Öt futballistával erősítettek

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2005.07.09. 22:31
Címkék
Noha korábban elhangzottak olyan hírek, miszerint az NB I B-ből az élvonalba feljutó REAC vezetői nem vállalják az első osztályú szereplést, mindez alaptalan vádnak bizonyult. A rákospalotaiakat ugyan több helyről megkeresték, hogy adják át a rajtjogukat, ám feleslegesen, a klub ugyanis ígéretéhez híven nevezett az Arany Ászok Liga 2005-2006-os évadjára.
Persze azért szükség van a keret megerősítésére, s Kutasi Róbert klubigazgató már javában tárgyal is a kiszemelt, valamint a lejáró szerződésű játékosokkal. Sőt, az már el is dőlt, hogy egy-egy éves szerződés kötnek a kék-sárgák az előző idényben Újpesten futballozó Nagy Gáborral, a kecskeméti Sallai Balázzsal, a zalaegerszegi Torma Gáborral, valamint a BKV Előrétől érkező Szirtesi Attilával és Török Sándorral. A következő időszakban várhatóan még egy védőt (feltehetően a korábban Kispesten és Tatabányán is futballozó Bábik Tibort) és egy támadó középpályást igazolhat a REAC. A nevekből is látható, hogy a rákospalotaiak átigazolási filozófiájába nem fér bele a pályafutásuk vége felé járó, kiégett "sztárok" szerződtetése, de nem vesznek külföldi labdarúgókat sem. Ellenben az ambiciózus, tehetséges, küzdeni tudó labdarúgókat, akik a pályán mindent megtesznek a csapat szerepléséért, továbbra is szívesen látják. Az elmúlt napok, hetek legfontosabb tennivalója egyébként Kutasi Róbert szerint az volt, hogy a klub rendezze a lejáró szerződésű játékosok ügyét (ez meg is történt), valamint hogy új csapatot találjanak azoknak a futballistáknak, akik évekig segítették a REAC-ot az NB I B-ben, ám a jövőben nem férnek bele a szakmai elképzelésbe. Akad olyan is, akit korábbi teljesítményére tekintettel - sorsa rendeződéséig - a keretben tartanak, noha jelenleg létszámfölöttinek számít.Urbán Flórián együttese amúgy a mai napig készül a Zala megyei Csesztregen, mégpedig napi négy edzéssel. A munka minden reggel hét órakor futással kezdődik, s - a villanyvilágításnak köszönhetően - este tízkor fejeződik be. Egy biztos: erőnléti gondjai aligha lesznek az újoncnak a következő bajnokságban…REAC-DÉL-ZALA VÁLOGATOTTJA 1-0 (0-0)
Csesztreg, 100 néző. V: Drávecz
REAC: Szentpéteri (Farkas B.) - Németh T., Virágh (Szirtesi), Horváth G. (Nagy G.), Horváth T. (Sallai) - Kovács B., Bábik, Kapcsos (Cseri), Bánka (Török S.) - Fekete L. (Csopaki), Nyerges (Torma)
G: Csopaki
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik