Győr: Priskin Tamás fontos esküje

H. B.H. B.
Vágólapra másolva!
2005.06.22. 23:58
Címkék
A Győri ETO FC fiatal csatára, Priskin Tamás számára bizonyára örökké emlékezetes dátum lesz 2005. június 22. Miután május első napjaiban sikerrel letette a magyar állampolgársági vizsgát, szerda délelőtt Győrött, a polgármesteri hivatalban szülei, az ETO képviselői, valamint néhány játékostársa jelenlétében, no meg a város első embere, Balogh József polgármester előtt állampolgársági esküt tett.
"Én, Priskin Tamás esküszöm, hogy a Magyar Köztársaságot hazámnak tekintem…" - kezdte kissé remegő, de határozott hangon a szöveget, amelynek elmondása után hivatalosan is magyar állampolgárrá vált."Életem egyik legboldogabb napja a mai - mondta Priskin Tamás. - A magyar állampolgárság volt életem egyik nagy álma. Most már minden erőmmel azért dolgozom, hogy a másik álom is mielőbb valósággá váljon: szeretném magamra ölteni a magyar válogatott címeres mezét."

Priskin Tamás a szlovákiai Komárnóból még gyermekkorában került Győrbe, az ETO csapatához. A serdülő-, majd az ifjúsági együttes után 2003. április 26-án debütált az élvonalban az akkor alig 17 éves labdarúgó. Eddig harminc élvonalbeli mérkőzésen szerepelt, és a közelmúltban véget ért 2004- 2005-ös bajnoki szezon során szerzett nyolc góljával a kilencgólos Vincze Ottó mögött a második helyen végzett a házi góllövőlistán. Példáját követve féltestvére, a 11 éves Vankó Imre is az ETO igazolt labdarúgója már.

Priskin Tamás tehetségére már Lothar Matthäus szövetségi kapitány is felfigyelt, és most, hogy hivatalosan magyar állampolgárrá vált, nincs akadálya annak sem, hogy válogatott legyen.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik