Mészöly Géza azért örül, mert végre nehéz meccsek jönnek

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2005.07.05. 21:59
Címkék
Mészöly Géza irányításával eddig egyetlen komoly, nemzetközileg is jegyzett csapat ellen játszott az Újpest. A lila-fehérek az UEFA-kupa előző kiírásában mérkőztek meg a német VfB Stuttgarttal.
Nincs mit szépíteni, két mérkőzésen leckét kaptak a Megyeri útiak abból, hogy milyen is egy komoly csapat játéka, a németek Budapesten 3-1-re, Stuttgartban pedig 4-0-ra győztek. A Feyenoord talán még jobb csapat, mint a sváb alakulat, noha egyesek szerint a holland egylet ellen nem az eredmény a legfontosabb. A 2002-es UEFA-kupa győztese vasárnap 20 órakor Siófokon játszik a lila-fehérekkel - jegyek a Szusza Ferenc Stadionban és a siófoki Tourinform-irodában kaphatóak - és erre a találkozóra a legjobbjait delegálja a piros-fehér-fekete együttes.

"Nehéz meccs vár ránk, hiszen mindegyik meghatározó Feyenoord-játékos pályára lép ellenünk, és persze ez a mi labdarúgóinknak is plusz motivációt jelent majd - mondta Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője. - Lényegesnek tartom, hogy mindenki, aki lehetőséget kap a találkozón, érezze át a mérkőzés fontosságát, és küzdjön a jó eredményért. Ebből a mérkőzésből sokat tanulhatunk. Emlékszem, egy évvel ezelőtt a török Ankaragücü ellen játszottunk edzőmérkőzést, akkor is tapasztalhattuk, hogy az UEFA-kupára készülő ellenfelünk milyen gyorsan futballozik."

A magyar labdarúgásnak minden jó eredményre szüksége van, még akkor is, ha "csak" egy gálamérkőzésről van szó. Mészöly Géza azt vallja, hogy csapatának jól kell teljesítenie a mérkőzésen, és fel kell hívnia magára a figyelmet a teljesítményével.

"Nem mondhatjuk azt, hogy az eredmény nem fontos ezen a talákozón - folytatta a szakember. - A mi helyzetünkben minden ilyen mérkőzésnek komoly jelentősége van, azaz nem mindegy, hogy miként végzünk a Feyenoord ellen, és az sem lényegtelen, hogy mondjuk, a válogatott mit ér el az argentinok elleni meccsen. Persze mivel ez egy edzőmeccs, lényeges, hogy milyen játékot mutat majd a csapatunk. Nem biztos, hogy jobb nyerni egy lagymatag mérkőzésen, mint veszíteni egy olyan találkozón, amelyiken kihozzuk magunkból a legtöbbet. Bízom benne, hogy jó, tanulságos mérkőzést vívunk majd a Feyenoord ellen."

Simek Péterrel sem volt alku

Simek Péter a drukkerek egyik kedvence volt, most mégis távozik a Megyeri útról
Simek Péter a drukkerek egyik kedvence volt, most mégis távozik a Megyeri útról
Simek Péter a drukkerek egyik kedvence volt, most mégis távozik a Megyeri útról
Újabb játékosokat tesztel az Újpest. A román Srgian Lukin és Miladin Militaru mellett visszatért a két brazil, Jefferson és Evando is, a 21 éves dél-amerikai labdarúgókat a héten teszteli Mészöly Géza. Ugyancsak a lila-fehérek keretébe próbál bekerülni a 23 esztendős bosnyák kapus, Nemanja Szupics. Az igazán nagy név - sajnos egyelőre úgy tűnik valóban csak a neve nagy - Joel Drogba, a Chelsea elefántcsontparti sztárjának, Dider Drogbának az öccse. A francia harmadik ligás Montrouges játékosa az első edzésen megsérült, de az addig mutatott teljesítménye alapján Mészöly Géza nem is javasolta a szerződtetését. Az, hogy mi lesz az említett játékosok sorsa, még titok, de az szinte biztosra vehető, hogy Sándor György visszatér Győrből.

Tegnap az is eldőlt, hogy újabb válogatott labdarúgó hagyja el a Megyeri utat. Mint arról már korábban beszámoltunk, a lila-fehér klub vezetői már egyeztettek Simek Péterrel, hogy miként képzelik el vele a közös jövőt. Nos, tegnapra kiderült, hogy a kilencszeres válogatott középpályás nem fogadta el az Újpest ajánlatát, így Farkas Balázshoz hasonlóan ő is szabadon távozhat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik