Győzött a fiatalos lendület

K. A.K. A.
Vágólapra másolva!
2005.05.29. 22:27
Címkék
Szombathely sportéletében május 28. piros betűs ünnep. Két évvel ezelőtt ekkor avatták fel egy modellértékű vállalkozás eredményeként a Király Sportcentrumot. A létesítmény névadója Király Gábor, a Crystal Palace és a magyar válogatott kapusa, akinek régi terve, hogy ha egyszer majd befejezi a labdarúgó-pályafutását, kapusiskolát nyit. Ehhez olyan körülményeket szeretett volna megteremteni, hogy az oktatás minden feltétele adott legyen. Három évvel ezelőtt Szombathely egyik külső kerületében vásárolt földterületet, ahol megépíttethette a saját sportcentrumát.A központ avatásának második évfordulóját látványos program köszöntötte. Az NB I-ben szereplő női focisták is pályára léptek: a tavalyi bajnok Szombathely a László Kórházzal mérkőzött meg a bajnoki pontokért, s a hazaiak 4-1-re nyertek. Ezt követte az öregfiúk találkozója; a Haladás VSE a ZTE-vel találkozott. E meccsen is 4-1-es szombathelyi siker született.A program csúcspontjaként az NB I B-ben szereplő Szombathelyi Haladás a Király Gábor által meghívott játékosokból álló csapattal vívott kétszer 30 perces mérkőzést. Király Gábor csapatában a korábban Szombathelyen is futballozó NB I-es rekorder, Illés Béla, valamint a Győri ETO-ból Horváth Róbert, Lendvai Miklós, a Matáv Sopronból Horváth András, a Bp. Honvédból Takács Tamás, Pécsről pedig Németh Gábor kapott helyet. A kapus hajdani játszótársai közül Bognár Zoltán, Szekér István, Tóth Gyula, Tóth Miklós és Tóth László is vállalta a fellépést. Ám hiába volt a rutin, ez alkalommal a fiatalos lendület, azaz a Haladás győzött, de a szurkolók elsősorban a sok nagyszerű jelenetnek örültek.Szombathelyi Haladás - Király-válogatott 3-1 (0-0)
Szombathely, Király Sportcentrum, 1200 néző. V: Bognár
HALADÁS: 1. félidő: Rózsa - Balogh, Seper, Baráth - Jagodics, Nagy G., Czeglédi, Borsi - Schimmer, Imre, Venczel. 2. félidő: Kurucsai - Sallér, Seper, Guzmics - Legát, Kratochvill, Rajos, Fábián (Nagy G.) - Zsömlye, Imre (Venczel), Schimmer
KIRÁLY-VÁLOGATOTT: Király G. (Jancsó) - Horváth A., Tóth M., Szekér I., Horváth R. - Bognár Z., Lendvai N. (Tóth L.), Illés, Tóth Gy. - Takács T., Németh G. (Király G.)
G: Seper, Venczel, Nagy G., ill. Tóth L.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik