval riválisa előtt jár csapatépítésben. A találkozó alapján bebizonyosodott, hogy a jelenlegi Győr komolyabb játékerőt képvisel, mint a Vasas, s ha a vendégegyüttes nemcsak egy félidőn keresztül futballozott volna, akkor magabiztosabban szerzi meg a három pontot. Kellemes gond, hogy az ETO-nak ebben kell javulnia…

Bizonyítvány

A Vasas kapujában Németh Gábor bizonyította, hogy leigazolása telitalálat volt, a védelemből egyértelműen Molnár Zoltán nyújtotta a legjobb teljesítményt, és a fordulást követően Tóth András teljesítménye is feljavult. A középpályán sérülései ellenére Rósa Henrik nőtt a mezőny fölé, Weitner Ádám lendületett vitt a Vasas futballjába, Majoros Árpád pedig egyértelműen a házigazda legjobbjának bizonyult. A két támadó, Gyánó Szabolcs és Waltner Róbert jóval játéktudása alatt teljesített. Szása Sztevanovics kétszer is bravúrral védett, a védelemben Jäkl Antal és Horváth Róbert levette a pályáról az angyalföldiek csatárkettősét. A középpályán a becserélt Zsók József nem tudta tartani Majoros Árpádot, Lendvai Miklós pedig a szünetet követően többször is könnyű passzt rontott. A három támadó Bajzát Péter, Kenesei Krisztián és a két gólt szerző Priskin Tamás egyaránt az átlag felett futballozott.
Statisztika
Kapura tartó lövés, fejes:7:6 (3:4)
Kaput eltaláló lövés, fejes:5:5 (1:4)
Szabálytalanságok:17:21 (8:12)
Lesek:0:4 (0:2)
Szögletarány:9:5 (3:3)
Betörés a stadionban
Ismeretlen tettesek feltörték és kirabolták az Illovszky-stadion azon helyiségét, amelyben a hangosítófelszerelések voltak. A kár meghaladja az egymillió forintot és a klub a lopást bejelentette a kerületi rendőrkapitányságon.

Vayer Gábor nem kell
Vayer Gábor éveken át futballozott a Győri ETO-ban, aztán Portugáliába szerződött. Nyáron azonban hazatért és jelentkezett egykori klubjánál, ám a Győri ETO vezetősége nem tartott igényt Vayer szolgálataira. ----

A szavazást a kezdő sípszó pillanatában zártuk le.

Tippeljen Ön is az NSO-n a vasárnapi mérkőzések eredményére!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik